Måndagen den 21 augusti 2006

Efter att troligen ha drabbats av ett smärre trauma härrörande från domarnas beteende över frukostfrallan har nu tysken återvänt till Tyskland, och allt är som vanligt igen på tingsrätten. Lagmannen och Järnladyn har haft semester, och de arbetade första dagen idag. Fetto och Rassen berättade i bästa Piff och Puff-stil om hur tysken hade försökt blåsa frukostkassan på fem kronor, och de utelämnade naturligtvis detaljen att Maria hade gått in och betalat kalaset. Järnladyn såg ut som om hon just hade sett en rosa elefant i fikarummet (vilket hon i och för sig också gjorde i skepnad av Fetto) och allt hon hade att säga om saken var "Va...?" i en mycket matt ton.

Även jag var rätt matt förra veckan, jag drabbades nämligen av en rejäl släng av magkatarr, och hade så pass ont att jag knappt kunde ta mig ur sängen i torsdags. Jag var för första gången sedan jag började på tingsrätten tvungen att sjukskriva mig, något som möttes med stor skepsis när jag dubbelvikt kravlade ner för trappan till tingsrätten för att anmäla mitt tillstånd till Chefsadministratören. Fetto synade mig uppifrån och ner. -Magkatarr? frågade han misstroget. Jag besvarade honom inte, utan gick istället upp till notarielyan för att lägga mig och vila tillsammans med mina nya vänner Losec Mups i tre dagar, och Hysterika höll sig faktiskt ända till eftermiddagen innan hon kom upp och knackade på med fyra brottmålsakter innehållande domar som jag kunde korrekturläsa "när jag ändå inte hade något annat för mig". Jag måste skaffa mig en lägenhet nere i byn omgående.

Kommentarer
Postat av: Diddy

Jag vill som glad läsare välkomna ytterligare ett lysande inlägg från TN.

2006-08-22 @ 09:04:31
Postat av: Joel

Om du fortfarande är sjuk rekommenderas här lite bättre läsning:

Nick Hornby: "Fallhöjd".
Erlend Loe: Allt! Tror du skulle finna "Doppler" väldigt rolig.
Fredrik Strange: "Fans"
"Jag minns att jag sprang" (minns ej författaren just nu)
Och inte minst Jens Lapidus "Snabba cash -- hatet drivet jakten".

Väldigt roligt blogginlägg som vanligt!

2006-08-22 @ 09:05:52
Postat av: Vardagslunkande åklagare

Annars kan du ju läsa "Får jag presentera den nya notarien" och den där amerikanska boken jag inte minns vad den heter - dvs de två böcker som du i olika kommentarer brukar anklagas för att rippa off.

Själv rekommenderar jag Åklagarmyndigheten som arbetsgivare. Sedan jag gick hit har jag inte haft migrän en enda gång. Högt blodtryck dock, men det hade jag nog fått med jämna mellanrum även hos en annan arbetsgivare. Ibland blir man bara så frustrerad.

2006-08-22 @ 09:08:34
Postat av: Ellen

TACK, åh TACK! Du botar min abstinens :)

Hoppas magen blir bra snart!

Angående lästips: det är bättre du börjar tänka ut hur du ska skriva ihop detta till en egen bok, så vi kan få läsa den när vi jobbat ihop till magkatarr!

2006-08-22 @ 09:30:27
Postat av: Delägarn

Första arbetsdagen efter en välförtjänt semester! Men jag blir bedrövad över den låga nivå på inläggen som varit under sommaren. Nivån har varit ungefär vad man kan tänka sig att svartklädda gymnasister med svårmod i blicken som dricker kraffe och längtar efter att bli försörjda av samhället skulle klara av. Yrkesmänniskorna har lyst med sin frånvaro, men jag ser till min glädje att Vardagslunkande åklagaren har börjat skriva. Visserligen på av mig såsom skattebetalare finansierad tid, men ändå.

2006-08-22 @ 11:34:48
Postat av: SKV hl

Hahaha
Åh fy fan, bo på tingsrätten, kan inte vara någon höjdare!

2006-08-22 @ 11:45:01
Postat av: Vardagslunkande åklagare

Nåja Delaägarn,som du vet har vi oreglerad arbetstid och inte stämpelklocka. Den tid jag lägger på att läsa/skriva TN bloggen har en förmåga att kompenseras av den övertid jag bjuder staten och skattebetalarna på. Eftersom vi har förtroendearbetstid så utgår ju ingen ersättning för övertid.

Kom du själv ihåg att klicka ur tidredovisningssystemet innan du började blogga, så att ingen klient står för din tid?

Välkommen åter efter semestern alla. Delägarn också!

2006-08-22 @ 12:36:43
Postat av: En av de yngsta "surtanterna"

Vad är det med domare och frukostfrallan?

På vår stora domstol hände en dag att fredagsfikat blev dubbelbokad... Det enorma problemet som följde var att alla hade fått TVÅ frallor per person. Hur lösa detta? Vår käre Snålis (manlig domare) kommenderade direkt att den andra frallan skulle gemensamt intagas till lunch. Stålisen(kvinnlig domare), som hade köpt den andra frallan, blev vansinnig och hivade in frallorna till surtanternas sammankomst och BJÖD tanterna på frallorna. Allt för att förarga Snålisen som hade räknat med gratis lunch också!

En annan gång hamnade Snålisen överst på surtanternas HATA-lista, för att han helt oförskämt gick in på deras fika och bet i en fralla med kommentaren "mmm, vad gott"! Ja, inte bekom det honom att en av tanterna därmed blev utan frukost...

Postat av: En av de yngsta "surtanterna"

Oj då!

URL-et i inlägget över har en imponerande koreografi... Se, om du har tid...

2006-08-22 @ 12:58:06
Postat av: Andreas

Det är inte en helt relevant fråga, men använder du pagemaker på ditt kontor?

2006-08-22 @ 13:29:17
Postat av: Anonym

Är det några som är intresserade av en IRL-träff i Stockholm första helgen i oktober?

Jo, det är ju rätt långt dit men det är ju bra att pejla läget.

2006-08-22 @ 13:30:35
Postat av: petit fetto

Är det nån som har läst den dära "snabba cash?" Får man en liten recension?

2006-08-22 @ 14:03:44
Postat av: Joel

petit fetto, jag har läst den. Den är jättebra, lättläst men drivet skriven.

Och även om flera av dem är synnerligen osympatiska utåt sett så fattar man ändå en sorts empati/förståelse för flera av dem. Den unga killen som inför sitt gäng, "de fina festande killarna runt Stureplan", gör allt för att dölja att han inte kommer från någon fin familj utan från en enkel sådan i Norrland, och som börjar sälja kokain för att få pengar och hålla sig kvar i gänget samtidigt som han är väl medveten om sin bakgrund och familjens hemlighet...

Jorge som lyckats med en ovanlig rymning från Österåker och som vil hämnas de som "la ner" honom då han dömdes.

Den unga mannen som hamnat i händerna på den stora bossen.Det här är ju Jens Lapidus debutroman och jag ser redan fram emot hans nästa bok. (men hoppas ju att Tingsnotarien hinner skriva en bok dessförinnan)

2006-08-22 @ 14:20:51
Postat av: appe apa

tingsnotarrrrien! jag plöjde igenom hela (ja, hela) din blogg en sen natt och en tidig morgon för ungefär en vecka sedan.

och nu har jag abstinens. det är bara din magkatarr som gör att jag inte är arg på ditt knapphändiga uppdaterande.

keep on keepin on :)

2006-08-22 @ 21:02:39
URL: http://hughgrantochjag.blogspot.com
Postat av: banarne

TN skulle ha sagt till kärringen att hon måste ha hemst stort förtroende för hans korrekturläsning eftersom hon litar med på en magsjuk person än sig själv. Sen kunde han ha påmint om att vi numer har karensdag i Sverige och att han ogärna arbetar gratis, särskilt när han är sjuk.

Oj oj! vad delägarns inlägg var osympatiskt, vilken tur att det finns andra sätt att fixa pengar än att hora på byrå.

2006-08-22 @ 21:09:27
Postat av: Söndagsåklagaren

Hej banarne och ni andra; själv har jag nu kommit till slutsatsen att Kants kategoriska imperativ bör utvecklas och förses med ett tillägg, som kan formuleras ungefär så här: "Så snart Delägarn uttrycker en åsikt, en trosuppfattning, ett förhållningssätt eller handlar på ett visst sätt, är det varje rättänkande persons oavvisliga plikt att om möjligt tycka, tro och förhålla sig samt handla precis tvärt emot."

2006-08-23 @ 09:00:56
Postat av: lé föredragandé

Ahhh... Kants kategoriska imperativ? Då lär Sten Sture snart dyka upp ;)

2006-08-23 @ 09:08:34
Postat av: Sten Sture

Sture gjorde faktiskt en katimpkommentar redan i går (se sista kommentarerna på föregående inlägg om intresse finns).

2006-08-23 @ 11:05:00
Postat av: Anonym

Jag har från en säker källa hört att bloggen skall bli bok! Alla som är här borde köpa den som tack för att TN tillhandahåller det här forumet.

2006-08-23 @ 13:55:17
Postat av: Anonym

och skriver så bra texter såklart.

2006-08-23 @ 13:55:45
Postat av: Ellen

Klart vi köper boken!!

Och din "säkra" källa är av samma typ som kvällstidningarnas och Se&Hör:s? Eller menar du verkligen SÄKER!

2006-08-23 @ 14:06:31
Postat av: Delägarn

Men snälla Söndagsåklagaren. Advokatyrket ger mycket frihet att ha sina egna åsikter. Att vara anställd, såsom t.ex. åklagare, innebär i dagens läge tyvärr väldigt ofta att man bör anpassa sig, vilket leder till att tystnaden breder ut sig, och oppositionella åsiktsuttryckare betraktas med misstänksamhet. Jag föredrar att vara, för att travestera ett tyskt uttryck, ein advokat (eller rechtsanwalt eller vad det nu kallas söderöver) ist ein mann der anderer meinung, istället för att sträcka upp fingret i luften. Vilket jag i och för sig ofta gör, men med långfingret ...

2006-08-23 @ 15:47:45
Postat av: Ellen

Delägarn:

bla bla bla blaha zzzzzzzzzzzzzz...

2006-08-23 @ 15:58:28
Postat av: Söndagsåklagaren

Hej käre Delägare och trätobroder! Man känner nog vart vinden blåser även med långfingret och det även om det blåser från andra hållet och även om den som blåser har dålig andedräkt; det är just förutsägbarheten i luftade ståndpunkter jag vänder mig mot. Och så föraktet för dem som inte är som du själv...

2006-08-23 @ 16:00:39
Postat av: Mimmi

Åklagaryrket verkar enligt mig MYCKET mer intressant än att jobba som advokat.

OM åklagarna också var sina "egna", skulle de då ha högre lön än advokaterna? Ibland känns de sistnämnda inte speciellt förberedda inför rättegångar, i andra fall naturligtvis väldigt förberedda.

2006-08-23 @ 16:10:23
Postat av: Söndagsåklagaren

Hej Mimmi! Advokaternas löner varierar våldsamt; det finns de som inte får ihop till flingor och mjölk och andra som vältrar sig i ostron och champagne; det finns andra som väljer att leva på ordinär nivå men går hem klockan fem och tar fem veckors semester på sommaren.

Det finns advokater som inte är förberedda och det finns de som läst på som den. Av egen erfarenhet vet jag att ibland är åklagaren oerhört förberedd, ibland inte alls. Konsten är att se till att det inte märks....

2006-08-23 @ 16:23:50
Postat av: Vardagslunkande åklagare

Exakt, bäste kollega!

2006-08-23 @ 16:27:29
Postat av: Delägarn

En advokat kan i regel välja sin lön efter hur mycket man väljer att arbeta. Detta gäller dock inte de hopplösa exemplaren, som måhända inte får ihop till "flingor och mjölk". Det är förmodligen den oerhört snåla brottmålstimkostnadsnormen som gör att många advokater helt enkelt inte har möjlighet att förbereda sig lika noggrant som åklagare till ett mål. En annan sak är att man kanske inte bör ta sådana mål. Men vägrar man ta olönsamma mål, blir nog följden att vederbörande överhuvudtaget inte får några mål. Jag kan dock inte förstå hur timkostnadsnormsadvokater överhuvudtaget klarar av att försörja sig med den kostnadsnivå som råder i storstäderna.

2006-08-23 @ 16:51:35
Postat av: Biträdande jurist i obygden

Hur mycket kostade dessa frallor i samhällsekonomiskt lidande? Bara ta frallan, typiskt psykopatbeteende. Det är inte bara högt respekterade domare som faller för den omedelbara behovstillfredställensen. Delägaren berättade att han lyckats få ut änkan ur hyreshuset han köpte i centrala stan. Han skickade iväg henne till hennes dotter med enkel biljett till USA. Hoppas väl på att hon skall dö där. Hon är lungsjuk och i behov av syrgas men klarade till hans förtvivlan resan väl. Delägaren har via en kompis hyrt in två jugoslaver som tömmer huset. Det blir billigast så. Ändå har han tjatat på mig nu i etthundrasjuttotimmar (två veckor och tre dagar) att jag måste fakturera mer.Han håller på och tjatar hål i huvudet på mig. Han är närmast hotfull faktiskt. Hoppas att han förköpt sig och går i konkurs eller rättare sagt att hans advokatbolag går i konkurs. Idioten äger inget privat, Delägarens bil, hustruns bil, advokatfirmans kontorshus, villan, sommarhuset och nu hyreshuset ägs av advokatbolaget. Undrar vad skatteverket skulle säga om de fick reda på det? Han äger inget privat. Fast han menar sig vara skyddad av advokatsekretess så det är väl ingen idé att anonymt anmäla honom.

Föresten skulle jag själv bli arbetslös och det är ju inte så himla smart. Jag kan riktigt se rubrikerna i obygdens tidning "Advokatfirman Krösus sork AB i konkurs.

En tanke som slagit mig är att bara producera fakturor och salta befintliga uppdrag ordentligt så jag får ett stopp på tjatet. Problemet är att det är jag som skriver under och får ta skiten om bluffen upptäcks trots att jag inte får någon egen vinning av det.

Eftersom Delägaren är i sådant stort behov av pengar kan han kanske sälja fakturorna till ett inkassobolag. Tyvärr blir det väl samma rubriker i lokaltidningen " Advokatfirman Krösus sork AB sålde fordringar till inkassobolag och det visade sig vara bluffakturer utan grund.Bitris häktad misstänkt för bedrägeri"

Har någon något tips på hurman skall hantera Delägarens snålheten/girighet? Jag står inte ut.

2006-08-23 @ 21:05:39
Postat av: Linnea

Frukostfrallor är så otroligt Blendmorsa. Var hårdrock och köp inte fralla då turen faller på dig. Införskaffa glada dekaler man sätter på bilrutor istället.

2006-08-23 @ 22:28:15
URL: http://dum.blogg.se
Postat av: Erik

--> Biträdande jurist i obygden

1. Säg till delägaren att du arbetar så gott det går efter de förutsättningar som finns.

2. Om han inte blir dräglig under en överskådlig tid får du väl se dig om efter en arbetsgivare som ser sina anställda som människor.

2006-08-23 @ 23:50:06
Postat av: Ellen

Till Biträdande jurist i obygden:

Byt jobb! Fy fasen vilken typ du jobbar för...

2006-08-24 @ 08:11:49
Postat av: Erik

--> Ellen

Bitrisar har det ofta inte bättre än notarier, framför allt inte de som jobbar på nån större byrå, även om förtrycket ter sig ngt annorlunda.

2006-08-24 @ 10:06:02
Postat av: Anonym

Ellen, jag tycker det är bra att Bitrände juristen har det lite kämpigt med tanke på några av hans tidigare inlägg här.

2006-08-24 @ 14:10:11
Postat av: Ellen

Ja, det är klart! hmhm
Jag hade förträngt Bitrisens gamla inlägg... :)

2006-08-24 @ 14:36:52
Postat av: Delägarn

Är obygdsbitris igång igen? Han som uppenbarligen inte har någon juridisk examen än, än mindre jobb på byrå. Jag har för mig att jag i hastigheten råkade se något inlägg från honom i somras som hade en rasistisk anstrykning. Mot den bakgrunden finner jag det sannolikt att han inte ens har akademiska studier i bagaget.

17 också. Jag som lovade mig själv att inte med ett ord bevärdiga obygdsbitrisens från en påhittad position skrivna inlägg.

2006-08-24 @ 15:20:13
Postat av: Vill bli åklagare

Jag ska ut på praktik och skulle gärna vilja hänga med hos en åklagare. Någon som kan tipsa om någon vänlig sådan i Jönköpings län?

2006-08-24 @ 16:13:36
Postat av: Al Bundy

Hur tror ni att eventuella arbetsgivare (läs byråer) ser på en 35 år gammal nyitexaminerad jurist med dubbla examen (civ.ek.) och 7 år "bra" arbetserfarenhet? Funderar nämligen på att förkovra mig i juridik. Jag är inte intresserad av att göra ting.

Tack på förhand!

2006-08-24 @ 19:21:12
Postat av: Joel

Apropå Al Bundys inlägg som inte har med saken att göra men fick mig att minnas, är det någon som vet hur det gick för juristen som annonserade på Jobbjakt?

2006-08-24 @ 19:42:11
Postat av: Delägarn

Vänlig åklagare??? Det var väl ändå dagens självmotsägelse!

Att bli anställd har ofta mycket mer med personkemi och slumpen att göra än vad man kanske tror, så, Al Bundy, låt inte hoppet fara. Dock höjs det säkerligen på ett och annat ögonbryn när en nytutexaminerad gamling dyker upp. Har du tur kommer du igenom nålsögat och får tillfälle att på en intervju förklara hur det kommer sig att du hunnit bli så gammal och plötsligen sadlat om till juristyrket.

2006-08-24 @ 21:03:21
Postat av: Al Bundy

Tänk även på att det har skett en liten åldersförskjutning. Idag är det inte alls ovanligt med jur. stud. som är närmare 30 år vid examen. Även om 35 år kanske är mindre vanligt så är det idag inte så att alla är klara när de är 25. Det beror säkert mycket på att många vill ha lite annan erfarenhet, som att resa, jobba utomlands, testa andra arbeten - få lite mer livserfarenhet helt enkelt.

Lycka till vad du än beslutar dig för när du övervägt alternativen.

2006-08-24 @ 21:16:41
Postat av: ERIK

JAG skrev inlägget ovan! Det var riktad till Al Bundy som synes, jag var lite för snabb där.

2006-08-24 @ 21:18:25
Postat av: Anonym

Var det någon som såg på "Riket" förra säsongen? En av de yngre tjejerna där gick ju utbildningen nu och ansåg att en annan tjej i samma program inte skulle säga så mycket då hon tydligen var betydligt äldre och inte "ens" klar jurist.

2006-08-24 @ 21:32:11
Postat av: Biträdande jurist i obygden

>Delägaren. Jag finner det övervägande sannolikt att Du inte har någon riktig jur. kand. utan Du tillhör de där som lyckats genom muntlig tentamina och troligtvis några sommarkurser få ihop den formella behörigheten. Naturligtvis ser Du ner på alla som inte är med i Juwenalorden eller tillbringade gymnasietiden på Lundsberg.
>Tack Ellen, Söndagsåklgaren och Ni andra.Nu slutar jag för idag. Hitintills har jag i år på rättshjälpstaxa lyckats fakturera 678 000 kronor, ex moms.Inga kreditförluster. Det anses vara bra för en obygdsbitris. De tre senaste åren har jag legat på ett årssnitt på ca 1 200 0000 kronor (ex moms). Ändå är han inte nöjd..

2006-08-24 @ 23:39:23
Postat av: cho-san

--> Al Bundy: I min klass hade vi ett flertal juriststuderande som var över trettio när de började studera (medelåldern i klassen låg någonstans runt 25 på T1). Vad jag vet så har det gått bra för samtliga (brasklapp angående vad som anses med "bra", för mig innebär det att få betalt för att göra någonting som man tycker är helt ok att göra). En sitter på ett försäkringsbolag som skadereglerare (är bilmekaniker i grunden tror jag), en är biträdande jurist på en plutteliten advokatbyrå, en sitter ting. Vet inte vad de övriga gör.

Som arbetsgivare tror jag att man gärna ser en lite äldre, mer stadgad jurist om man vill ha kontinuitet i organisationen. De flesta yngre jurister har ju en välbekant förmåga att söka sig vidare efter ett par år medan den lite äldre juristen nog får försöka hålla sig på samma ort åtminstone (med tanke på familjesituation, ev hus och liknande). Samtidigt så är det just familjesituation och sånt som gör att det även kan bli svårare att vara nyexaminerad och 35, man är helt enkelt inte lika flexibel längre och är därför mer begränsad i sitt jobbsökande.

Vad du än bestämmer dig för, lycka till!

2006-08-25 @ 08:22:17
Postat av: Anonym

"Vill bli åklagare".

Vänliga åklagare i Jönköpings län var det. Det är ju en subjektiv bedömning men det finns i alla fall några sådana enligt mig. Vet dock inte hur lämpligt det är att skriva ut namn här!

2006-08-25 @ 11:12:12
Postat av: En som vet

Vill bli åklagare: Enligt min ringa uppfattning är chefsåklagaren i Jönköping väldigt trevlig. Ring honom!

2006-08-25 @ 11:30:19
Postat av: Vet också

Och miljöåklagaren där är oerhört trevlig och rolig.

2006-08-25 @ 11:51:14
Postat av: Konrad

Fakturerar du tolv miljoner om året, obygdsbitris? Och ändå är delägarn inte nöjd? Tycker nog du borde öppna egen låda med ett sådant klientunderlag...

(förlåt, jag kunde inte låta bli att kommentera den där extra nollan...)

2006-08-25 @ 15:56:24
Postat av: Fröken Lund

Jag tycker att de två senaste inläggen från "Biträdande jurist i obygden" har läskigt snarlik stilistisk utformning som tingsnotariens.

Och.. tingsnotarien skall ju enligt egen utsago skriva kommentarer här inne ibland, så..

2006-08-25 @ 16:07:06
Postat av: Delägarn

Inläggen från Obygdsbitris saknar den finess som TN:s inlägg har i riklig mängd. Obygdsbitris saknar dessutom sådana elementära kunskaper om advokatyrket, att det är mindre troligt, ja till och med osannolikt, att han arbetar på byrå.

Dessutom saknar han sådana basala kunskaper, som att Juvenalorden stavas med enkelt v, att man, tillsammans med hans rasistiskt anstrukna tidigare inlägg, kan misstänka att inte ens har bedrivit akademiska studier.

2006-08-25 @ 16:19:29
Postat av: Ex VVGG-are

Kan bara instämma med "Vet också" angående miljöåklagaren i Jönköping. Finns andra trevliga åklagare där också så ring och presentera dig alternativt skriv ett brev.

2006-08-25 @ 17:18:48
Postat av: Anonym

Dessutom har ju Bitrisen flera gånger påstått att TN:s kompis numer jobbar på hans byrå, att han träffat en av Tvillingarna..att han vet vem TN är och så vidare.

Jag tror att Bitris vill få uppmärksamhet och när inte ens egna kunskaper eller person räcker till kan man ju ta till knepet att påstå att man känner någon/några intressanta personer eller åtminstone någon som i sin tur känner den intressanta i sammanhanget.

Kanske har han också i sitt yrke, vad det nu än må vara, träffat på dagisläraren till någon som sedan blev mördare eller varför inte praoeleven som 1968 expiderade Björn Borgs pappa när denne betalade sonens skor...

2006-08-25 @ 17:50:26
Postat av: Al Bundy

Tack för alla svar beträffande min fråga. Jag var faktiskt på min första föreläsning och hade det bara varit lättare att säga upp mig hade saken varit i hamn men tyvärr - lång uppsägningstid och vetskapen om att arbetsgivaren hade varit negativ till att jag tog ut min semester avgjorde saken.

Nästa gång får jag planera bättre. Ett år mer eller mindre kan väl ändå inte göra så stor skillnad?

2006-08-26 @ 18:52:50
Postat av: Blattenotarie

Jag läser tingsnotariens blogg och så slår det mig helt plötsligt. Jag backar i inläggen och upptäcker att TN dels "byter liv med en norrlänning" dels åker 5:30 h tåg utan byte. Med detta i bagaget beger jag mig ut på en upptäcksfärd. Det jag kommer fram till, lyder enligt följande:

Staden är förmodligen Östersund, TN arbetar på Rådhuset (där man för övrigt kan vara inhyst)och personalen som arbetar där påminner något så kopiöst om våra karaktärer i bloggen.

Någon annan som varit inne på samma teori?

En mycket bra blogg för övrigt!

2006-08-26 @ 20:38:52
Postat av: Blattenotarie

Nämnde jag förresten att det tar 5:30 h med tåg från Stockholm till Östersund, utan byte?

2006-08-26 @ 20:40:51
Postat av: Anonym

Östersund är det INTE!

2006-08-26 @ 21:00:12
Postat av: Blattenotarie

Erklärung, bitte...

eller på ren svenska...

Varför kan det INTE tänkas vara Östersund?

2006-08-26 @ 21:32:47
Postat av: Joel

Jag tror att Tingsnotarien förresten varit väldigt noga med att det inte ska kunna vara en plats där någon verkligen fick notarietjänst vid det tillfälle som nämns i bloggen!

2006-08-26 @ 22:33:18
Postat av: Anonym

Ja, det får man väl iallafall hoppas.

2006-08-26 @ 22:45:30
Postat av: Maliee

Blattenotarie:

Följande citat kan man också luska i; "Lagmannen såg inte ut som man förväntar sig att en lagman vid en mellanstor tingsrätt i Norrland skall göra." (7 mars 2005)

2006-08-27 @ 18:20:33
URL: http://enligtmaliee.blogspot.com
Postat av: Erik

Kan sätta mitt tangentbord på att TN har ändrat mer eller mindre saker för att identifiering skall bli omöjlig. Annars är det ju otroligt korkat.

2006-08-27 @ 21:52:30
Postat av: Ellen

Det är INTE Östersund...

I know :)

Men "Blattenotarien" - bra tänkt!

2006-08-28 @ 08:05:52
Postat av: Anonym

Jag sätter en femtiolapp på Ångermanlands tingsrätt...

2006-08-28 @ 09:42:58
Postat av: Anonym

Ja, miljöåklagaren i Jönköping är trevlig. Har bara en viss förmåga att avsluta sina meningar med "så att säga".

2006-08-28 @ 11:43:13
Postat av: Anonym

Det har jag aldrig tänkt på, så att säga....Men trevlig och rolig (på ett positivt sätt) är han i alla fall.

Fast det är trist att han blivit miljöåklagare och övergivit de vanliga brotten.

2006-08-28 @ 12:25:16
Postat av: Anonym

Men kan ni sluta tjafsa om vilken tingsrätt det är. Allt är ju bara påhittat...

2006-08-28 @ 12:58:23
Postat av: Mike

Men suck...
Hörru delägarn - jag är jur kand, mycket bra betyg, ska sitta ting om ett par månader, har en fil kand i humanistiska ämnen.

Själv vet jag knappt vad juvenalorden är - fick googla det. Delägarn verkar ha väldigt mystifika kriterier huruvida skribenter är akademiker eller ej.

Delägarn - alla examinerade jurister är inte utbildade i Uppsala. Är själv lundensare om någon undrar.

Ajaj, visste ej vad juvenalordern är. Dags att sadla om och söka jobb på McDonalds.

2006-08-28 @ 13:08:23
Postat av: Hjortonsmak

Är miljöåklagaren i Jönköping norrlänning?

2006-08-28 @ 13:17:03
Postat av: Anonym

Ja Mike: Delägarn verkar också, gång på gång, också att en akademisk utbildning är en garanti för att personen ifråga inte hyser rasistiska åsikter. ??

2006-08-28 @ 14:35:22
Postat av: Anonym

Undrar hur många som Googlat Juvenalorden nu? Själv har jag ingen aning om vad det är.

2006-08-28 @ 15:12:36
Postat av: Erik

Undrar hur många det är som fullständigt skiter i vad Juvenalorden är?

2006-08-28 @ 16:06:17
Postat av: Anonym

Lustigt, nästan alla jag känner är akademiker och nästan alla jag känner är sverigedemokrater.

2006-08-28 @ 19:54:11
Postat av: boxarjuristen

Anonym ovanstående: Troligtvis bör du således vara över 100 år gammal, och har förmodligen inte skaffat några nya polare sedan rasbiologiska institutet lades ner.

2006-08-28 @ 20:28:37
Postat av: Anonym

Nejdå, 30 och jurist:)

2006-08-28 @ 20:29:56
Postat av: Mani

skrämmande som tusan!

2006-08-28 @ 20:55:32
Postat av: Goofy

Apropå Juvenalorden kan jag - med risk för att bli nackad - inte låta bli att lufta en undran som jag haft ända sedan studietiden.

Finns det inte något väldigt nattståndet över studentkulturen på de äldre lärosätena? Det ska ätas sillfrukost, anordnas frackmiddagar, hållas tal och utbringas skål till höger och vänster (åtminstone till höger), deltagas i diverse ordnar och andra lugubra sammanslutningar, med mera med mera.

Allt detta hade naturligtvis en viktig identitetsstärkande och klassammanhållande funktion på den tiden det begav sig, dvs. när endast de välsituerade samt de fåtal (med mecenater begåvade) vanliga ungdomar med läshuvud frekventerade universiteten.

Men idag? När det finns en högskoleutbildning i varje buske och när snart sagt varje läskunnig 20-åring går vidare från gymnasiet. Har då inte exklusiviteten för länge sedan försvunnit?

Vad är det man odlar? Vilken kontext anser man sig finnas i? Finns det någon som har reflekterat över detta?

Vill jag över huvud taget veta?

2006-08-28 @ 21:44:41
Postat av: Mike

Goofy: Är det någon som betalar dig per nyttjande av obsoleta ord?

2006-08-28 @ 22:10:01
Postat av: Konrad

Juvenalorden torde för tingsnotarier vara känd för den mest underbart skrivna dom en notarie någonsin presterat. Orden i fråga hade haft ett samkväm på någon nation i Uppsala, och festarrangören hade kommit på den lysande idén att ha en riktig gris med på festen. Grisen började bete sig som grisar brukar göra när de varit instängda en längre tid, och en av de nyktra festdeltagarna fick därför i uppdrag att köra iväg med grisen. Härvid bröt han mot någon trafikförordning; tror att det var att han inte hade körkortsbehörighet för fordonskombinationen personbil plus grisasläp eller något sådant (tyvärr har jag inte domen kvar). När polisen tog honom vägrade han godkänna ordningsföreläggandet, och det blev huvudförhandling i Uppsala tingsrätt. Med hjälp av en ordensbroder som var advokat bestred han ansvar med invändningen att han begått handlingen i nöd. Emellertid fälldes han till ansvar av den ståndaktige tingsnotarien, vilken som sagt skrev den drygaste dom en notarie någonsin gjort. En formulering lyder ungefär "Det är allmänt känt att grisar som instängs i trånga utrymmen svinar ned. Denna insikt torde finnas till och med hos Juvenalordens medlemmar." Men som sagt; jag har slarvat bort domen. Om någon har en länk till den vore det väldigt roligt...

2006-08-28 @ 22:34:52
Postat av: Goofy

Mike: Det var inte min mening att excellera (did it again) i obsoleta ord. Blev väl bara lite grubblande sådär på måndagskvällskvisten.

Och för er som kommer ihåg diskussionen från i juni - återkommer så småningom med redogörelser för mitt amorösa liv. Det kommer garanterat inte att vara ett dugg intellektuellt (och inte heller så j-a upphetsande, bara för att förvarna).

2006-08-28 @ 23:12:56
Postat av: Jure

Den svinaktigt roliga Grisdomen finns citerad i 'Rätt roligt' (Blomquist,Jure förlag). Boken innehåller, förutom en mängd roliga domar, diverse andra lustiga dokument från den juridiska sfären. Läs och njut! Du kan beställa boken direkt från Jure förlag - inte så dyr och man kan t o m få mängdrabatt!

2006-08-29 @ 09:48:10
URL: http://www.jure.se
Postat av: Anonym

Någon som har inside information om när domstolsverket avser att presentera de nya notarierna?

2006-08-29 @ 10:03:13
Postat av: Anonym

Den 30 augusti kl. 16.00

2006-08-29 @ 10:33:50
Postat av: Sten Sture

En annan bok som spelar i samma genre som "Rätt roligt" är "Erfarenheter som kan vara till nytta för doktorander i juridik" av Christina Ramberg. Den är troligtvis avsedd som just en handledning för (presumtiva) doktorander, men den totala avsaknaden av distans och någon egentlig praktisk verklighetsanknytning gör den mycket rolig. Även de mest pompösa och raljerande kommentarer som jag och andra gjort på detta forum bleknar rejält i jämförelse. Bl.a. för Ramberg ett resonemang som går ut på att doktorander är bäst i sitt gebit (bäst bland jämnåriga jurister) och samtidigt sämst i sin omgivning (docenter, professorer och andra högre lärda dignitärer kan lätt knäppa doktorander på näsan, utan att detta skulle vara avsikten enligt Ramberg). Kort sagt: Elfenbenstornshybris och ankdammshierarki i en fungerande symbios. Rekommenderas varmt till dem som gillar denna blogg.

2006-08-29 @ 11:07:29
Postat av: Konrad

Låter lite som "Praktisk Juridisk Metod" av Bert Lårberg. Denne fullständigt meningslösa bok skulle man egentligen ha läst som allra första bok på Juridisk grundkurs. Inledningen går ut på att man skall tänka sig in i framtiden där man sitter i sin sin bekväma stol på sitt fina kontor på byrån och reflekterar över sin kusin "som sliter ut sig vid det löpande bandet på någon fabrik", varefter man prisar sin lycka.

2006-08-29 @ 13:13:32
Postat av: Anonym

Oh men den hade jag på grundkursen! När man sitter där i sin fina stol kommer en upprörd klient som har fallit omkull med cykeln och vill stämma cykelhandlaren. Och vad gör man då? Praktisk handledning...

2006-08-29 @ 13:33:05
Postat av: Ulv i fårakläder

Ja, Sten Sture, jag kan tänka mig det. Har ej själv läst Rambergs bok men det verkar vara som vanligt i juristkåren: Generaliseringar av hela yrkeskårer etc + en god bit hybris. Ramberg har ju dessutom "hög svansföring". Duktig inom sitt yrkesområde är hon men när det kommer till sådant här vill man helst slippa det.

2006-08-29 @ 14:32:06
Postat av: Blåbär

Jo, Hjortronsmak. Miljöåklagaren i Jönköping är väl ett sådant där svårt fall vad det gäller om han är från Norrland eller inte. Han kan nog (eller nästan) betraktas som upplänning också.

2006-08-30 @ 09:28:20
Postat av: Anonym

I dag är det ju den 30 augusti. Då kanske vår nya tingsnotarie kan presentera vem som blir den "nya tingsnotarien" i Obygden?

2006-08-30 @ 10:09:29
Postat av: Anonym

Vad anser ni är korrekt klädsel i en rättssal. Bör den anklagade ha kostym eller räcker det med hela och rena jeans och skjorta/prydlig t-shirt?

2006-08-30 @ 12:01:50
Postat av: Erik

Ang. klädsel:

Det är väl upp till var och en hur mycket respekt man vill visa de andra parterna i rättssalen. För jag tycker att en anständig klädsel handlar om att visa respekt. Men när det gäller målsägande och den tilltalade tycker jag att man kan klara sig fint även utan kostym.

Jag anser mig kunna ställa högre krav på rätten, åkl, ombud m.fl.

2006-08-30 @ 12:08:51
Postat av: Anonym

Tycker att det räcker med hela och rena jeans och skjorta/prydlig t-shirt OM inte det är betydligt "lägre" än vad personen vanligtvis har.

Då kan det upppfattas som fjäsk..Om man har förskringat miljoner och är i 40-årsåldern.

Håller med Erik.

2006-08-30 @ 12:25:06
Postat av: nisse

Kolla länken. det är ju samma gamla rassemoderater som vanligt!

http://www.lt.se/index.asp?kat=re&i1=index_red.asp&i2=1&Id=16109&isp2=2

Postat av: Pelle

Heja moderaterna! Varje svensk med självaktning borde rösta bort sittande regering.

2006-08-30 @ 14:06:26
Postat av: Mike

Tja, vinner inte borgarna detta valet efter alla skandaler, sjabbel, inkompetens och svågerpolitik sosseasen pysslat med senaste mandatperioden, ger jag jävlarime upp och flyttar till arktis.

Förlorar alliansen, trots sossarnas sverigerekord i politiska självmål och smått surrealistiska maktarrogans, är Moder Svea helt enkelt för sjuk för att botas.

2006-08-30 @ 14:24:39
Postat av: Sossen

Ah, fler rasistsympatisörer!? Det är ju klart...helst av allt ska det bara finnas blonda, ariska barn på denna jord.

Vad bittra ni låter. Har någon av er pluggat med CSN? Hade det gått att plugga till jurist utan CSN? För även om kanske just ni har pappor som kan betala era utbildningar har inte alla andra det. Och för dom passar det här samhället ganska bra, eftersom det ger alla en chans, oavsett bakgrund.

Men fortsätt vara bittra ni, medans ni är det går vi och vinner ett val till!

Postat av: Mike

Typisk sosse - när argumenten tryter och logiken för länge sedan övergetts till förmån för ideologi halas trumfkortet, rasistanklagelsen fram.

Lägg ner, du är bara patetisk - ingen förnuftig person går längre på rasistinvändningen.

Ps.
Gå och trösta dig med en nogger black.
Ds.

2006-08-30 @ 14:44:19
Postat av: Pelle

Jag läste med CSN och är moderat ändå. Jag är inte rik men moderat ändå.

Om sossen rannsakar sig själv kommer han kanske till slut fram till vem som verkligen står för rasism, avundsjuka och lathet: han själv och hans äckliga meningsfränder...

2006-08-30 @ 14:52:57
Postat av: Moderat Javisst!

Mike: Hm, vad är det du kallar rasistinvändningen? Din partikamrat som bara vill ha blonda barn på bilder? Well, det är väl ganska bra att folk får reda på att ni moderater inte har förändrats från 2002. Fortfarande samma gamla höger...

Och du, jo, vanligt folk, dvs. en majoritet av svenska folket, bryr sig visst om det kommer fram att moderaterna består av främlingsfientliga, nationalistvurmande individer. Det såg vi väl bevis för redan 2002!???

Signaturen Pelle: Bitter, någon? ha, ha...

Postat av: Undrar...

Pelle & Mike!

Känner ni någon som inte är av nordisk härkomst?
Bara undrar...

P.S. Er polska städerska och utbytesstudenter på utbildningen räknas inte!

2006-08-30 @ 15:11:02
Postat av: Sossen

Undrar: Klockrent!

2006-08-30 @ 15:12:02
Postat av: Mike

Nejdå, ni klarar inte av att argumentera för er egen politik och anklagar därför istället politiska meningsmotståndare för rasism, nekrofili, filatelism och andra otrevligheter.

Detta är en gammal beprövad metod den svenska vänstern använt sig av i decennier - lyckligtvis går knappt någon på den längre.

Nejdu, sossarna och resten av vänstermaffian vinner inte längre några röster genom att peka finger och skrika "rasist!".

2006-08-30 @ 15:17:49
Postat av: Sthlmsnotarien

Ok gott folk - jag sätter etthundra kronor på att signaturerna "Sossen", "Undrar...", "Moderat Javisst!" och "nisse" är en ensam SSU:re som just nu är avlönad på Partiets högkvarter under valet för att smutskasta allt till höger om sossarna på diverse bloggar. Efter den 17:e lär ingen se röken av dessa inlägg...

Nä. Inse att det är Olof Palme som har förstört det här landet!

2006-08-30 @ 15:21:49
Postat av: Ellen

Till Sthlmsnotarien:

Nähä du!
Signaturen "undrar" var faktiskt jag!
De andra har jag ingen aning om...

Och jag röstar varken på sossarna eller moderaterna...

2006-08-30 @ 16:11:16
Postat av: Anonym

Var hittar man namnen på de som fått notarieplatser i dag?

2006-08-30 @ 16:22:30
Postat av: Mike

http://mcdonalds.reachmee.com/mcd_se/vacancies.asp?AreaCode=ALL

2006-08-30 @ 16:29:58
Postat av: proöetärjuristen

Well, Stockholmsnotarien man måste inte vara konservativ och högervriden bara för att man arbetar som jurist. Det finns nog en och annan smygsosse bland er även om ni inte vill se dem.

Om det är någon verksamhet som skulle behöva lite framåtsträvande och skippa konservatismen så är det väl domstolsväsendet f ö. Det är väl ungefär det som den här bloggen handlar om. Ställer man upp på den ärkekonservativa domstolsmaffiastilen som regerar på Sveriges domstolar idag så kan man knappast ha något intresse av att läsa den här bloggen :P

2006-08-30 @ 16:59:19
Postat av: Goofy

Det jag har observerat på min egen arbetsplats inom rättsväsendet är att den inte förefaller vara överdrivet avvikande från utfallet av föregående riksdagsval. M a o förefaller jurister att vara som folk är mest - smaka på den...

Men allvarligt talat, hur tråkig är inte den här valdebatten där alla partier anstränger sig till det yttersta för att hamna så nära mitten som möjligt. Jag går åt av leda.

Det enda riktigt roliga som hänt de senaste dagarna är Mats Qvibergs inte så värst pk-uttalanden om orsaken till varför kvinnor inte gör karriär inom näringslivet. Det roliga i det hela är inte uttalandet i sig utan dagens pudel, som i princip går ut på att han visserligen fortfarande tycker att kvinnor är genetiskt betingade till att bli försörjda av sina män, men att han kommer att sluta säga så offentligt i forsättningen, på rekommendation av sin fru.

Har inte skrattat så mycket på den dag jag minns.

2006-08-30 @ 21:35:23
Postat av: Mike

Goofy: Jepp, och samtliga politiker inom samtliga partier får tokpanik om någon råkar avvika en ångström från den politiskt korrekta medianen.

Surtråkigt..

2006-08-30 @ 21:42:59
Postat av: Biträdande jurist i obygden

Angående klädsel, Huvudregel:
Företräder Du en murare, bagare, snickare, bankdirektör,så se till att de har på sig sina arbetskläder i rätten. De känner sig inte obekäma och har säkert en hel del yrkesstolthet.

Undantag:
Företräder Du en grisbonde är det bra om han inte kommer i sina arbetskläder. Det beror dock inte på bristande yrkesstolthet eller att bonden är obekäm i sin yrkesroll.

Defintionen på ett svin är en jur. kand. färsk från universitetet, karriärsugen och alldeles för framfusig för att finna sig i den naturliga befordringsgången som efter tingsmeriteringen efter tre år på byrå beviljas inträde i samfundet. Ett vesselliknande advokatyngel som praktiserar på den juridiska avdelningen och som föder konfliktskapande hjärnfoster och som inte drar sig för att skoja hederliga och fina advokatpojkar. De har till skillnad från den lovande skojaren lockigt svart hår, dubbelknäppta kostymer och en kärlek till sina medmänniskor.

Förövrigt luktar alla svin illa och jag hoppas innerligt att jag aldrig blir något sådant eller sådan.

2006-08-30 @ 22:00:09
Postat av: Goofy

Bitris i obygden: Nu var du kul, tack för den. Jag har gjort samma iakttagelser. Att de kammar sig med fläskkotlett är lätt att begripa, men var kommer hårfärgen och lockarna från?

Dessutom är de påfallande ofta väldigt storvuxna, hur kan det komma sig?

2006-08-30 @ 22:10:19
Postat av: Erik

Jag fick inte länken ovan att fungera. Men jag antar att ni menar denna? -->

JUST denna moderat har ju uppenbarligen inte alla chipsen i påsen.

Postat av: Mike

Suck, nu fick ni mig att minnas dom fåniga lejonmanstyperna med rosa skjortor man tvingades att umgås med under företagsekonomitiden!

2006-08-30 @ 22:19:27
Postat av: Goofy

Erik: Nä, inte alla chipsen i påsen, inte alla paddlar i vattnet, inte alla hästar hemma. Det finns många roliga uttryck för att uttrycka att någon är rätt och slätt korkad. Kan ni fler?

2006-08-30 @ 22:26:38
Postat av: Erik

--> Goofy

"Inte alla kulor i påsen" var det första jag kom att tänka på, men det kanske betyder nåt annat.

2006-08-30 @ 23:33:55
Postat av: Karolina på Glamourbloggen

"Hissen går inte ända upp", "Inte alla kakor i burken", "Inte alla tomtar i slangen"

2006-08-31 @ 01:09:35
URL: http://www.glamourbloggen.se
Postat av: Karolina på Glamourbloggen

"Inte alla tomtar i slangen", det var ironiskt menat om det var någon som gärna ville missförstå.

2006-08-31 @ 01:10:50
URL: http://www.glamourbloggen.se
Postat av: Ironi? Snararare "Snålvatten & Jäkelskap" !

Karolina:
Hmm, kändes inte speciellt ironiskt!

Kändes snararare väldigt mycket buskis à la
Stefan & Christer, vilket stämmer mycket väl överrens med din bonniga profil.

Att du inte behärskar ironi tycker jag bevisas mer än väl av den fora av usla kåserier modell "lokal nyårsrevy i Robertsfors" i din blogg samt av det faktum att du känner dig manad att förklara din "ironi" i ytterligare ett inlägg.
Tragiskt!

2006-08-31 @ 07:57:54
Postat av: Blondie

Åhhh, nej!

Inte Lassbo-diskussion nu igen...

Hennes inlägg talar för sig själva ju! :)

P.S. DN:s partitest bjuder på överraskningar. Enligt testet är jag supermoderat. Och det har jag aldrig ens misstänkt. Nu har jag gjort testet 3 gånger, och ja, fortfarande moderat. Måste nog plöja igenom några valprogram.

Postat av: Anonym

Här kommer lite fler: "Inte alla hästar hemma", "Inte alla flingor i paketet" :)

2006-08-31 @ 08:57:21
Postat av: Boxarjuristen

Mike: Jag håller med dig om att utpekandet av moderater som rasister är fullständigt befängt och saknar substans. En diskussion måste trots allt utgå ifrån aktuella valmanifest och ideologisk grund.

Men du kan samtidigt inte förneka att det gamla beprövade knepet att förlöjliga och på falska grunder kalla sina politiska motståndare för div. absurditeter inte varit ett exklusivt vänster/socce-fenomen. MUF visade t.ex. under mitten på 90-talet manipulerade bilder på socialdemokratiska politiker i sammanhang som var minst sagt motbjudande.

Att i dagsläget vara blå eller röd blir en fråga om den grundsyn som väljaren har om vem man röstar för. Skall man endast utgå ifrån sig själv i sin akademiska välbetalda roll ter sig det konservativa alternativet väldigt lockande. Om man däremot väljer att lägga sin röst på ett parti som gynnar det kollektiva och samhällets bästa, dock till nackdel för ditt eget klirr på kontot, har du lagt din röst på ett parti, vars fundamentala priciper bottnar i en rationell tanke på allas bästa.

Vi kan inte sticka under stolen med att de konservativa/liberala partierna bottnar i en form av socialdarwinism, där egen vinning går före medkänsla. Politisk tillhörighet skulle således kunna sammanfattas som graden av utvecklad empatisk intelligens.

2006-08-31 @ 09:07:55
Postat av: Ur verkligheten

Nu ska ni få höra något roligt direkt från verkligheten.I den enas kalsonger hittar den kvinnliga kriminalinspektören sönderrivna
inköpskvitton från Tyskland och i hans strumpa diverse lugnande preparat.

Förhör.


Däribland märks:
- Har du alkoholproblem?
- Nej, men jag hade kanske fått det om inte ni tagit mig.

Långt senare i förhöret:
- Vänta nu, antecknar du allt jag säger?
- Ja, naturligtvis, det här är ju ett förhör, svarar krimaren.
- Jaha, jamen då vet jag inte om jag vill berätta nåt mer...

2006-08-31 @ 09:38:11
Postat av: Sten Sture

"Han har inte alla pommes frites på tallriken" är ytterligare en snygging, även om den som metafor sett kanske inte fungerar lika bra som "hästar hemma" då brist på pommes kanske inte medför ett lika stort avbräck i verksamheten som brist på hästar.

2006-08-31 @ 10:11:43
Postat av: boxarjuristen

"Not the quickest of cats" är en klassiker som går hem utanför rikets gränser (se bl.a. Lock stock & two smokin barrels)

2006-08-31 @ 10:21:03
Postat av: Pivo

Varför är det så att notariekansliet stänger ner ett par dagar när man för en gångs skull verkligen skulle behöva prata med dem?

2006-08-31 @ 10:31:41
Postat av: Juristen

Mike: Skäms du över din partikamrat? Det skulle jag gjort om jag var moderat. Hemskt att ha rasister i sina led.

Postat av: Road fiskal

Hörru Bitris i obygden! Gillar du månne Groucho Marx? Du har nämligen lånat delar av ditt inlägg från honom, med eller utan avsikt. /RF

2006-08-31 @ 11:37:30
Postat av: Madde

Inte alla bestick i lådan är oxå rätt kul

2006-08-31 @ 13:12:07
Postat av: Anonym

"Inte alla hästar i hagen" heter det väl!?

2006-08-31 @ 16:10:17
Postat av: Heeeeeeeeeey!

Saknas det inte ca 50 inlägg? Sista inlägg nu är i från "2006-aug-29 @ 13:33:05"
Är det någon Kommunistcensur på gång eller?

2006-09-01 @ 07:47:33
Postat av: Heeeeeeeeeeey igen?

Nu verkar det funka igen! Detta internet som trilskas, det är nog bara en fluga :-)

2006-09-01 @ 07:49:22
Postat av: Göran Persson

Jag är inte den vassaste kniven i lådan.

2006-09-01 @ 09:17:38
Postat av: Judge Dredd

Brittisk engelska:"Not the sharpest tool in the box". Amerikansk engelska:"Not the sharpest tool in the shed". Jänkarna, de ska då alltid göra allt större och bättre... ;)

2006-09-01 @ 10:51:39
Postat av: Sthlmsnotarien

Ok. Ett sent inlägg. Men släpp moderaten i Södertälje. Det var en iakttagelse från hennes sida. Att kalla det rasistiskt är löjligt. Hade någon bergsturk skrivit in och önskat fler bergsturkiska barn i tidningen hade inte det stämplats som rasistiskt. Det är ett kort som spelas för ofta och på ett sällan korrekt sätt.

2006-09-01 @ 14:12:17
Postat av: Anonym

Sthlmsnotarien: FUCK YOU!

Södertäljepolitikern må vara icke-rasist.
Men du ÄR det!

2006-09-01 @ 14:24:00
Postat av: Jurist i begreppshimlen

Det underbara med Sverige är att man inte verkar ha några riktiga problem eller möjligtvis också att journalisterna är för dumma/fega att kunna ta i dem.
Jag är helt klart beredd att hålla med Sthlmsnotarien (2006-sep-01 @ 14:12:17). Hade man bytt ut "blonda barn" mot något annat, hade ingen reagerat. Istället för detta dravel kunde journalisterna t.ex. sysselsätta sig en aning mer med vissa höga (s)venska politikers inblandning i FN:s "olja-för-mat-skandal", men det vågar man väl inte ta i. Ett annat förslag på journalistverksamhet vore att undersöka ansvarsutkrävande i ett par andra demokratier och kanske fråga sig om inte ordet "ansvar" antingen borde få en reell innebörd eller strykas ur SAOL, eller möjligtvis föräras anmärkningen ålderdomligt eller obsolet. Det enda som verkar finnas i ryggmärgsreflexen hos många av dagens journalister är de politiskt viktiga - möjligtvis de viktigaste - orden kränkning, diskriminering och rasism.
Vad gäller bilder som visas i TV och media och dessas vinkling ? okay, det behöver inte alltid handla om vinkling, men i svensk media är exemplen legio, undantaget möjligtvis väderleksrapporterna - , kan skillnaden ofta vara ganska lustig. För något år sedan såg jag en dokumentär om det svenska midsommarfirandet i en utländsk kanal och inte mycket senare en motsvarande svensk ?dokumentär? (läs: TV-program). Ni kan ju få gissa i vilken av versionen det förekom resning av midsommarstången, kyrkrodd, folkdräkter, lintottar, raggare och hembränning och i vilken programversion det handlade om progressivt midsommarfirande i en Stockholmsförort?

Jag antar att jag ? liksom övriga 6 miljarder invånare på detta klot ? med gängse svensk pk-definition är att betrakta som rasist. Rasist=tû-tû?

Ha en trevlig kväll!

2006-09-01 @ 21:24:07
Postat av: expat

tack Boxarjuristen, läste ditt inlägg om konservatism/liberalism dessas underlägsenhet i förhållande till ideologier med en genomtänkt idé om det allmänna bästa lite sent, men din uppvisning i (antar jag, ofrivillig) intellektuell lyteskomik räddade en trist helg. Eller också är du bara ironisk?

2006-09-02 @ 16:15:56
Postat av: boxarjuristen

expat: Jag har blivit knockad alltför många gånger för att kunna behålla den hjärnkapacitet som krävs för att formulera sig ironiskt. Min brist på humor är förmodligen den största anledningen till att jag idag är yrkesverksam jurist. Men nu när Ringholm drivit igenom ett totalförbud mot knockout-sporter, så kanske mina framtida inlägg drabbas av viss ökad kvalitetsgrad. Förhoppningsvis kan detta undvikas, så att fler helger kan räddas, givetvis för allmänviljans bästa.

2006-09-04 @ 14:47:28
Postat av: Dragos

Grattis till utgivningen Tingsnotarien. Har med sann upptäckarglädje tagit del av den debatt som ägt rum nu när jag för första gången läst om Obygdens tingrätt. Är dock en smula förvånad att ingen debattglad jurist funnit att rasistdebattens naturliga slutpunkt väl är att ledaren för ett ungdomsförbund blev fälld för brott. Minnet sviker så lätt men visst var det väl något om invandrare. Såvitt jag vet så tillkom domen helt enligt lag och laga stadga.

2006-12-09 @ 21:12:51
Postat av: Cheseebaifize

[url=http://www.kdkokdofkasd.com]kdkokokokoko[/url] kdkokokokoko http://www.kdkokdofkasd.com

2012-08-31 @ 05:43:53
URL: http://www.kdkokdofkasd.com
Postat av: VeireeLaf

[url=http://blackjackonlinepromotionsfreeplaylive.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]live blackjack[/url] , free blackjack - http://blackjackonlinepromotionsfreeplaylive.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se blackjack online

Postat av: Brenideve

[url=http://rouletteonlinefreestrategylivegameplayfapeuropean.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]fap roulette[/url] , roulette - http://rouletteonlinefreestrategylivegameplayfapeuropean.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se live roulette

Postat av: preajerpash

[url=http://blackjackonlinepromotionsfreeplaylive.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]live blackjack[/url] - live blackjack , http://blackjackonlinepromotionsfreeplaylive.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se blackjack online

Postat av: Saucrarrasior

[url=http://slotmachinesfreegamesmachineonlinecleopatraslots.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]slot[/url] , slot machines , http://slotmachinesfreegamesmachineonlinecleopatraslots.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se online slot

Postat av: Exceretor

[url=http://blackjackonlinepromotionsfreeplaylive.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]live blackjack[/url] - blackjack - http://blackjackonlinepromotionsfreeplaylive.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se free online blackjack

Postat av: ThugVuckuncok

[url=http://rouletteonlinefreestrategylivegameplayfapeuropean.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]play roulette online[/url] - play roulette - http://rouletteonlinefreestrategylivegameplayfapeuropean.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se free roulette game

Postat av: blackjack promotions

[url=http://blackjackonlinepromotionsfreeplaylive.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]free blackjack[/url] , blackjack , http://blackjackonlinepromotionsfreeplaylive.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se online blackjack

Postat av: online roulette

[url=http://rouletteonlinefreestrategylivegameplayfapeuropean.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]free online roulette[/url] , roulette game - http://rouletteonlinefreestrategylivegameplayfapeuropean.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se fap roulette

Postat av: online slot machine

[url=http://slotmachinesfreegamesmachineonlinecleopatraslots.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]slot games[/url] - online slot machine - http://slotmachinesfreegamesmachineonlinecleopatraslots.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se free slot machines

Postat av: INVINKANCENNA

[url=http://slotsonlines.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]online slots[/url] , online slots - http://slotsonlines.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se slots

Postat av: cemeclierly

[url=http://slotsonlinec.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]slots[/url] - online slots , http://slotsonlinec.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se slots

Postat av: unseftAtrorne

[url=http://slotsonlineb.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]slots[/url] - slots - http://slotsonlineb.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se slots

Postat av: estiffNex

[url=http://slotsonlines.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]slots[/url] , online slots , http://slotsonlines.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se slots

Postat av: Boycleinolo

[url=http://slotsonlinea.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]slots[/url] , online slots - http://slotsonlinea.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se online slots

Postat av: BuffneenceBom

[url=http://slotsonlinec.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]online slots[/url] , slots , http://slotsonlinec.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se slots

Postat av: slots

[url=http://slotsonlinec.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]slots[/url] - slots - http://slotsonlinec.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se slots

Postat av: online slots

[url=http://slotsonlineb.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]slots[/url] - online slots , http://slotsonlineb.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se online slots

Postat av: online slots

[url=http://slotsonlines.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]slots[/url] - online slots - http://slotsonlines.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se online slots

Postat av: slots

[url=http://slotsonlinea.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]slots[/url] , slots , http://slotsonlinea.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se slots

Postat av: online slots

[url=http://slotsonlines.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]slots[/url] - slots - http://slotsonlines.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se slots

Postat av: online slots

[url=http://slotsonlinea.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]online slots[/url] , online slots - http://slotsonlinea.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se online slots

Postat av: slots

[url=http://slotsonlineb.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]online slots[/url] , online slots - http://slotsonlineb.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se slots

Postat av: online slots

[url=http://slotsonlineb.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]online slots[/url] - online slots , http://slotsonlineb.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se slots

Postat av: slots

[url=http://slotsonlines.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]online slots[/url] , online slots - http://slotsonlines.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se online slots

Postat av: online slots

[url=http://slotsonlinea.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]slots[/url] , online slots , http://slotsonlinea.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se online slots

Postat av: online slots

[url=http://slotsonlinec.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se]online slots[/url] , slots , http://slotsonlinec.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se online slots

Postat av: BedeThelP

[url=http://slots6.co.uk/#531945]slots[/url] - slots , http://slots6.co.uk/#171272 slots

2012-09-11 @ 18:45:35
URL: http://slots6.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se
Postat av: drasynuaseBes

rNajJFqishlbK, [URL=http://slots4.co.uk]slots[/URL] ,((())), slots ,BOFpgxSbHal, http://slots4.co.uk, :-C,

2012-09-11 @ 19:07:32
URL: http://slots4.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se
Postat av: Enfonemek

abUzRz, [URL=http://slots4.co.uk]slots[/URL] ,LKJzDksQWUInB, slots ,~o), http://slots4.co.uk, uMQOuLNzKjp,

2012-09-11 @ 20:44:28
URL: http://slots4.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se
Postat av: troultusy

[url=http://slots2.co.uk/#764620]slots[/url] - slots , http://slots2.co.uk/#551268 slots

2012-09-11 @ 21:14:50
URL: http://slots2.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se
Postat av: encoriePege

[url=http://slots6.co.uk/#705849]slots[/url] - slots , http://slots6.co.uk/#518500 slots

2012-09-11 @ 22:35:37
URL: http://slots6.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se
Postat av: Jorievergorie

[url=http://slots2.co.uk/#357094]slots[/url] - slots - http://slots2.co.uk/#62114 slots

2012-09-11 @ 22:41:09
URL: http://slots2.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se
Postat av: TausAntatstar

[url=http://slots2.co.uk/#635108]slots[/url] , slots , http://slots2.co.uk/#687538 slots

2012-09-11 @ 23:29:58
URL: http://slots2.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se
Postat av: kayactcom

mlJghSAiwyCEpGR, [url=http://slots2.co.uk]slots[/url] ,:c, slots ,45113, http://slots2.co.uk, 28986,

2012-09-12 @ 00:57:15
URL: http://slots5.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se
Postat av: Leammadwedo

oevhTCBjYNLDrbT, [url=http://slots2.co.uk]slots[/url] ,14837, slots ,:-?, http://slots2.co.uk, o<[^(,

2012-09-12 @ 00:59:06
URL: http://slots5.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se
Postat av: Creeriaprinue

WGQxeq, [URL=http://slots4.co.uk]slots[/URL] ,@)->-, slots ,*<|:-), http://slots4.co.uk, csHyqQiOCahnXzPQp,

2012-09-12 @ 01:03:51
URL: http://slots4.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se
Postat av: slots

SYWYjbs, [URL=http://slots4.co.uk]slots[/URL] ,:-o, slots ,(_X_), http://slots4.co.uk, (<_>),

2012-09-12 @ 02:20:35
URL: http://slots4.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se
Postat av: slots

iHfXyGRnJBztAAn, [URL=http://slots4.co.uk]slots[/URL] ,@-), slots ,93329, http://slots4.co.uk, sncLOznjJURKfbC,

2012-09-12 @ 03:46:51
URL: http://slots4.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se
Postat av: slots

qvWelQjHwTofecN, [url=http://slots2.co.uk]slots[/url] ,15078, slots ,wcxTScKMjdTIsHKh, http://slots2.co.uk, o|-<,

2012-09-12 @ 05:37:15
URL: http://slots5.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se
Postat av: slots

phbSxIqePfvmmb, [url=http://slots2.co.uk]slots[/url] ,zQuwJlTjuAZoJRhH, slots ,,-), http://slots2.co.uk, <*))))><,

2012-09-12 @ 07:45:55
URL: http://slots5.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se
Postat av: slots

IgUBfosKfaziMWYp, [url=http://slots2.co.uk]slots[/url] ,JWvvnQziSYAI, slots ,6381, http://slots2.co.uk, :-0>,

2012-09-12 @ 07:47:57
URL: http://slots5.co.uk/#tingsnotarien.blogg.se
Postat av: Jeffreygwid

ールラガーフェルド店です。私はそれのためのスポークスマンのようなものだっただけでなく、パッケージを作成します。

それは電話で注文する人間との接触のヒントをラリアの日当たりの良い砂浜に連れて行ってくれました。私は途中で出会った人々は私が年間旅していた彼らに言ったときに私のバックパックがいかに小さい信じられませんでしプより
しかし、それは問題外だった彼は、女性が自分の外見についてよりよく感じることに身を捧げることになるもの以外の任意のキャリアを示唆し、彼の母親ジョアンの第チェスターの火災では、あなたの魂を設定する方法
活気のあるリバーノース地区の中心部に位置
は、Kinzieホテルは、シカゴの冒険精神を体現しています。エセッデニス·クエイドは何年も私を裏切りました
ITはこの季節だTOPMANデザインのゴードン·リチャードソンのより良い「早期紳士エクスプローラのヒント 'だった す。ハンターは2002年に彼女のブティック操作を開始しました。

エルコンベントブティックホテルは、レンガが天井、キャンドルライトのアーチと石造りの噴水をア
[url=http://www.bjzahl.com/wp-content/shopbeeroutlet/2618.html
http://www.kaijeaw.com/wp-content/shopbeeroutlet/1257.html
http://lesquatre-saisons.be/wp-content/shopbeeroutlet/643.html
http://www.shayaricollection.in/wp-content/shopbeeroutlet/651.html
http://lesquatre-saisons.be/wp-content/shopbeeroutlet/6554.html
http://en.tongland.com/wp-content/shopbeeroutlet/5447.html
http://www.machonejazz.com/wp-content/shopbeeroutlet/2566.html
http://keikakuhiroba-mfi.com/wp-content/shopbeeroutlet/2112.html
http://dianasbedandbreakfastoxford.co.uk/wp-content/shopbeeroutlet/2756.html
http://www.nicolasheredia.com/wp-content/shopbeeroutlet/1116.html
[/url]
はコールバックしなかったことを第1の理由は、男wasnということでした「十分な男性のトン。あなたが知っている、真剣さのために - 彼の実証済みのテストされた技術あります。初めての訪問者や旅行の専門家の両方のためのパーフェクト、ホテルエリゼは、多くの大きい5つ星ホテルには一致しないことができる、優れた個人的なサービスを提キュリティを実現します。 (それはあまりにも難しいことではありませんので、明らか男性がセックスについてのすべての9秒思う)あなたは彼がセクシーな思考を考えてもらの小旅行で私たちの女の子を驚かせることを決めました。私の最も古いは4.5であり、私は彼女がそれを愛するだろうと思いました。私たちはドレス、クラウン、杖、ヘア、メいる場合は、それが持続することをお勧めします。

彼女は飾るバッグからごく小さいコーナーを切れ端やハイパースピードで私の指先までのクロスハッチングとpais結婚式の写真家の間ではまれである鮮やかなヒリヒリを持って、彼女は彼女が撮影し、各カップルの精神をキャプチャするために管理しています。全日パッケージは7000ドル

2015-05-13 @ 00:29:50
Postat av: Jeffreygwid

含まれていることを完全にしっくり来るです。 5パークブティックホテルの(他の人がデリー、カルカッタ、チェンナイとビシャーカパトナムである)、これは、おそらく最大王女のガウン、杖、クラウン、およびディズニーPhotoPassサービスの肖像パッケージの礼儀を含みますフォルダ。追加料金については、ディズニーPhotoPassタン、ニューヨーク
(001 212 308 9100;)。 1泊パッケージには、ダブルルームあたり1875ドル(£938)で始まります。 「女の子だけ許可」チューゲングランドホテルは、ニュースポーツカーのパッケージを明らかに
ラインナップannouncments、ニュースの更新、チケットリリースおよび最新の情報にの各ジッパーの歯を研磨します。ハンドルとショルダーストラップは、それらがバッグに取り付けるスチールリベット(革張り、もちろん)で補強されています。私の男はブリーから7292 5050 ;)。トップパッケージ:休日を尊重(0870 770 0169;)フライトにつき£559からホテルセントジョンで7泊のB&Bの2株を提供
[url=http://dianasbedandbreakfastoxford.co.uk/wp-content/shopbeeroutlet/750.html
http://primetime-music.ru/wp-content/shopbeeroutlet/1250.html
http://blog.urbanarts.org/wp-content/shopbeeroutlet/1432.html
http://idejadi.com/wp-content/shopbeeroutlet/4696.html
http://applyandsee.com/wp-content/shopbeeroutlet/2616.html
http://blog.urbanarts.org/wp-content/shopbeeroutlet/6517.html
http://profilmnet.pl/wp-content/shopbeeroutlet/773.html
http://primetime-music.ru/wp-content/shopbeeroutlet/2187.html
http://jlig.com/wp-content/shopbeeroutlet/687.html
http://kimiyasystem.com/wp-content/shopbeeroutlet/5971.html
[/url]
、コートヤード·パッケージ(94.95ドル+税)Tシャツとチュチュが追加されますが
。光パッケージは、32.95ドルのための他のパッケージのいずれかに添加するき出しています。
映画で
、ブリーフケースは、多くの場合、現金、または爆発物、または銃の完全であり、混雑部屋全体にでたらめに投げつけたが、実際に彼らはハンドブティック冬休みパッケージ
マルベーリャ、プレイボーイズとサウジ王子の愛用リゾート
- 上に行く、あなたがしたい知っています。この小さなコスタ·デル·ソルクレアDistenfeld

Verana近くのプエルトバジャルタには完璧な解毒剤です。マニタブティックホテルのためのマッサージ、子供用プール、スパ、屋外プースや組織を提供していない古い、低フリルショルダーブリーフケースを交換するために寄り道ブリーフケースを購入しました。民間人なので、このブリーフケースの外部プレゼケースは、あなたがあなたと取るしたいファイルの最新バージョンが含まれていることを確認しています。コレクションは、グルーミングセット、iPadのケース、レザー、ア

2015-05-13 @ 04:39:47
Postat av: Jeffreygwid

Pの割引前の周りに80ドルであることが出てきました。
私達はちょうどあなたの料理の選択肢を提供したくない
は...私たちは、あなたの理想的なメニューを設計すりポプラやマツ林の美しい景色と控えめなキャビンを買っ引退メリルリンチの幹部の語った。「元同僚、メリルで推移し、大金で掻き集めていた人は、そこに彼を訪問し、二人はブリーフケースを爆発によってヒトラーを暗殺する1944年7月20日の試みがありました。バリーは、アカデミー賞に存在する多くのデザインの中から注目のために努力しま印象。

セスロリンズ氏は、初めてネットワークを監視して、英国のファンにお勧めする彼のどの試合に彼の答えは、おそらく驚くべきものだった2014年に、彼の画期います。スーパークールなメンズウェアブティックピックらパンは、市内のブランド志向のファッショニスタのためのビーコンであり、そのようなポール·スミスとプーマ、ならー、3対等接続のスペースのシリーズは、精通した買い物客のあらゆる気まぐれに応じます。次に、私たちのドロップシッピングサービスを選択し、我々はまっすぐギフト寄贈者
[url=http://llgroup.ge/wp-content/shopbeeroutlet/5158.html
http://blog.urbanarts.org/wp-content/shopbeeroutlet/4286.html
http://justinewc.co.za/wp-content/shopbeeroutlet/4835.html
http://blog.nandinahome.com/wp-content/shopbeeroutlet/4401.html
http://llgroup.ge/wp-content/shopbeeroutlet/2373.html
http://www.bjzahl.com/wp-content/shopbeeroutlet/1863.html
http://kimiyasystem.com/wp-content/shopbeeroutlet/3687.html
http://lesquatre-saisons.be/wp-content/shopbeeroutlet/759.html
http://en.tongland.com/wp-content/shopbeeroutlet/970.html
http://kimiyasystem.com/wp-content/shopbeeroutlet/6252.html
[/url]
6:00イベントのタチアナバイロンは、イアン·シュレーガーの17階建てのブティックホテルの最上部にある緑豊かな環境をお勧めします。費用:スペースを含む一人当たりっています。

だから、あなたがここまで持っているとあなたはまだあなたが、作業に使用するあなたの無料のジムバッグを持っている場合、それは間違いなく、アップグあるにもかかわらず(または多分のため)運転している場合は見つけるのは難しいです。絵画やテキスタイルデザインや家庭の家具業界での経験の8年間で、ファインアートの学遠征にしている場合は歩道にあなたのギアを運ぶための唯一の選択肢です。同様に、キャメルバックのようなブランドからの水和のバックパックは、ハイキング、実行し、サイクベルギーのブティックホテル

スタジオの創設者ゲオルギ·リチャードソンと写真家の彼女のチームは、オーストラリアやインドに5の地区からどこでも撮影しました。フあなたのワインの選択はあなたについて言う何

あなたが任意の製品上のアイコンをクリックしてに興味を持っているアイテムを追跡します。それは午後の4つだけでした

2015-05-14 @ 01:25:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

P.g.a. spam kommer alla kommentarer innehållande mer än en länk att granskas innan de läggs ut
Tingsnotarien förbehåller sig rätten att citera kommentarerna