Söndagen den 10 juli 2005

Jag tillbringar just nu en del av min semester på mina föräldrars landställe. Vistelsen är mycket behaglig, men jag är bekymrad över att Förstenotarien enligt rapport från Mikael inte har fått något arbete, och därför med största sannolikhet kommer att fortstätta förpesta tillvaron på tingsrätten på obestämd tid. Mikael kommer visserligen rent tekniskt sett att vara förstenotarie, men jag misstänker att detta faktum inte kommer att hindra Förstenotarien att fortsätta sin kamratförtryckarverksamhet.

 

Trots att jag egentligen alltid vill ge Förstenotarien en tjottablängare mellan lysmaskarna så att han får åka plingplongtaxi till plåsterhuset har jag faktiskt ansträngt mig för att vara trevlig mot honom ända sedan mitt tonårsstinna utbrott. Från början hade jag till och med för avsikt att be om ursäkt, men just när jag var i färd att göra det påpekade han med snörpig mun och höjt pekfinger att jag för dagen inte hade kavaj på mig, och undrade hur jag skulle bära mig åt om jag var tvungen att gå och ut i receptionen för att besvara någon fråga från allmänheten. Viljan att be om ursäkt försvann fortare än mina protokoll kommer tillbaka från rådmännen, och jag var mycket nära att upplysa honom om att de kläder han själv bar togs ur varje anständigt butikssortiment redan under det tidiga åttiotalet.

 

Mitt nya och förbättrade jag, som bestämt sig för att Förstenotarien inte längre ska få locka fram mina allra sämsta sidor, log i stället mot honom och berättade att jag faktiskt hade en kavaj hängande i min garderob i tjänsteskrubben. Förstenotarien nickade förnöjt, och sade att det nog så småningom kunde bli ordning på mig också. Jojo, det kommer det säkert att bli, och samtidigt kommer Loka att lansera ett nytt mineralvatten med fläsksmak.

 

Det kommer att bli rotelbyte för notarierna när jag kommer tillbaka från semesten. Jag hoppas på att få sitta på Järnladyns rotel, men egentligen spelar det ingen roll eftersom jag faktiskt kom ifrån Fettos rotel utan att ha, som jag har märkt hittills, lidit allt för stor psykisk skada. Men för att vara på den säkra sidan är det nog bäst att jag skaffar en stor burk Valium att knapra på till höstens protokollskrivande.

 

Ha en fortsatt trevlig sommar!