Onsdagen den 28 juni 2006

Ibland utnyttjar rådmännen vid Obygdens tingsrätt möjligheten att låta notarien skriva anteckningar efter brottmålsförhandlingarna istället för regelrätta protokoll. Orsaken till detta är att protokollen skall justeras av rådmännen, vilket innebär att de måste rätta dessa. Anteckningarna däremot undertecknas endast av notarierna, och de flesta rådmän skiter fullständigt i vad som står i dessa, eftersom de i princip slipper skämmas i hovrätten om något är felaktigt. Dock är jag numera varse att det inte är alla rådmän som har en sådan avslappnad attityd till brottmålsanteckningar.

I måndags, på min första semesterdag, ringde det på min mobiltelefon, och eftersom displayen visade skyddat nummer hade jag inte en möjlighet att förutse hur många decibel som skulle hamna i mitt högra öra (som fortfarande är lite ärrigt efter notarieörhängena) när jag svarade. Det var Hysterika, och hon var minst sagt skitförbannad. –Vad menar du med att anteckna vilka förhör som har hållits före ersättningsbesluten och sedan bara åka på semester!? gastade hon. Sedan berättade hon hur lång tid det hade tagit för henne att öppna upp anteckningarna i VERA och ändra dem, att jag var fullkomligt omdömeslös, att de numera korrekta anteckningarna var utskrivna och skickade per post till mig i Stockholm för underskrift samt att jag förväntades att skicka tillbaka anteckningarna i samma stund som brevbäraren droppade kuvertet i brevlådan. Anteckningarna har fortfarande inte kommit, och jag funderar nu på att lämna in en stämningsansökan mot Posten och yrka ersättning för förlorad inkomst, eftersom mina notariebetyg antagligen har sjunkit så pass att min inkomst under de närmaste trettio åren troligen kommer att vara i paritet med Fettos EQ, det vill säga strax under existensminimum.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hm, jag hade kanske tur med min tingsrätt. Vi skrev bara anteckningar efter brottmålsförhandlingar och det kändes ganska lindrigt jämfört mot de förhandlingsprotokoll man måste skriva på länsrätt (som jag också har erfarenhet från) och som kan ta ganska lång tid ibland att renskriva

2006-06-28 @ 19:38:49
Postat av: Tommy

(nyligen hittat hit)
Vad härligt att något så tråkigt som det svenska rättssystemet och humor kan mötas och leka tillsammans i en blogg som denna.
Cred till tingsnotarien.

Postat av: Biträdande jurist i obygden

Jag träffade förste notarien i veckan, tvillingen och h*n berättade att det är skit jobbigt att allt som händer på tingsrätten finns utlagt till allmänt beskådande.

A L L A "vet" vem det är. Tvillingen pressade tingsnotarien genom att påstå till tingsnotarien att tingsnotarien på obygden måste vara en person av motsatt kön än tingsnotarien varvid tingsnotarien blev heligt förbannad.

Hur kan man ta åt sig åt en sådan sak på sådant sätt om man inte är den alla talar om?


Med hänsyn tagen till tvillingens integritet kommer jag inte att avslöja vilken tingsrätt det är.

Jag kan dock avslöja att Hysterika existerar inte bara på obygdens tingsrätt. Säger Hysterika att man skall återkalla stämningsansökan för motparten stämt dagen innan så är det bäst att göra som Hysterika säger oavsett vad som står i rättegångsbalken om genstämning och sammanläggning av mål.Yttersta smidighet och anpassning påbjudes, för vad kan väl hända om man väcker hysterikas vrede!

2006-06-28 @ 21:01:03
URL: http://tingsnotarien.blogg.se
Postat av: Anonym

Ursäkta mig, Biträdande jurist i obygden, men ditt inlägg är lite svårt att förstå. Umgås Tvillingen och Förstenotarien? Var sågs ni? Varför blev TN arg? För att tvillingen påstod att TN är tjej fast han är kille eller tvärtom? Jag är väldigt nyfiken.

2006-06-28 @ 21:13:26
Postat av: Anonym

Tycker det är så märkligt att "Biträdande jurist" har den här bloggen som sin URL, det är väl där man ska ha sin egen? Vem tusan annars skriver in någon annans blogg där, och speciellt den bloggen man för tillfället vistas på? Hör inte det till någon god sed att där uppger man bara sin EGEN adress? Och inlägget ovanför kan ju vara påhittat. Jag litar då inte på Biträdande jurist i obygden i det här fallet..oavsett om det är tingsnotarien själv eller någon annan!

2006-06-28 @ 21:15:38
Postat av: Suck

Är du säker på att du är biträdande jurist i obygden och inte är på ett dagis?

Där, på dagiset och möjligen första åren i skolan, var det vanligt att folk sa att "jag vet en sak men mer kan jag inte säga". Tror du att du stiger i status här för att du kanske träffat förste notarien? Kanske var det rentav tingsnotarien du träffade men som i verkligheten är just förste notarien?

Om det är sant tycker jag synd om TN som jobbar med så omdömeslösa personer! Dessbättre tror jag inte ett dugg på det1

2006-06-28 @ 21:31:47
Postat av: Anonym

Jag vill höra om TN:s midsommar!

2006-06-28 @ 22:11:11
Postat av: Joel

Ja, det vill jag också. Framför allt vill jag höra om när tingsnotarien träffade tvillingen som berättade om mötet med den biträdande juristen i Obygden! :-)

2006-06-28 @ 22:17:50
Postat av: Anonym

Jag firade midsommar med TN. H*n drack nubbe och åt sill och sedan var det dans på bryggan.

2006-06-28 @ 22:58:39
Postat av: BaronB

Måste erkänna att jag inte följer med; är det inte en av Tvillingarna som är förste notarie nu?! Biträdet träffade alltså båda tivllingarna, varav en är förste not!? Menar biträdet Fiskalen? Är biträdet riktigt klok?!

2006-06-29 @ 08:21:41
Postat av: Biträdande jurist i obygden

Jag talade med Hysterikas sekreterare igår. De får alla gå på tå för henne. Sekreteraren berättade att de fattar inte hur tingsnotarien vågar fortsätta. Alla känner alla i juristvärlden och möjligheten till ett fortsatt arbete inom densamma kommer att stoppas effektivt av djungeltelegrafen. Särskilt allvarligt är det att TN inte följer de oskrivna reglerna. Vilket för övrigt denna blogg är ett utmärkt exempel på, att det är särskilt allvarligt att inte följa oskrivna regler alltså, det framgår särskilt väl när jurister står för kommentarerna.

Generellt kan sägas att vad tingsnotarien på ett eminent sätt lägger fram är att jurister, särskilt domare, skolas att hitta fel hos andra som skall rättas. Eftersom domarna generellt sett är mycket utsatta och ensamma får felsökandet så småningom en större påverkan på personligheten.

Åklagare och advokater drabbas också av det ständiga behovet att rätta fel. En del väljer att lägga fram det som att de inte förstår och behöver bättre förklaringar andra förkastar och som grund anför de att det som framlagts saknar betydelse, är ej juridiskt korrekt, framlagt av en idiot ett barn mm. Se bara hur mitt möte med förste notarien, tvillingen direkt mötte anstöt...

Tycker man att det är kul att söka fel hos andra skall man absolut välja en karriär inom juridiken.

2006-06-29 @ 08:34:56
Postat av: Goofy

Ja, eller så kan juristkynnet uttryckas så här: Ingen fråga är så liten eller enkel att den inte kan problematiseras och göras gigantisk.

2006-06-29 @ 08:38:45
Postat av: expat

Är det inte rätt uppenbart att tingsnotarien börjat på kommentarsidan med ett mycket mer genomskinligt namn?

2006-06-29 @ 08:47:05
Postat av: Lycklig exprotokollförare

Det här är varför jag hatar anteckningarna:

"NN har anfört att han den aktuella dagen kände sig "lite pilsk och egentligen bara ville smekas lite". Under kvällens lopp, medan han och hans sambo BB firade hans utnämning till radman drack alla tre stora mängder sprit. NN uppger att han druckit ungefär sex starköl och i vart fall sju snapsar. BB verkade bli berusad betydligt langsammare än de andra tva och började kasta "vata" blickar pa NN innan hon satte sig bredvid honom i soffan. NN uppger vidare att han i det här läget kände sig "insprerad av tanken pa hennes fitta" och lade handen pa hennes lar. Han lade handen pa ovansidan av hennes lar men inte pa insidan. Det hade varit att ga för langt. Han var vid det här laget mycket berusad. Han minns inte vad som hände sedan men han tror att han somnade. Han vaknade av att polisen lyste med en ficklampa i ögonen pa honom och kände sig "som om han skulle dö". Han har inte valdtagit nagon och hade hela tiden för avsikt att "halla kuken i byxorna" eftersom en "riktig man kan halla sig oavsett vad ett litet luder säger eller annars gör". Allt annat är en lögn. Han vet inte hur han klädde av sig pa underlivet men tror att det kan ha varit PG, den tredje personen som var med och festade. PG är tungt kriminell och narkoman och ville säkert spela honom "ett spratt". Han vet inte vad PG heter egentligen, men han kallas "pissgurkan" för alla vet att han besitter ett stort organ och inte sköter sin hygien ordentligt. NN mar mycket daligt över det inträffade och känner sig "oskyldigt utpekad och förföljd av alla inklusive statsministern". Han bestrider häktning. Att bli inlast skulle orsaka honom stort psykiskt lidande."

Hmmmm, plötsligt saknar jag protokollskrivandet...

Det är alltid lite roligt att citera mt. En radman tyckte fö att man skulle skriva sa lite som möjligt av vad mt sade eftersom aklagaren inte skulle fa bevis som kunde aberopas i rtg.

2006-06-29 @ 09:03:49
Postat av: Anonym

Jag är inte så övertygad om att "Biträdande jurist i Obygden", ÄR Tingsnotarien. Trodde det ett tag men nu börjar jag undra om inte "Biträdande jurist i Obygden" är någon som inte gillar bloggskriverierna och som vill skrämmas.

2006-06-29 @ 10:15:24
Postat av: Anonym

Ja, antagligen darrar TN av rädsla. Gäsp.

2006-06-29 @ 10:17:27
Postat av: Anonym

Justitiedepartementet söker en hovrättsassessor eller ANNAN kvalificerad jurist

2006-06-29 @ 11:16:42
Postat av: Ulv i fårakläder

Ett imponerande - och svårförståeligt digert - arbete personen bakom bloggen uträttar, om det nu är så att bloggen är "falsk". En bisarr form av humor personen bakom besitter i så fall tycker jag. Folk har sagt att de "vet" att bloggen är falsk. Det hela har - hur det än är med den saken - något bisarrt över sig. (Även om det ofta är rätt roligt!)

2006-06-29 @ 11:25:30
Postat av: Ulv i fårakläder

För att återknyta till en tidigare kommentar (kommer inte ihåg vem) som gladeligen skulle ta en rådmanstjänst så fort han eller hon fick chansen: Jag tror - nej jag vet - att inte så få domare skulle ha gjort något annat av sitt liv om de fick "en andra chans", vilket är mycket sorgligt. Det är i och för sig ett sundhetstecken att man i vart fall har kvar denna insikt om att det är grönare på andra sidan (vilket det är), då det är lätt att inse hur personlighetsförändrande låt säga 30 år i en svensk domstol är.

Nu skall jag inte vara den som talar anklagande till folk som verkligen VILL göra detta hela sitt liv - jag bara konstaterar att man i så fall är lagd på ett visst sätt. Man måste vara lagd på ett visst sätt, i annat fall förändras man rätt radikalt under resans gång (bara notarietiden kan åstadkomma detta, det kan jag själv intyga), och det är just det som är min poäng..

2006-06-29 @ 11:48:19
Postat av: sueco

Bloggen är självklart äkta, på samma sätt som Lars Noréns pjäser än sannfärdiga beskrivningar av livet i en svensk kärnfamilj.

Möjligtvis är allt något tillskruvat, men bara något.

2006-06-29 @ 12:35:20
Postat av: Anonym

Vad betyder "ANNAN kvalificerad jurist", ar det ett satt for en arbetsgivare att visa vidsynthet samtidigt som de facto ingen som inte ar assessor eller vad det nu rakar vara nagaonsin tillsatts?

2006-06-29 @ 13:14:16
Postat av: Anonym

Kanske något för vår försvunne kamrat Assesor-Anton att söka?

Saknar honom!

2006-06-29 @ 13:21:48
Postat av: Surtant

Vill bara påtala att det inte bara är rådmännen som är hysteriska. Idag fick jag tillbaka ett registreringsärende från notarien med påskriften "tydligare aktbilagenummer på äktenskapsförordet, tack". I hela akten finns en (1) aktbilaga. Fler notarier borde läsa din blogg och få lite perspektiv.

2006-06-29 @ 13:28:42
Postat av: Till Surtanten från en notarie

Säg ifrån, för sjutton. Det var det dummaste jag har hört. Det måste ha varit Förstenotarien.

2006-06-29 @ 13:43:04
Postat av: Ulv i fårakläder

Tack för upplysningen, sueco! Nu är jag upplyst. (Egentligen tycker jag inte om ironi.)

2006-06-29 @ 14:00:32
Postat av: En som kan hålla k*ken innanför byxorna...

Till Lycklig exprotokollförare: Cred till dig !

2006-06-29 @ 14:12:17
Postat av: Anonym

Citara mt? Vem är mt? Det där var väl påhittat?

2006-06-29 @ 15:04:32
Postat av: Lycklig exprotokollförare

"En radman tyckte f(ör) ö(vrigt) att man skulle skriva sa lite som möjligt av vad (den) m(iss)t(änkte) sade (under häktningsförhandlingen) eftersom aklagaren inte skulle fa bevis som kunde aberopas i r(ät)t(e)g(angen)".

2006-06-29 @ 15:32:11
Postat av: Anonym

mt= Den misstänkte

2006-06-29 @ 15:33:54
Postat av: Biträdande jurist i obygden

Till lycklig exprotokollförare
Lysande!Mycket uppbygglig läsning, bra exempel på förkortningar och ett vanligt förekommande brottmåls krav på juridisk stringens och skärpa.
Vad gör du nu när du slipper skriva protokoll?

2006-06-29 @ 15:56:47
Postat av: förstenotarien

Nu har DV kungjort höstens tillsättningar. Välkomna alla rookies!

Moahahahaha

2006-06-29 @ 17:58:42
Postat av: Anonym

Är Lassbo bland dem?

2006-06-29 @ 18:18:42
Postat av: Anonym

Det var en söt notarie som berättar hur det är att vara tingsnotarie!

2006-06-29 @ 18:24:54
Postat av: eeeh,

Enligt mallen i VERA - tas inte bevisning upp före evebtuella beslut som fattas???

PS - ni fiskaler - ärligt, hur mycket kollar ni i hovrätten på våra anteckningar från B-ting...? he he he

2006-06-29 @ 22:08:33
Postat av: Sthlmsnotarien

För att återknyta (lite väl sent kanske) till vad Goofy skrev om juristkynnet, "Ingen fråga är så liten eller enkel att den inte kan problematiseras och göras gigantisk."

Absolut. Eller i ett annat perspektiv, "Well, I got to hand it to you, George. You sure got a talent for trivializing the momentous and complicating the obvious. You ever consider running for Congress?"

2006-06-29 @ 22:37:44
Postat av: Sthlmsnotarien

Domstolsverkets (förlåt... Sveriges Domstolar... 100 miljoner well spent på det namnbytet) notariesida är verkligen makalös. "En dag som notarie!" har ju dissats tidigare, men den tål verkligen en vända till. Enbart det glada utropstecknet där i länken gör ju att man höjer ögonbrynen en smula. Den påföljande inledningen är dock svårslagen.

För alla rookies, här kommer bonusutgåvans kommenterade "En dag som notarie!"

"För att få en notarietjänst krävs bra [Stilen är ledig och opretantiös, men under dina dagar som notarien får man lära sig att äldre synonymer som t.ex. "goda" konsekvent bör användas i protokoll etc.] betyg i juridiska universitetsexamen [Just det, det är här betygshetsen kommer in] och ofta extra studier eller arbetslivserfarenhet [Eftersom Jönköping i all sin vishet ändrade antagningssytemet för ett par år sedan räcker det inte med raka AB:n, du bör sunka runt på universitetet och läsa Statskunskap A+B medan du sjunker djupare ned i ditt halvalkade tillstånd också eftersom detta gör dig till en bättre juirst]. Belöningen [Just det, det är ett privilegium att få dessa välbetalda och ansvarsfulla positioner] är två års intensivt arbete [I och med att semsterlagar och kollektivavtal riskerar att inverka menligt på rådmännens golf handikapp så tenderar arbetet att vara intensivt] inom domstolsväsendet som ställer karriärdörren på vid gavel [Eftersom de gamla uvarna på all sköns firmor själva satt ting en gång i världen och anser att tingstjänstgöring är uppbyggligt för de veka sjuttiotalisterna kan Verket i godan ro luta sig tillbaka och se sin postlåda fyllas av ansökningshandlingar]."

2006-06-29 @ 22:50:24
Postat av: Anonym

I Sverige råder meddelarfrihet. TN är allmänhetens ögon in i denna annars stängda värld.

Jag antar att den som moppsar med TN får med JK att göra.

2006-06-30 @ 08:03:42
Postat av: BaronB

Eeh:
I normalfallet kollar man bara att rätten var fullsutten. Ringde en gång en vettskränd notarie som glömt skriva in nämnden och han lovade på heder och samvete att det varit nämnd med . . .

2006-06-30 @ 08:37:30
Postat av: Biträdande jurist i obygden

Är kvinnliga domare mer nitiska än manliga sådana?
Hysterika rättar ju TN:s anteckningar vilket inte är vanligt förekommande bland domare.

Jag drog vid ett tillfälle på smilbanden vid en tre dagars (L Å N G )huvudförhandling när motpartens stjärnvittne, för övrigt motpartens hustru, förklarade att hon inte kunde eller visste något (inte förstod något) eftersom hon enbart hade en jur. kand. examina (och var blond) och hon förstod inte alls konsekvenserna av det avtal hon hade totat ihop.

Domaren, en riktig Hysterika (råttfärgad), rättade mig genast och förklarade att domstolen inte tolererade dylikt uppförande (leende).

Min fråga är därför finns det en större risk att som kvinna söka sig till domarbanan? Blir de kvinnliga domarna mer personlghetsförändrade än männen av den relativa makt de till slut njuter av efter år av ............ uppbyggligt arbete?

Till sthlms notarien. Sveriges domstolars marknadsföring tål verkligen att granskas. Varför denna glättiga bild? Vad vill man dölja?

Är det att det är ett fullständigt sjukt system att spotta ut årskull efter årskull med jurister där det inte finns kvalificerat arbete för alla? Att det är samhällsekonomiskt vansinne, för att inte tala om de stackarna som inte får något jobb.

Som framgår indirekt av Sveriges domstolars reklam är juristens individuella värde i detta sammanhang lika med vad juristen presterar. Inte vem juristen är. Värdet är i förhållande till någons (domarnas)subjektiva bedömning. Det är sant därför någon med makt tycker så. Inte konstigt att så många jur stud och senare jur kand tar livet av sig. De är ju värdelösa för det presterar är värdelöst och de saknar därmed existensberättigande.

Sett ur synvinkel att Sveriges domstolar behöver villiga slaktoffer är det dock ett eminent system. Särskilt med den förändring som är genomförd. Den garanterar att juristen inte har några varaktiga relationer utanför bedömningskretsen. De skulle ju kunna tala om att det här systemet suger.

2006-06-30 @ 08:51:15
Postat av: Goofy

Sthlmsnotarien: Visst är ingressen töntig och visst kan man ifrågasätta vissa bildval och formuleringar, men på det stora hela måste jag säga att DV:s hemsida blivit väldigt mycket bättre än tidigare.

2006-06-30 @ 09:37:40
Postat av: sueco

Ulv i fårakläder 14:00:32

Jag var inte ironisk. En hysterika finns på många tingsrätter. Och själv har jag vissa hysteridrag, det ska villigt medges. Tidvis kan jag känna igen mig i Hysterikas reaktioner.

2006-06-30 @ 09:38:13
Postat av: BaronB

Är det bara jag, eller har Bitrisen i Obygdens bitterhet eskalerat märkbart de senaste inläggen?
Lugna dig lite! Med de stora förestående pensionsavgånganra kommer det att finnas gott om trevliga jobb för oss som redan är inne!

2006-06-30 @ 10:25:41
Postat av: Gunnar

"Det som särskilt bör uppmärksammas är att när Sveriges Domstolar skrivs i löpande text ska även andra ordet ha en inledande versal för att inte sammanblandas med Sveriges domstolar som avser enbart domstolarna. När vi enbart menar Sveriges domstolar och inte hela "domstolsväsendet" benämns dessa domstolarna."

Domstolsver..f'låt, Sveriges domsto...f'låt, Sveriges Domstolar reder ut begreppen och klargör skillnad mellan domstol och Domstol. En fråga till dem är då, vad avses om man skriver DOMSTOL?

2006-06-30 @ 11:08:24
Postat av: Delägarn

Själv kan jag säga att jag inte haft någon nytta alls av mina 2 år 6 mån som notarie (på det glada 80-talet satt man längre än vad man gör nu). Höjdpunkter var huvudförhandlingar i vårdnadsmål, där utgången var given; tingsrätterna gick i alla fall på den tiden slaviskt på vad socialtanterna ansåg. Tänk vad skönt att slippa själv ta reell ställning i en tvistig fråga! Och visst, jag upplevde själv förtrycket av notarier medelst protokollsrättningar och liknande strunt, så sådan improduktiv och därmed olönsam pennalism har jag därefter avhållit mig ifrån, så i det avseendet har notarietiden gett åtminstone någon lärdom.

2006-06-30 @ 11:37:52
Postat av: Biträdande jurist i obygden

Till Barob B, kalla mig gärna bitt ris (med tanke på bitterheten). Nu har jag i alla fall fakturerat och skrivit kostnadsräkningar så att Delägarna är nöjda. Hoppas bara att klienterna/försäkringsbolaget/rättshjälps myndigheten och obygdens tingsrätt betalar enligt begäran, annars blir det en tuff sommar för mig under plåttaket.

Delägaren Krösus har nämligen förköpt sig. Änkan i dödsboet som han hanterar hade en finfin hyresfastighet i centrala delen av stan som Delägaren köpte. Hon får bo kvar så länge hon lever och kärringen har inte dött än. Han hade hoppats på en dubbelbegravning...

Det har varit en kall vinter med dryga elräkningar på fastigheten och dessutom kostsamma reparationer. Det kanske inte var en så bra affär trots allt tros att priset på fastigheten var långt under marknadsvärdet. Vad vet jag egentligen? Huvudsaken är att han kan hålla standarden under sommaren och så länge det finns täckning på advokatfirmans checkkredit är allt grönt. Jag frågade innan han stack om jag kunde få ta hans portalbla kylanläggning och ställa i mitt rum nu när han är borta en och en halv månad. Det brukar bli så sådär 28-30 grader inomhus på advokatfirman och eftersom hans rum ändå stod tomt... Han bara skakade på huvudet innan han stack och sa att det är viktigt att inte komma efter med faktureringen nu när verksamheten ligger nere. Jag funderar faktiskt på att byta jobb. Detta känns inte så kul längre. TN har rena lyxtillvaron jämfört med mig kompledighet... bordfläktar... semester

2006-06-30 @ 11:57:21
Postat av: BaronB

Tjosan!
De som bryr sig kanske kommer ihåg att jag i kommentaren til TN:s förra inlägg förfäktade att frk Lassbo nog bara var lättrökt, eftersom det var en bloggdebatt som nog skulle gå de flesta förbi.
Fel som vanligt, Resumé har slagit upp det nu.
Stintan skal enligt dem ha sagt att "hon förstår att folk missförstår henne med flit för att skada henne".
Hmmm......

2006-06-30 @ 12:29:16
Postat av: Blond, smart jurist

"Nationalsocialismen är egentligen ett abstrakt begrepp som inte har någon preciserad innebörd". OK. Min farmor och farfar flydde västerut 1945, bada hade bröder som dog i kriget (en dog ironiskt nog i tyfus pa östfronten i april 1945). Hela min förra judiska flickväns familj dog i koncentrationslägren och hennes far var enda övervelande. Min nuvarande polska flickväns familj tvangsförflyttades under kriget (hennes farbror sade bara kort: "jag lärde mig tyska i Tyskland under kriget". Sedan fick jag inte ur honom mer...). Warszawa och Danzig lades i ruiner och har fortfarande inte byggts upp. Berlin är fortfarande ärrat. Och sa här kan vi fortsätta tills vi gatt igenom alla 50 miljoner döda.

Den som vill veta vad nationalsocialism är behöver faktiskt bara läsa Mein Kampf. Där star allt.

2006-06-30 @ 15:06:25
Postat av: Anonym

Jag vill önska TN en trevlig helg i Stockholm!

2006-06-30 @ 15:25:37
Postat av: Delägarn

Obygdsbitris: Jag hoppas att du skojar om Krösus´ fastighetsköp. Det är ju inte tillåtet att göra affärer med sina klienter.

2006-06-30 @ 15:31:31
Postat av: Ulv i fårakläder

Jag håller med dig, Blond smart jurist. Filosofiskt sett är väl visserligen alla ord i det mänskliga språket "abstrakta" i det att de är svår- eller oavgränsade samlingsbegrepp för vissa företeelser i verkligheten. "Verkligheten" är det konkreta. Men orden står uppenbarligen för NÅGOT och att förneka att begreppet nationalsocialism har en referens till en konkret verklighet är precis lika meningslöst (det är meningslöst, inte "felaktigt", som väl den tidige Ludwig Wittgenstein skulle ha uttryckt det) som att förneka varje ords - dvs hela vårt språks - referens till den verklighet vi lever i. I botten är ideologi HANDLING och pragmatism. För ett fungerande mänskligt samhälle är det väl därför - på ett vis beklagligt tycker jag - nödvändigt med en normalisering av ideologierna och hela samhället. Hela EU-projektet är ju förresten ett exempel på det (så fick jag med det också! :) ).

2006-06-30 @ 15:40:29
Postat av: Anonym

Jag njuter av att Resumé tagit upp det. De tidningar som skrivit hyllningsartiklar om samma människa är nu tysta. Det hade tydligen läsarintresse att hon bloggar, men inte att en krönikör på VR gör så där!

2006-06-30 @ 17:58:21
Postat av: Anonym

BITRÄDANDE JURIST.

Du är ju här så ofta och kommenterar och påstår att du har träffat tvillingen och vet vem TN är och så vidare.

Men än så länge har du inte besvarat frågan varför DU i flera av dina kommentarer har haft den här bloggen som DIN URL?

Mysko mysko tycker jag. Eftersom det är något som man måste fylla i rutan ovanför där man kommenterar och således kräver det ju en aktiv handling..

Personligen tycker jag att du verkar lite obehaglig då du i dina kommenterar skriver om "obygdens tingsrätt", kallar dig biträde i obygden och uttalar dig om hur TN skriver och agerar här. Och när du nu börjar skriva om Delägarens fastighetsköp och så..OM, vilket jag inte tror, det du skriver om din träff med ena Tvillingen och om hur du pratat med Hysterikas sekreterare, är/vore sant bör du väl själv fundera på att du INTE är anonym? Du måste med andra ord lita väldigt mycket på att inte någon från Tingsnotariens arbetsplats berättar för Delägaren vad DU skriver här.

Jag skulle mycket hellre vara arbetskompis med TINGSNOTARIEN än med dig!

2006-06-30 @ 20:28:10
Postat av: Anna-Panna

Historien om tanten som bor kvar stod i tidningen i somras. Fast då var det i Paris. Hittade du en råtta i pizzan också?

2006-07-01 @ 00:44:48
Postat av: Delägarn

Jaha, så var det avslöjat: Obygdsbitris är inte vad han utger sig för att vara. Detta framgick egentligen på tidigt stadium när han tillskrev sin arbetsgivare gärningar som en advokat aldrig skulle syssla med av fruktan för att åka ur samfundet.

Obygdbitris är med andra ord en sorglig pajas, en sorglig TN-Wannabe, vars inlägg kommer att igonerars i fortsättningen. Omöjligt blir det för honom att också skriva under annan pseudonym eftersom hans stil har sådana särdrag att han omedelbart kommer att bli avslöjad.

2006-07-01 @ 13:54:43
Postat av: Samtidigt i Uppsala

Nassbo är väl inte egentligen dum i ordets klassiska bemärkelse. Däremot är hon historielös och saknar empatisk förmåga. Möjligen har hon också bländats av någon kurs i filosofi som missat att förutsättningen för abstrakta resonemang är att studenterna klarar eget kritiskt tänkande.

Samtdiigt torde en historielös, empatilös jurist göra mer skada i samhället än en som bara är dum (och därmed får hålla sig till relativt obetydliga befattningar). Det är dags att införa personlighetstester i antagningsprocessen på juristlinjen.

2006-07-01 @ 18:26:53
Postat av: Anonym

Jag var på fest hemma hos bitris granne i går. Denne, med hänsyn till bitris och grannen vill jag självklart inte avslöja könet på någon av dem, berättade att de för några kvällar sedan hört våldsam gråt från bitris bostad. Efter ett tag slog ytterdörren igen och grannen som är vaksam misstänkte att det var något dramatiskt på gång.

Se det var det också. För Bamse, Lille Skutt, cykelsmurfen och dockan Siri gav sig glatt iväg och lämnade således bitris sur och ledsen.

Nu är det istället Tvilling och Hysterikas sekreterare som är bitris nya vänner! De spelar i nästan samma division som ovannämnda i bitris värld!

2006-07-01 @ 21:19:01
Postat av: Anonym

Mitt inlägg ovanför är på en tiogradig skala närmare sanningen än bitris inlägg om jag själv får tippa!

2006-07-01 @ 22:21:14
Postat av: Biträdande jurist i obygden

Tyvärr, allt jag skrivit är sant och Delägaren lär inte åka ur samfundet så länge samfundet inte vet något.

I övrigt är det kul att medvetet stava fel, bygga meninar fel eller skriva in något fel under URL: Det ger nämligen möjlighet för den mer självrefelekterat lagde att fundera på det positiva i att hela tiden hacka på petitesser i stället för att fundera på själva saken. Personangrepp är inte något roligt. VARFÖR ÄGNA SIG ÅT DET? Vad TN lyfter fram och som även jag tagit fasta på är nämligen frånvaron av ett fungerande anställningsskydd för biträdande jurister och för tingsnotarier. Det är inte kul men sant. TYVÄRR ÄR VI MÅNGA SOM KAN VITTNA OM DET.

2006-07-02 @ 12:51:06
Postat av: Delägarn

"Obygdsbitris": Detta är sista gången jag bevärdigar Dina tönterier en enda rad; Jag ber Dig, försvinn till något tonårsforum där du kan fortsätta med din låtsaslek. Detta forum har utvecklats till en plats där seriösa yrkesmänniskor kan släppa ut lite överskottsånga, således ingen plats för dig. Möjligt är, att du kanske är en jur stud, men låt mig ge dig ett gott råd: satsa på en icke-akademisk karriär; dina personlighetsbrister, som lyser igenom dina inlägg såsom klart lysande stjärnor, tyder på att du sannolikt kommer att misslyckas med en seriös karriär. Varför inte satsa på något som du har uppenbara förutsättningar för, kanske att bli en lysande rättshaverist?

2006-07-02 @ 13:09:19
Postat av: Anonym

Varför är inte delägaren och bitrisen ute och solar istället för att hålla på och tjafsa?

2006-07-02 @ 14:34:29
Postat av: Anonym

Solen är kanske ingen av bitris vänner?

2006-07-02 @ 15:49:01
Postat av: Anonym

Men Biträdande jurist....

Du skreiver att ALLT du skrivit är sant. Alltså även inklusive ditt möte med ena tvillingen och ditt samtal med Hysterikas sekretare. Du skriver att "alla" vet vem TN är och att han inte lär få jobb och så vidare.

Men om nu ALLA vet vem TN är, hur kommer det sig då att så många här fortfarande spekulerar i det? Och om du har rätt i att ALLA vet vem TN är, ja då bör väl dessa inte ha några problem att veta vem tvillingarna är?

Och sedan är alltså det du skrivit om din arbetsgivare sant. Med andra ord, Hysterikas sekreterare och ena tvillingen vet vem du är. De i sin tur har arbeskompisar och vänner. Funderar du då inte, ja med tanke på att ALLT du har skrivit här är SANT, på att det du skriver här kan komma till din arbetsgivares vetskap? Bekymrar inte det dig?

Jag har ingen aning om ifall du använder dig av Proxy eller inte. Gör du inte det så är det kanske inte så svårt för TN att finga in dig också!

2006-07-02 @ 16:51:17
Postat av: Nina

HAHAHA, detta är det bästa jag har läst. Jag har inte varit på den här bloggen förut och jag har ALDRIG läst något så roligt förut. Vem är du, Tingsnotarien? Hur som helst är detta helt genialiskt skrivet. Jag är stum av beundran. Tack för ungefär 100 goda skratt!

2006-07-02 @ 23:54:25
Postat av: Delägarn

Alla trainees: känn er lurade!

2006-07-03 @ 00:38:36
Postat av: Sthlmsnotarien

Delägarn tycks ju onekligen ha en del personliga problem måste jag säga. Ok, det kan vara så att det sitter någon rackare och är dryg här och har hittat på en fiktiv delägarsignatur. Ty onekligen bekräftar ju delägarn alla idéer man har om en, ja just det, odräglig delägare. Mindervärdeskomplex, överlägsenhet, dryghet, brist på självinsikt och småaktighet skiner igenom och blandas tillsammans i en härlig mix varpå dessa fantastiskt drypande elaka och direkt irrelevanta inläggen.

Ta det senaste denne skrev. Förresten, jag skriver han skrev. Ty det måste vara en manlig delägare. Bortsett från de statistiska data som finns kan man nog konstatera att en medelålders kvinna knappast skulle uttrycka sig som ett fjunigt pubertetsyngel. Ord som ”tönterier” (!?) beblandas med ord som ”bevärdigar” och utmynnar i ett tappert försök att låta auktoritär med ett ”försvinn.” Suck…

Jag gillar dock iakttagelsen om att ”detta forum har utvecklats till en plats där seriösa yrkesmänniskor kan släppa ut lite överskottsånga…” Dude, det är samma forum det var när tingsnotarien påbörjade denna förnämliga blogg. Om du inbillar dig att du på något sätt har bidragit till att utveckla det, tja… du kan ju få låtsas det om du vill. Dessutom så är väl det enda du har skrivit här (bortsett från dina tappra försök att vara elak och dryg) har varit ett försvar för en korrupt advokat någonstans där i obygden (d.v.s. utanför tullarna).

Man kan dock omedelbart konstatera att ett inlägg från Sten Sture skulle vara på sin plats här. Sällan har väl Kants kategoriska imperativ varit på sin plats. Efter att numera har tagit en titt på det och fått en rudimentär uppfattning om det hela (givetvis utan några som helst aspirationer att ersätta Sten Styre) så kan jag drista mig till detta: Delägarn - när du börjar att raljera om andra människors personlighetsbrister, du lägger då inte märke till den där elefanten där i hörnet av rummet? Åtminstone jag kan se den. Den ser ut som de flesta elefanter. Grå, tämligen stor. Den ser dock något förvånad ut över att helt plötslig befinna sig i en rum tillsammans med en jurist som febrilt skriver blogginlägg på arbetstid varpå därefter fakturerar någon klient en timmes tidsspillan för detta.

2006-07-03 @ 04:39:02
Postat av: Postat av

Sthlmsnotarien: bravo (och förresten, det faktum att Delägarn är så flitig här, tyder på att h*n är fingerad. De delägare jag känner hade inte haft tid att skriva så mycket, hur många flitiga bitrisar h*n än haft)

2006-07-03 @ 08:56:13
Postat av: Anonym

Ja, heja stockholmsnotarien!! Delägaren verkar vara en ovanligt dryg typ.

2006-07-03 @ 10:37:05
Postat av: Ulv i fårakläder

Sthlmsnotarien
Nu har jag inte hängt med riktigt här, men ditt senaste inlägg verkar riktigt intressant. Kants kategoriska imperativ borde väl vara en slags maxim för juris kandidater? Även en kandidat till en ny Domarregel!

Elefanten förresten - är det firmans ande du pratar om eller råkar det vara Wittgensteins elefant (jag tänkte, nu när du ändå pratar om Kant)? W vägrade ju gå med på - på fråga från B Russell - sanningen i påståendet att det inte fanns en elefant under bordet i det rum de befann sig i. Visst hade han rätt.

2006-07-03 @ 10:39:30
Postat av: Sthlmsnotarien

Ulv - Nä, elefanten har att göra med ett anglo-saxiskt uttryck, "elephant in the room" med vilket avses en situation eller ett uttalande som man inte kan undgå att notera/tänka på (möjligen då undantaget personen som skapat situationen eller stått för uttalandet) och egentligen är omöjligt att bortse från. Dock, ingen tar upp elefanten ifråga. Jag har tyckt jag mig (i skenet av det kategoriska imperativet) skymta en elefant eller två då delägarn går igång med sitt raljerande och beklagar sig över andras egenskaper, egenskaper som han uppenbarligen själv tycks besitta så att det räcker till och blir över.

2006-07-03 @ 10:50:35
Postat av: Anonym

Dagens ros går till sthlmsnotarien (trots att du är stockholmare). Väl skrivet!

2006-07-03 @ 10:57:41
Postat av: JR

För mig verkar det uppenbart att vissa signaturer här är rena "karaktärer", dvs tillskapade personer som inte finns. Delägarn t.ex, så även vissa tidigare som Domarens Son. Kanske är det t.o.m. "Tingsnotarien"? Med tanke på att chansen är stor att även TN är fingerad så verkar det inte otroligt.

2006-07-03 @ 11:27:14
Postat av: Sten Sture

Jag har inte riktigt hängt med i den diskussion om "Delägaren" som refereras flitigt ovan, men instinktivt måste jag naturligtvis applådera Sthlms Sture/Kant-raljering och presumerar således skamlöst att det kategoriska impet inte har iakttagits (skiter högaktningsfullt i vad Kant skulle säga om den vändningen), men jag vill å det starkaste vända några invändningar mot Sthlms manlighetspresumtion. Again, jag har inte läst delägarens påstådda översitterier men att förutsätta att det rör sig om en man känns aningen förmätet. Påminner litet som den sedvanliga vulgärfeministiska paradigmen om att eftersom det statistiskt är fler män än kvinnor som är psykopater kan man sluta sig till att alla män potentiellt är psykopater och om en kvinna skulle visa sig vara psykopat så är det endast en olycklig följd av att hon tvingas slå sig fram i en mansdominerad värld och alltså anammat manligt beteende.

Apropå elefantdiskussionen: brukar man inte även tala om att alkoholister ser en rosa elefant? Vad betyder i så fall "a pink elephant in the room". En alkis som omöjligen kan bortses från? Taktlöshet och motsägelsefullhet i en fungerande symbios?

2006-07-03 @ 12:06:04
Postat av: Cybernamn 1

Äntligen är Sten Sture tillbaka!

2006-07-03 @ 12:46:50
Postat av: Anonym

Har Sten Sture missat "bitris i Obygden" också? För det är en värre person än Delägaren.

Och har du missat kalabaliken runt Glamoursessan som slängt en brandfackla i gaskammaren? (hennes sgna ord)

2006-07-03 @ 12:47:01
Postat av: Sthlmsnotarien

Vad kan jag säga? Jag antar att tjatet om könsstrukturer etc. till slut påverkar den mest inbitne antifeminist. Som droppen som urholkar stenen.

Nåväl, jag antar att delägaren mycket väl kan vara en kvinna. Dock, jag vidhåller fortfarande att oddsen talar för en manlig sådan då antalet manliga delägare överstiger antalet kvinliga (i Sverige då in alles).

För övrigt så anser jag att Kants kategoriska imperativ tolkat som en normativ moralkod är förkastligt. Som normlära ligger den i samma division som utilitarism. Någon form dubbelmoal måste det finnas för att uppnå rättvisa.

2006-07-03 @ 12:55:12
Postat av: lé föredragandé

Någon nämner Kants kategoriska imperativ och visps..... Sture är tillbaka ;)

2006-07-03 @ 13:02:00
Postat av: Sthlmsnotarien

Jo. En lätt gnuggning med trasan mot oljelampan av koppar och man tycks väcka den gamla anden till liv.

2006-07-03 @ 13:05:03
Postat av: Sten Sture

Nja, katimpet är naturligtvis en fin teori, men som med det mesta annat så fungerar det inte i praktiken. Kan dock ofta vara roligt att slänga in som en brandfackla i hårdnackat meningslösa diskussioner på nätet...

Sthlm: kan du förresten ge ett exempel på en moralkod som inte är normativ?

Jag är förresten inte antifeminist (eller jo förresten: om frågan lyder "är du feminist eller inte" så är svaret "inte", men det behöver inte nödvändigtvis betyda att man aktivt motsätter sig feminister). Feminism i betydelsen "lika rättigheter för alla, oberoende av kön" ställer naturligtvis alla med en någorlunda humanistisk läggning upp på. Det är vulgärfeminismen som jag inte går med på, trots att den i mångt och mycket utgör statsideologi i Sveige.

2006-07-03 @ 13:29:40
Postat av: Sten Sture

Jag glömde förresten att lägga till "som någon sagt tidigare" angående bruket av ordet "brandfackla". Här skall ingen komma och ta äran för saker som någon annan skrivit först..! Glöm för bövelen inte TN:s disclaimer..

2006-07-03 @ 13:31:43
Postat av: Sthlmsnotarien

Nja... utan något som helst behov av att dra igång någon filosofisk diskussion här (då tydligen "detta forum har utvecklats till en plats där seriösa yrkesmänniskor kan släppa ut lite överskottsånga") så kan jag konstatera att jag lite slarvigt slängde ut "normativ moralkod" där. Om jag skriver så här istället då: Alla försök till en normativ tolkning av det kategoriska imperativet slutar i fördärvet då Kants paket är tänkt att tillämpas universellt och konsekvent.

2006-07-03 @ 13:45:33
Postat av: Goofy

SS: Mjaeo - varför skulle inte det kategoriska imperativet fungera i praktiken? Moralkod är väl inte samma sak som axiom? Dvs. jag uppfattar kantimpet som en viljeyttring snarare än en orubblig regel. Eller har du någon annan uppfattning?

Jag uppskattade också lektionen i satslogik, även om jag inte till fullo delar din uppfattning om feminismens ställning i Sverige.

2006-07-03 @ 14:17:49
Postat av: Anonym

Sten Sture har du missat detta?

http://www.resume.se/nyheter/2006/06/30/ebba_von_sydows_kronikor_i/index.xml

2006-07-03 @ 14:39:51
Postat av: Anonym

KD vill införa åldergräns för deltagande i dokusåpor..Nassbo anser ju att deras partiledare är en av Sveriges sexigaste män så hon kanske kan ställa upp som kuttersmycke åt det partiet, upptäckas och kastas in i en dokusåpa? De flesta kommer tro att hon är cirka 18

2006-07-03 @ 15:07:14
Postat av: Mosig i huvet av värme

Kan någon tala om vad det kategoriska imperativet är för nåt? Borde man komma ihåg det från rättsfilosofin?

2006-07-03 @ 16:00:45
Postat av: Anonym

NEJ mosig, du vet inte vilka knappar du trycker på!!!!!

2006-07-03 @ 16:02:28
Postat av: Sten Sture

Goofy: Det kategoriska imperativet fungerar inte i praktiken av samma anledning som mänskliga rättigheter (eller rättsstatsprincipen i stort) inte fungerar i praktiken. Fina ord, men egentligen lka lite värda som en papegojas pladder, som någon välkänd rättsfilosof sa (Lundstedt?). Det enda som betyder något är att vi upprätthåller principerna, och så vidare (för in valfri floskel om moralfilosofi, kulturrelativism, kostnad/nytta..). Legal realism-skolan (eller Uppsalaskolan, som inskränkta svenska doktorandchauvenister föredrar att kalla den) helt enkelt.

Vilket osynt för oss in på Lassbo-spåret: Som någon tidigare noterat förlorar den debatten som först hänvisar till Hitler/nazism. Är det vad som sker här i någon slags kosmisk överförd mening?

Det här är naturligtvis pk-panik i dess mest renodlade form, och jag tror nog att Lassbo känner till att all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet, och med litet distans kan hon nog skratta hela vägen till bloggbanken. Det här är inte ens särskilt nytt. När Bret Easton Ellis skrev American Psyco 89-90 blev det en rejäl uppståndelse och ramaskri om misogyni, allmänt förfall och upprop om bojkott and whatnot, men den romanen har i dag solid kultstatus och ses som en (sarkastisk) skarp iakttagelse av tidsandan. Inga jämförelser i övrigt med Lassbo, men Ellis levde (lever?) själv det dekadenta liv som han beskrev och hade troligen en ganska överslätande inställning till sina litterära grepp. Om det är vad som läggs Lassbo till last kanske vissa finner en anledning till att förfasas (jag har dock inte helt grepp om vad hon skrivit, har endast andrahandsinfo), men det känns egentligen ganska tröttsamt som analys eftersom en sådan kräver att man accepterar förutsättningen att Lassbo faktiskt skulle utgöra någon slags "förebild", och som sådan utövar skadlig inverkan. Jag tror i detta sammanhang att Sture utgör en större förebild, if you get my drift. Samma resonemang som ovan förs om Ellis kan kanske även föras om Strindberg, Wilde, och säkert någon i antikens Grekland (och det finns säkert någon här med närmare kunskaper som vill utveckla).

Vad som jag förfasades något över i den artikel som länkades till ovan var följande, som skulle ha yttrats av fröken von Sydow:
"– Jag har pratat med Karolina, hon var medveten om hans (Markus Andersson, reds anm) politiska rykte, och tvekade först men ville skaffa sig en egen uppfattning. Hon anser att hans verk har blivit feltolkade. Vi på Veckorevyn kan inte styra de val våra frilansare gör i privatlivet, men vill självklart inte kopplas samman med åsikter vi inte står för.
– Jag tycker också att det är illa att hon poserar i bikini, det är hon alldeles för smart för. Och det har jag sagt till henne, på skarpen!"

Hur gammal är tjejen? 23? Någon borde kanske säga till henne att hon lider av hybris, på skarpen. Vad sägs förresten om hennes "normativa moralkod", Sthlm?

"With your bitch-slap rapping and your cocain-tongue, you get nothing done"

2006-07-03 @ 18:33:02
Postat av: Delägarn (den riktige)

Jaadu, stockholmsnotarien. Om några år, när du fått egna referenser från ett yrkesliv att falla tillbaka på - till yrkesverksamhet räknas självfallet inte notarietjänstgöring - kanske man till och med kan bli intresserad av vad du har att säga. Om jag inte missminner, har du tidigare uttryckt roande tankar om att göra karriär på byrå, och vad du tror att du har att förvänta dig från en sådan arbetsplats. Sådana yttranden från dig är läsvärda, eftersom dessa är i paritet med din yrkesmässiga nivå.

Jag försöker för min del hålla nivån uppe på denna plats genom att göra processen kort med inläggare (läs: obygdsbitris) som uppenbarligen ljuger. Normalt hoppar jag över lögnaktiga yttranden, men om vederbörande återkommer i stor omfattning, nödgas jag reagera. Om sanningen skall fram, så brukar jag inte läsa dina yttranden särskilt noggrant eftesom dessa i alldeles för stor utsträckning påminner om vad svartklädda gymnasister på ett kafé kan kläcka ur sig i form av inlärda floskler och meningslösa citat.

2006-07-03 @ 18:59:35
Postat av: Anonym

SS: Jag förstår i o f s vad du menar och kan också hålla med dig om möjligheterna av att tillämpa tjusiga principer i vardagen. Efter de första ungdomsårens idealism blir vi väl alla pragmatiker. (Hur f-n skulle man annars överleva?)

Min invändning var nog mer filosofisk (du anslog tonen) eller möjligen lingvistisk: det kategoriska imperativet, och alla andra etikregler, uppfattar jag som relativa, dvs. något som man måste förhålla sig till. Uttryckssättet "fungerar inte i praktiken" antyder något absolut.

Äsch, nu blev det kanske alltför intlektellt. Ber i så fall om ursäkt för det.

2006-07-03 @ 21:32:47
Postat av: Goofy

Det var Goofy som författade inlägget ovan.

2006-07-03 @ 21:33:52
Postat av: Agnostikern

KD:s ordförande sexig? Qua? Ungefär lika sexig som mina otvättade strumpor.

2006-07-03 @ 21:42:49
Postat av: Sthlmsnotarien

Goofy - Problemet med att tillämpa det kategoriska imperativet (som är absolut) på så sätt det tolkas normativt är att det inte ger utrymme för undantag. T.ex. har alla rationella agenter en skyldighet att aldrig ljuga/fara med osanning. Detta kan tyckas trevligt. Problemet är dock att om en gäng svartmuskiga rånare frågar dig om vilken avfart Securitas bilen svängde av på har du en moralisk, absolut skyldighet att dirigera rånarna rätt. Det kategoriska imperativet lämnar inte något utrymme för relativitet och du kan inte direkt förhålla dig till det på något annat sätt än absolut (eftersom du, om du relativiserar, våldför dig på det). Ok att Kant förfäktade att man inte är ansvarig för andras handlingar. Men att direkt underlätta andras moraliska förfall känns något obehagligt.

Sten Sture - Jag vågar mig inte på någon som helst fundering om fröken Lassbos förhållningssätt till någon form av deontologisk etik (rättstavat? rättformulerat?). Misstänker att något sådant försök enbart kan sluta i katastrof.

Delägarn (den riktige) - Suck... Ja din nivå är onekligen hög. Du höjer dig som en norrländsk fura över oss andra krokiga och vindpinade små fjällbjörkar. Det är skönt att du reagerar och säger till på skarpen (jag har även tyckts mig skönja att du vid något tillfälle pekat med hela din kraftfulla delägar hand) när vi lögnare, ungtuppar och marxister har mage att skriva något på detta forum där seriösa yrkesmänniskor släpper ut lite skön överskottsånga.

2006-07-03 @ 22:18:47
Postat av: Postat av

Det intressanta med Delägarn är att h*n alltid verkar förutsätta att någon som angriper honom/henne är på gymnasienivå, är jur stud eller något annat i hans/hennes ögon lågt och ovärdigt hans/hennes nivå. Nä, håller nog fast vid min teori att Delägarn inte finns utan bara är ute och provocerar. För att det nu inte ska bli några missförstånd, så kan jag berätta att jag har tjugo års yrkeserfarenhet som jurist, har arbetat både i det allmänna och det privata, och med all min erfarenhet tycker jag att Sthlmsnotarien har många poänger (och Delägarn inga).

2006-07-04 @ 09:33:12
Postat av: Anonym

Orkar inte Delägaqren bråka i dag pga värmen?

2006-07-04 @ 12:59:36
Postat av: Le tant

Vill du gifta dig med mig?
jag är snäll, gillar korta skogspromenader och är lagom gammal.

Vidare kan jag archimeds princip utantill och kan även rabbla ett utvalt bibelord.

*hoppas på svar*

2006-07-04 @ 13:49:42
Postat av: Le tant

Kan även stava.
Archimedes ska det vara.

2006-07-04 @ 13:51:28
Postat av: Anonym

Exakt med vem vill du gifta dig? Tvillingarna? Delägaren? Eller kanske rent utav tingsnotarien h**self?

2006-07-04 @ 13:56:34
Postat av: Anonym

Har för mig att någon annan friat till Tingsnotarien också...eller var det du Le Tant? Hm, jag är kanske gammelmodig men nog skulle jag vilja vara säker på vilket kön vederbörande är av innan jag skulle lämna ett sådant erbjudande. Men det kvittar kanske för dig Le tant?

2006-07-04 @ 15:15:21
Postat av: Anonym

Förutsatt att TN är av för mig rätt kön kan jag tänka mig att gifta mig. Humor råder ju ingen brist på iallafall och det är viktigt.

2006-07-04 @ 15:50:33
Postat av: lé föredragandé

utseende är inte viktigt bara personen i fråga är snygg...
... och har humor etc.

2006-07-04 @ 16:21:18
Postat av: Goofy

Och av någon anledning tenderar man att tycka att den man är förälskad i också är snygg, även om man är helt ensam om den uppfattningen. Själv är jag precis lagom (och platoniskt) förälskad i en arbetskamrat, vilket gör att jag stor entusiasm går till arbetet i svinottan (nåja) varje dag - och dessutom jobbar som f-n. Måhända arbetsgivarna skulle uppmuntra lagomförälskelser för att höja produktiviteten, eller vad säger Delägarn och andra slavdrivare? Problemet är förstås att hålla det på just lagomnivån; när folk väl hoppar i säng och blir ihop och bär sig åt brukar arbetsmoralen sjunka betänkligt.

Antagligen har jag solsting - det var det knäppaste inlägg jag gjort hittills...

2006-07-04 @ 19:53:09
Postat av: Sthlmsnotarien

Goofy - Hur är det man säger? Man skall inte skita där man äter (eller vice versa)...

2006-07-04 @ 20:04:25
Postat av: Anonym

Tror ni att TN är snygg då?

2006-07-04 @ 20:49:40
Postat av: Goofy

Sthlmsnot: Jag vet, jag vet...

2006-07-05 @ 08:14:35
Postat av: Till Goofy

du rapporterar väl om det blir något m kollegan?

2006-07-05 @ 08:48:42
Postat av: Sthlmsnotarien

Bortsett från Goofys platonska förälskelse, är det någon som lyckats skita där denne ätit utan att detta slutat i fullständig katastrof och förnedring?

2006-07-05 @ 08:51:47
Postat av: Fröken Petimäter

Är kollegan singel och du singel? Kör hårt - men sköt det snyggt. Kärlek är alltför sällsynt för att förnekas bara för att den spirar i kontorsmiljö. Och med den arbetsbelastning som vi alla redogör för i kommentarerna till bloggen - var tusan ska du annars hitta en partner?

2006-07-05 @ 09:33:48
Postat av: Anonym

Hur går det Goofy?

2006-07-05 @ 11:04:30
Postat av: Anonym

OM Goofy är den jag tror så tycker jag att kollegan ska vara smickrad!

2006-07-05 @ 12:03:10
Postat av: Goofy

Oj, vilken aktivitet! Jag lovar och svär att rapportera om det blir något (vilket jag i o f s inte tror och kanske heller inte vill). Jag lovar också att sköta det snyggt.

Och du anonyme härovan, tack så mycket.

2006-07-05 @ 13:18:16
Postat av: Anonym

Vad räknar advokater som arbetskamrater förresten? Bara de på samma byrå eller advokater de ofta träffar i olka mål men som egentligen snarare är kollegor? Åklagare de ofta jobbar med?

Lite trist för advokater som har byrå men ingen anställd..."Jag har inga arbetskompisar".

2006-07-05 @ 13:30:53
Postat av: Trubbel på sommarjobb

OM man har skrivit ut något på skrivaren...och sedan vill ha text på den andra sidan också och på "rätt" ställe...Hur ska då papperet med texten ligga?

2006-07-05 @ 15:00:36
Postat av: Delägaren

Egentligen på semester, men kan inte låta bli att kommentera arbetsplatsförälskelser: Håll huvudet i styr. Om två jurister hos oss börjar umgås intimt, måste en av dem sluta om omedelbar rättelse inte sker. Om en jurist idkar umgänge med en sekreterare, får juristen en kraftig reprimand - nyanställda jurister får måhända sparken direkt - och sekreteraren ifråga sparken (orättvist, men lönsamhetskraven är hårda). Om nu någon trodde något annat ...

2006-07-05 @ 15:48:52
Postat av: Anonym

Sparken? Vilket pucko du är, Delägaren.

2006-07-05 @ 15:51:27
Postat av: Fröken Petimäter

-> Delägarn: Varför? Så länge det inte går ut över arbetet, vad spelar det byrån för roll? På vilket sätt är det värre än nära vänskaprelationer eller att två advokater är släkt? Och om en delägare blir förälskad i en bitris eller sekreterare, vad händer då?

2006-07-05 @ 15:58:33
Postat av: TradeMark

Trubbel på sommarjobb

2006-07-05 @ 16:03:28
Postat av: TradeMark

Vafalls... fingret slant, vad jag menade ovan var att om du inte skämtar "Trubbel på sommarjobb" så har du nog trubbel med mer än ditt sommarjobb.

2006-07-05 @ 16:05:23
Postat av: Delägarn

Intima relationer, till skillnad från vänskapsrelationer, har en förmåga att sluta i gråt och tandagnisslan. På en stor arbetsplats finns inte utrymme för sådana konflikter. Av erfarenhet vet vi att även de mest balanserade och gedigna människor har en förmåga att börja bete sig irrationellt på olika sätt när en intim relation havererar. Endast i den bästa av världar sköts slika saker snyggt, men knappast i verkligheten. Dessutom kan vi inte riskera att utåt framstå som en lössläppt arbetsplats (det vill säga mänskliga :)

2006-07-05 @ 16:18:09
Postat av: Anonym

Delägaren..Är det inte bättre att juristerna umgås intimt med varandra "inom" byrån? Där representerar de ju åtminstone inte klienter som är motståndare till varandra i mål och tvister. Värre är väl om ett till exempel chefen för ett målsägandebiträde är gift med försvarsadvokaten.

När är gränsen för intimt umgänge passerad? OM jag blir kär i en kollega och bjöd ut henne på middag för att lära känna henne privat på tu man hand skulle jag ju inte berätta det för min chef. Vad har denne med det att göra? Har man sådan "anmälningsplikt" hos er?

Om jag och kollegan vill ha sex efter middagen men bestämmer oss för att det ska vara ett one night stand, har vi då efter detta syndat så till den milda grad att en av oss tvingas sluta?

Vad står/sägs i er policy om intimt umgänge? Om två män eller två kvinnor tränar ihop flera gånger i veckan och sedan badar bastu, vem anses då ha koll på om det är ett nära vänskapsförhållande eller något mer "intimt"?

2006-07-05 @ 16:23:54
Postat av: Konrad

Lysande Delägarn! När man sparkar en av två som blivit kära i varandra så blir det naturligtvis inga konflikter på arbetsplatsen. Den av de två som får vara kvar på byrån känner ju givetvis fortsättningsvis en oerhörd lojalitet med sin arbetsplats, där arbetsgivaren/delägarkollegorna sparkade den man var kär i. Borgar verkligen för att han eller hon inte beter sig irrationellt i framtiden...

Nu är jag i och för sig övertygad om att Delägarn är ett troll/identisk med tingsnotarien, men jag kunde inte låta bli att svara...

2006-07-05 @ 16:28:43
Postat av: Bara ett penntroll

Jag tror inte att Delägaren är identisk med tingsnotarien....Snarare att bitrisen var det.

Fast i går snubblade jag över en annan teori på nätet. Att Lassbo och Tingsnotarien är en och samma person!

2006-07-05 @ 16:32:28
Postat av: Anonym

Hur vet man att Lassbo verkligen existerar in real life?

2006-07-05 @ 16:43:55
Postat av: Eller hur

Jag tror knappast att TN och Lassbo är en och samma. Lassbo har för det första inte suttit ting. Sedan är det en grym klasskillnad mellan de båda skribenterna. Behöver jag säga vem jag tycker är bäst?

2006-07-05 @ 16:59:33
Postat av: Anonym

Instämmer helt och fullt med "Eller hur".

Kolla förresten det här: www.jureka.net

Frågor.

Där hittar ni "Utlänningsrätt". och ett inlägg skrivet av "Pilträdet". Fler än jag som inte förstår varför "en läsare" helt apropå blandar in Lassbo?

2006-07-05 @ 17:10:11
Postat av: Delägan

Jag kan inte låta bli att kommentera ologiska tankegångar:

Konrad: det är straffbudet som verkar avhållande, inte bestraffningen som sådan, på arbetsplatsen liksom i verkligheten. Att vi inte har behövt sparka någon på lång tid, samt att anställda avhåller sig från varandra, visar att detta är effektivt.

2006-07-05 @ 18:43:06
Postat av: Anonym

Om A kurrar med B och B får "sparken" och A när det förhållandet är slut kurrar en helg med C och sedan en helg med D, är A då en säkerhetsrisk för företaget?

Vad blir det för referenser efter ett sådant avsked.."A är bra men han kurrade med fel person"?

2006-07-05 @ 19:00:30
Postat av: Umeåstudenten

Sen när blev relationer på jobbet saklig grund för uppsägning?

Eller, vad går bitrisar/sekreterare egentligen på för anställningsformer?

2006-07-05 @ 19:10:41
Postat av: Sthlmsnotarien

Goofy - Ett tips om du tar fasta på Fröken Petimäters uppmaning att "köra hårt." Om du ser kollegan ensam vid kopieringsmaskinen, smyg upp lite snyggt, lägg din ena hand på hennes då hon försöker sig på att ställa in maskinen medan du med den andra handen tar ett lätt, sensuellt berör hennes midja. Detta följs upp med kommentaren, "Vänta lite så ska pappa visa dig hur du kan förminska kopian." Efter att ha gjort ett par skickliga demonstrationer av de finesser som finns kan du följa upp med, "Sen kommer kopian ut där på sidan av maskinen. Ja just det, böj dig framåt så ser du bättre." Det finns inte en tös i landet som inte faller för detta. Dels har du visat dig manlig genom att besitta tekniska kunskaper, dels har du visat din feminina sida genom att hjälpa flickan med de kopieringsproblem hon hade.

2006-07-05 @ 19:39:10
Postat av: mustaffa

lol "varför är inte delägaren o biträdande ute i solen istället för att tjafsa ?"
det är ju det vi juristjävlar gillar, att hålla på och tjafsa

2006-07-05 @ 20:40:46
Postat av: Anonym

Hm...OM Goofy är den jag tror så det så vitt jag känner till snarare så att kollegan är en man. Men han kan ju också ha gilla att bli berörd på midjan och så.

Och OM Goofy är den jag tror så tror jag inte att hon har något större behov av att visa en överlägsen stil eller visa upp sina manligheter.

2006-07-05 @ 21:28:50
Postat av: Goofy

Sthlmsnot: Tack för tips. Av lite olika anledningar tror jag dock inte att det kommer att fungera så värst bra. Men beröring funkar alltid!

2006-07-06 @ 08:48:20
Postat av: j.earl

Delägarn: Risken för att en anställd skall bete sig irrationellt när ett förhållande upphör bör väl vara stor även när den anställde har ett förhållande med någon utanför arbetsplatsen. Ett totalt relationsförbud kanske vore på sin plats (eller det kanske Ni infört indirekt genom debiteringskraven)?

2006-07-06 @ 09:02:41
Postat av: Konrad

Tja, förr eller senare kommer det säkert att hända din byrå också Delägaren, och om ni då inte är beredda att agera efter straffbudet så tappar det nog sin preventiva effekt. Jag vet själv om en byrå där en delis och en bitris blev ihop. Bitrisen fick gå, delisen bytte kort därefter byrå och tog med sig massor av klienter. Inte så bra för den byrån...

2006-07-06 @ 10:17:37
Postat av: Ulv i fårakläder

Lysande diskussion om kategoriska imperativet, Sthlmsnotarien o Goofy! Har definitivt mer "höjd" än Delägarns oftast tragiska inlägg (rapporter från en förvriden värld?).

Det är allmängiltighet som är människans största stötesten: Verklighetens kontingenta (tillfälliga, röriga) natur KAN väl helt enkelt inte inordnas under generella handlingsregler, eller generella filosofiska maximer för den delen.

2006-07-06 @ 11:23:31
Postat av: Sekreteraren

Hmmm....den där Hysterika...hon har verkligen rätt propotioner på vad som är viktigt i tillvaron. *Suck*

2006-07-18 @ 10:23:26
Postat av: yahoo

[URL]http://www.yahoo.autorita.org[/URL] http://www.yahoo.autorita.org

2006-10-10 @ 14:16:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

P.g.a. spam kommer alla kommentarer innehållande mer än en länk att granskas innan de läggs ut
Tingsnotarien förbehåller sig rätten att citera kommentarerna