Måndagen den 18 september 2006

Idag var naturligtvis valet det stora samtalsämnet i fikarummet, men dessvärre höll inte diskussionen särskilt hög intellektuell nivå. Eftersom stockholmarna ändå har så mycket pengar var Lagmannen och Fetto mycket belåtna över folkomröstningen avseende trängselskatter, och nu skulle förhoppningsvis storstadsjävlarna med ankstjärtsfrisyr och stadsjeep få betala dyrt för sina extravaganta vanor. Zzzz. Rassen deltog inte alls i diskussionen, utan nöjde sig med att deklarera att ingen stockholmare kunde gnälla över att norrlänningarna röstar på Sverigedemokraterna, eftersom vi har möjlighet att skicka ut alla Achmed till Rinkeby och därmed slipper problemet.

Oavsett utgången i valet har Lagmannen kommit fram till att tingsrätten håller på att överskrida sin årsbudget, och han har därför bestämt sig för att dra åt svångremmen ordentligt. Bland annat skall fruktleveranserna skäras ned till endast ett tillfälle i veckan, och antalet bananer i varje leverans kommer att minskas till hälften. Dessutom skall värmen tydligen stängas av inför helgen redan vid lunch på fredagarna i vinter, till skillnad från förra året, då den inte stängdes av förrän klockan 19. Det är mycket tveksamt om dessa åtgärder kommer att bidra till något annat än irritation och förkylning bland personalen, och jag är säker på att man skulle kunna spara in betydligt högre summor om Lagmannen lärde sig att maila på egen hand, så att hans sekreterare kunde ägna sig åt andra uppgifter än att maila ut hans på diktafon inlästa meddelanden i stil med "Kom in till mig en stund". Det skulle jag kalla för effektivisering.


Kommentarer
Postat av: Pelleponken

Först!

2006-09-19 @ 08:56:02
Postat av: Ellen

Hur? Hur i hela världen skall folk klara sig utan bananer?? Hos oss är det nästan slagsmål om dem... Domarlönen räcker tydligen inte till att köpa ett kilo bananer. Så domarna rycker fruktkorgen ur Dementorns hand när denne anländer med veckans skörd... För tänk om surtanterna hinner före... Tur att jag älskar chöklad istället!

2006-09-19 @ 08:59:36
Postat av: j-e

hahaha, så ytterligt patetiskt av glamoursessan att plagiera tn:s inlägg! skulle det visa att hon är potentiell tn? LMAO, hennes inlägg lurar ingen, det är inte ens i närheten av tn:s fyndighet och levande språk!

2006-09-19 @ 09:33:12
Postat av: Honung

Ellen, du har meddelande i kommenterarna till föregående dagboksinlägg.

2006-09-19 @ 10:04:49
Postat av: Anonym

Jag känner Karolina och vet att hon gärna skulle vilja vara tn. Därav hennes patetiska försök att få oss att tro att de möjligen skulle kunna vara hon som ligger bakom bloggen. Dock glömmer hon att det inte är idioter som läser bloggen, och att det de facto finns en ordentlig skillnad i språket. Bevisligen. So I got one thing to say: SLUTA SNO!

2006-09-19 @ 10:15:40
Postat av: Domstolsbitchen

Kan vi sluta prata om Glamsubban nu? Tack! För det är ju exakt det hon är ute efter, att med alla patetiska medel försöka vara intressant. Om vi ignorerar henne så finns hon inte! Utan vår uppmärksamhet är hon ingenting värd!

2006-09-19 @ 10:19:34
Postat av: Anonym

Domstolsbitchen: helt rätt. Det får anses vara det mest effektiva medel som finns: att låtsas som att det regnar. Det fick man ju itutat sig som liten. "Syns inte, finns inte" (Jfr Ronja Rövardotter).

2006-09-19 @ 10:37:15
Postat av: Anonym

Det som händer på glamourbloggen för tillfället är mycket besynnerligt. Om hon vore TN skulle hon väl inte vilja avslöja sig, eller? Och om hon ville avslöja sig, varför skriver hon då så mycket sämre på glambloggen? TN:s blogg innehåller ju uppgifter som skulle kunna vara tagna direkt ur verkligheten, och dessa uppgifter kommenteras sarkastiskt. I glambloggsversionen finns ingen verklighetsförankring och kommentarerna är "billiga", töntiga, motbjudade och inte ens ett dugg fyndiga. Jag är mycket förvirrad.

2006-09-19 @ 10:43:38
Postat av: PANdan

Det har länge varit skralt med hemsidor för många tingsrätter. Nu ringde precis en notarie från lunds dito som en längre tid ovetandes har haft en dlevis latinska dummy uppe som träff nummer 1 när man googlar "lunds tingsrätt". Bra jobbat eller?

se gärna http://eldkastaren.blogspot.com/ för detaljer

Postat av: Anonym

Om det nu är så att det är hon som är TN tycker jag att det var ett underhållande sätt att avslöja det på, att vara med i en episod av tingsrätten. Ska bli spännande att få veta hur det ligger till.

2006-09-19 @ 10:52:39
Postat av: Anonym

De tidningar som hon "vikit" ut sig i borde ju nu kunna skriva om att hon nu ger ut en bok, att hon vid sidan om glamouren skrivit en av landets mest omtalade bloggar och så vidare.

Så länge inte det står i tidningarna tycker det väl på att den uppmärksamhetskåta inte vågar berätta om det där.

2006-09-19 @ 10:55:48
Postat av: Anonym

Sant, om det är hon som skrivit även denna blogg så är det otroligt imponerande att hon lyckats hålla det hemligt så pass länge. Själv skulle jag säkerligen inte kunnat låta bli att ge mig till känna tidigare.

2006-09-19 @ 11:06:20
Postat av: Don

E-mail som dikteras och senare skrivs av en sekreterare är inget som är förbehållet domstolsvärlden, upplevt samma sak på en av drakarna. Innehållet var förövrigt det samma, kom in till mig, när jag gjorde det visade det sig att e-mailet var dikterat tre dagar tidigare, sekreteraren hade lite back logg...

2006-09-19 @ 11:29:11
Postat av: Honung

Varför är det ingen som kommenterar hos henne? Är det någon av er som har försökt men fått det censurerat?

Min gissning är att hon snart kommer gnälla om att hon blir påhoppad och kritiserad (gärna följt av någon utläggning om hennes hårfärg) på grund av vår avundsjuka när hon bara försöker sig på ironi...

2006-09-19 @ 11:29:19
Postat av: Anonym

vikt ut sig, heter det. Fy skäms!

2006-09-19 @ 11:51:32
Postat av: Anonym

endast bonne-packet kan få det att bli "vikit". Skandalöst!

2006-09-19 @ 11:52:47
Postat av: sueco

Inom det privata näringslivet fanns en gång i tiden begreppet "status-pc". Med tanke på användandet av diktafon, synes det som om lagmannen i Obygden har en status-pc.

Begreppet "modernt domstolsförfarande" synes också vara en contradictio in adiecto

2006-09-19 @ 12:49:37
Postat av: Registratorn

Lassbos inlägg är ytterst märkligt...hon kan knappast lura någon att tro att hon är TN då hennes språk skiljer sig lika mycket från TNs som en ettagluttares språk skiljer sig från Strindbergs. Om jag får säga min mening så har hon gjort bort sig stort, inlägget är mycket pinsamt!

Och vad gäller hennes hårfärg, om hon vill slippa kommentarer om "dum och blond" så borde hon kanske låta sin riktiga hårfärg växa ut?

2006-09-19 @ 13:18:21
Postat av: snark

Hur många här har egentligen träffat flickebarnet? Är hon likadan i r l som hon framstår här?
Vore intressant att veta om hennes uppmärksamhetshorande har att göra med en skral ekonomi. Så som jag förstår det får hon en slant var gång någon irriterar sig på henne och besöker hennes blog. Detta torde göra att hon (under svåra CSN-perioder) känner sig manad att öka intäkterna, i e beter sig för att locka bloggboskap till hennes sida.
Det vore också intressant att veta om det går att minusrösta på hennes blog. Tanken skulle då vara att vi som tröttnat på henne kan ge hennes sponsorer negativ uppmärksamhet och därigenom motverka det incitament Slaskbo har att skräpa ned denna blog.
Förstår faktiskt inte de som tror att man kan tiga bort ogräs. Jag säger bara: Roundup.

2006-09-19 @ 13:53:02
Postat av: Domstolsbitchen

Registratorn! Coolt med en registrator till här :)Det kryllar ju inte dirket av dem...

Plastbo får inte pengar på varje klick på bloggen... Utan på varje klick på reklambanner på sidan. Så ni som är nyfikna på företagen - klicka inte! Googla fram adressen istället!

2006-09-19 @ 14:05:18
Postat av: Anonym

Domstolsbitchen: det går även bra att föra musen över bannern utan att trycka. Adressen blir då synlig och du behöver inte googla. Effektivisering.

2006-09-19 @ 15:57:43
Postat av: Sten Sture

Lassbo har tidigare även försökt ge sken av att hon skulle vara Sten Sture. Jag vet inte vad andra tycker, och skiter egentligen högaktningsfullt i det, men jag tar det iaf som en komplimang.

2006-09-19 @ 16:02:06
Postat av: Domstolsbitchen

Perfekt!
Slipper göda Plastbo med pengar!

2006-09-19 @ 16:02:46
Postat av: jur stud uppsala

Snark: jag har träffat lassbo i r l på juristlinjen. Visserligen var det några år sedan, men den uppfattning jag fick av henne var att hon var en ganska mesig men ändå rätt framåt tjej. Jag skulle aldrig ha trott att hennes ideal skulle vara att se ut som och framstå som hon gör nu, hon verkade mer som en sådan tjej som ville inrikta sig på folkrätt och jobb inom Amnesty...

2006-09-19 @ 16:44:27
Postat av: Rosa

Vad ni hetsar upp er då... Lassbo har säkert pratat med tingsnotarien om det här. När det gäller inlägg som inte publiceras är det väl för att hon inte kommit hem ännu och kunnat göra det. Vidare, otrevliga kommentarer om hennes hårfärg och annat stärker bara den världsbild som hon presenterar på sin blogg. Vilket inläggen knappast syftade till eller?

2006-09-19 @ 16:59:47
Postat av: Goofy

Jag fick en fråga om mitt kärleksliv i förra kommentatorssträngen och redovisar den här, eftersom det är så krångligt att hålla koll på två diskussioner samtidigt.

Jotack, ömsesidig förtjusning är konstaterad. Av diverse intern- och externpolitiska skäl har vi dock (tillsvidare?) avstått från att praktiskt manifestera den. Skapar onekligen en viss spänning i tillvaron.

2006-09-19 @ 17:03:30
Postat av: Snark

(De)Rosa: "Vidare, otrevliga kommentarer om hennes hårfärg och annat stärker bara den världsbild som hon presenterar på sin blogg"
Hur menar du egentligen? Vilken världsbild presenterar hon? Jag har försökt förstå vad hon är ute efter men har misslyckats kapitalt. Kanske kan du vara så vänlig att skingra molnen lite?
Jag hade fått för mig att hon försöker få människor att klä sig bättre (läs: som henne).

2006-09-19 @ 17:25:41
Postat av: Anonym

Rosa: vad har du betalt för att skydda Plastbo? För det kan väl inte vara något någon någonsin får för sig att göra gratis.

2006-09-19 @ 18:02:09
Postat av: Rosa

Det behöver väl knappast vara så att hon är ute efter att presentera någon särskild världsbild. Jag tror inte att så är fallet. Men jag tycker att hon förmedlar en världsbild som går ut på att man ska få säga, göra och se ut precis som man vill utan att folk har rätt att ifrågasätta det man säger, gör och förmedlar, eftersom allt ändå är subjektivt. Hennes blogg har en bredd men inte mycket till djup. Vilket visserligen inte behöver vara syftet med bloggen heller. Men ibland ger hon sig i kast med kontroversiella frågor utan att vilja ta i de kommentarer som kommer på hennes inlägg (och då menar jag inte sådana som är personangrepp av oacceptabel karaktär). Hennes inlägg i jämlikhetsdebatten är av karaktären att hon vill ha lika lön för lika arbete, men forfarande bjudas på drinkar i baren. Detta sagt om den världsbild som hon enligt mig förmdelar. vad hon har för syfte svarar hon bäst själv för. Hon verkar dock förtjust i att ta för sig av fördelarna med att stå i rampljuset, men grinar illa över nackdelarna. Det framstår som aningen naivt. Men samtidigt har hon väl rätt i att en hel del av det som formuleras till henne av konstiga människor förtjänar hon knappast. Man måste inte läsa hennes blogg. Själv tycker jag att den är underhållande.

2006-09-19 @ 18:02:39
Postat av: Anonym

Rosa: att det finns ett kritiskt förhållingssätt till vad man läser och hör är av yttersta vikt i en demokrati. Den som säger att folk inte har rätt att ifrågasätta annan, är ute på djuuupt vatten.

2006-09-19 @ 18:05:25
Postat av: Plagiatet

Rosa: Varför skulle TN godkänna att någon plagierar hans/hennes blogg? Det är ju idiotiskt. Lassbo har givetvis skrivit detta inlägg utan TN:s vetskap. Bortsett från att hon borde göra sig skyldig till upphovsrättsintrång tycker jag att detta visar att Lassbo inte är riktigt klok. TN borde stämma henne.

2006-09-19 @ 20:19:28
Postat av: Donjohan

Glamourprincessan verkar fylla åtminstone ett djupt behov; det är att personer som skriver här får sin egen klokhet definierad genom att kritisera princessan och därmed framstå som klokare och mer vidsynta. Jag tvivlar verkligen inte på att många av er är intelligentare än princessan men jag är inte säker på att ni är klokare eller mer mogna. Hon sticker hela tiden fram hakan och utmanar den goda smaken eller kanske snarare uppfattningen hur en jurist bör vara. Och i detta gör hon uppenbara misstag ibland. Vilket jag tror alla (nästan) skulle göra om ni började skriva så fritt och spontant som hon gör.

Varje grupp av individer har också ett behov av att definiera sig själv. Här är gruppen bloggläsare som gillar tingsnotariens stil. På ett liknande sätt (enligt en studie jag fick refererad på universitet men inte själv läst...) som varje grupp eller samhälle definierar det rätta genom att utesluta/marginalisera de som inte är tillräckligt konforma. I studien jag fick refererad så visade det sig att i ett kloster där alla i princip uppförde sig klanderfritt så uppstod ändå fenomenet att ca 5 % av individerna av gruppen ansågs inte uppfylla kraven på uppförande. Gruppen stärker sin kärna genom att avgränsa sig mot det som verkar hota majoriteten i gruppen. Om detta stämmer på denna bloggs läsare eller på princessans läsare vet jag självklart inte men genom att kommentarsidan blivit så central här, som en mental (verbal) mötesplats så verkar det ha utvecklats en slags gruppdynamik där man använder sig av glamourprincessan för att definiera sin egen förträfflighet.

Jag menar självklart inte att man inte ska kritisera sådant som är fel men det jag tycker ha hänt här att själva kritiken blivit ett självändamål för att stärka gruppen. Det är den märkliga besattheten av det hon skriver och jublet som uppstår varje gång hon gör ett misstag som får mig att associera till klostret.

Hon var ute på väldigt djupt vatten när hon skrev om god nationalsocialism, verkligen ett mycket stort misstag, speciellt eftersom hon inte förstod att hon hade fel och att hon borde erkänna det. Men redan innan det var hon ju använd som gruppdefinierare, någon som det var fritt fram att spotta på.

2006-09-19 @ 20:24:15
Postat av: Anonym

OT!
"allt ändå är subjektivt". Snacka om festlig tankevurpa.
Va fan e Kant när man behöver honom?

2006-09-19 @ 20:26:04
Postat av: Språkpolisen

Käre Donjohan,

Du har drabbats av engelska sjukan. Det stavas prinsessa, således med s och inget annat. Mycket tråkigt att detta verkar ha gått dig förbi.

I övrigt höll jag på att kräkas av allt amatör-psykologiskt svammel.

2006-09-19 @ 20:33:07
Postat av: Rakel

Sluta läsa hennes blogg då. Varför läsa något man tycker är dåligt? Är det samma love to hate syndrom som gör att folk tittar på big brother, fast i snäppet finare form? Så länge ni läser bloggen och dessutom lägger ner tid på att kommentera hennes person gör ni ju henne till det hon vill vara; omskriven. Ni får skylla er själva.

2006-09-19 @ 20:33:20
Postat av: Kermit

Att som Lassbo skriva "någon slags konferens" tyder på en språkbehandling i nivå med en orangutangs.

2006-09-19 @ 21:32:36
Postat av: Rosa

För att kommentera några av de kommentarer som har kommit på mitt inlägg: min poäng var precis att Lassbo flera gånger inte gillar när folk ifrågassätter det hon skriver, hon bemöter det med att allt är subjektivt och att det hon säger därför inte behöver diskuteras, det är ju ändå bara vad hon tycker. Hon har alltså inte lust att ta i den diskussion hon själv har startat.
På vilket sätt har Lassbo plagierat tingsnotarien och gjort sig skyldig till upphovsrättsligt intrång?

2006-09-19 @ 21:58:19
Postat av: Anonym

Rosa..

Tack för dagens skratt.

Om du tolkar att Sessan tycker att alla ska få säga, göra och se ut precis som man vill utan att folk har rätt att kommentera det...Hur har du då läst den bloggen?

Jag tycker att flera inlägg är just exempel på hur hon talar om hur folk ska göra och tycka och tänka. När majoriteten inte tycker som henne så är det konstigt nog inte dags för någon självrannsakan hos Fröken Plastbo (bästa namnet hittills) utan det beror på deras vanor och uppfostran. Vem minns inte inlägget om hur den fina flickan tvingades fira midsommar med hemska kompisar som hon verkade tycka vara i total avsaknad av vett och etikett?

Å andra sidan tycker jag det är lite konstigt att folk nu är så upprörda över det hon har gjort med Tingsnotariens karaktärer, det vill säga om det är samma personer som annars tycker att det är okej att hon norpar där hon kommer åt. Hennes "kryssning med Obygdens tingsrätt" var väldigt bra just för att det nu verkar ha blivit så uppenbart hur hon beter sig.

2006-09-19 @ 22:33:29
Postat av: Riddarn

Om Lassbo:
Det är möjligt att Karolina Lassbo inte har något brilliant intellekt eller juridisk förmåga, jag vet inte (kanske, kanske inte). Jag har faktiskt inte träffat henne och kan inte uttala mig om det, även om jag läst hennes blogg.

Ni får ursäkta men jag tycker att det luktar misskundsamhet över det hela. Hon har vågat gå utanför juristmallen, och dessutom vunnit stort på det. Jag har svårt att se att någon hade förfasat sig över hennes person om bara vi på tingsnotariens sida läste hennes blogg. Ja, några av er hade fortfarande förfasats av vissa juridiska felaktigheter på hennes blogg. Men att det ligger juridiska felaktiga resonemang på en jur.studs glamourblogg kan på sin höjd ses som lite störande. Det behöver inte heller säga något om hennes person.

Ni behöver inte tycka om henne, men den här Lassbo hetsen börjar bli tragisk och tröttsam.

Personligen tycker jag det är kul att det går bra för henne. Finns de som förtjänar framgång mer än henne, men också väldigt många som förtjänar det mindre. Sånt är livet, och hon verkar inte oförtjänt av framgång.

Till tingsnotarien:
Tack för en underbar blogg som länge skänkt mig stor glädje(alla som kommenterat har också hjälpt till). Har faktiskt ju längre bloggen gott blivit mer och mer sugen på at sitta ting när jag blir klar. Det känns nästan som värnplikten för oss jurister. Man skickas långt ut åt helvete för att göra skitgöra för nästan inga pengar alls. Väldigt meningslöst, men också ett äventyr och en insyn i en värld man annars aldrig skulle se.

Mvh. Riddarn

2006-09-19 @ 23:02:56
URL: http://riddarblogg.blogspot.com/
Postat av: Rosa

Jag tror inte att hon tycker att hon talar om hur folk ska tänka. Jag tror att hon anser att hon förmedlar sin åsikt i vissa frågor. Sedan kan man ju fundera över om det VERKLIGEN är det hon gör. Det som jag diskuterade från början var dock att när hon gör ett inlägg om t.ex. jämställdhet, slår hon ifrån sig diskussionen som kommer efteråt om hennes inlägg. Hon säger många gånger när folk ifrågasätter hennes åsikt att hon får tycka vad hon vill och antyder indirekt att hon inte behöver ta ansvar för den diskussion som hon har startat upp. Där håller jag inte med henne.

2006-09-19 @ 23:05:04
Postat av: Anonym

Frk Kassbo är den största lantisen jag sett i Uppsala hitills! :=)

2006-09-19 @ 23:43:06
Postat av: Anonym

Märkligt det här; hon kanske bara försöker göra PR för sig själv - hon har precis skrivit i sin blogg att hon praktiserar på en stockholmsbyrå just nu (ngn som vet vilken?). Min tanke är att några av juristerna på den byrån kanske läser TN och därigenom uppmärksammar att Plastbo är ett "hett ämne" just nu...

Är all marknadsföring bra marknadsföring?

VAD HÄNDER??? Fattar ingenting...

2006-09-19 @ 23:50:46
Postat av: Anonym

Lassbo är utsatt för jantelagen i stor skala. Hon är student, och dessutom kvinna, och ska inte visa att hon är något.

Även om jag inte håller med Lassbo i hennes värderingar och inte skulle vilja ha ett ett liv öppet för allmänheten, tycker jag att hon är talangfull och visar entrepenörskap.

De som hela tiden gnäller på henne borde lägga ner avsevärd tid på att att skapa självinsikt.

2006-09-20 @ 05:03:46
Postat av: Anonym

Ett annat bra sätt att spara tid och resurser vore att skapa en mailadress som hette haktning@dom.se dit åklagare kunde maila in sina häktningsframställningar. Dessa skulle sedan generera autosvar (sannolika skäl - kollusion/recidiv - häktad - åtal 2 veckor). Enligt mina beräkningar skulle detta inte innebära någon som helst skillnad i praktiken samtidigt som det frigöra rådmän, notarier och åklagare för meningsfullt juridiskt arbete.

2006-09-20 @ 07:49:53
Postat av: Språkpolisen

Ajaj "Riddarn", vad är det jag skådar... notera den betydande skillnaden mellan "gott" och "gått". Ett litet obetänksamt misstag, hoppas jag.

2006-09-20 @ 07:53:47
Postat av: Efterhandskonstruktion

Nej, nej, nej!
Vi är bara försökskaniner i ett oerhört listigt psykologiskt experiment som Pskykolog Plastbo utför med sina oerhörda kunskaper i Psykologi, come on, hon har ju ändå nästan en fil. kand. i Psykologi. Titta, nu förresten när hon snor den här idén och tycker att det är ett bra sätt att undgå att bli totalt överkörd.

2006-09-20 @ 09:16:04
Postat av: Delägarn

Inläggen på denna sida har blivit mycket tråkigare. Var finns skvallret och var finns de uppfriskande påhoppen?

2006-09-20 @ 09:26:04
Postat av: Johan Rotten

Delägaren:

Din mamma!

2006-09-20 @ 09:29:43
Postat av: Söndagsåklagaren

Hej Delägarn säg något outrerat skall jag genast hoppa på dig! Hårt och länge!

2006-09-20 @ 09:51:25
Postat av: Ellen

Stackars stackars stackars vår älsklings TN!
Här finns över femtio kommentarer och typ 48 handlar om Plastbo. Är det inte TN vi ska ägna vår uppmärksamhet åt? Snälla rara, låt oss skippa Plastbo och spekulera i TN:s förehavanden...

Kommer h*n avslöja sig i och med utgivningen av boken?
Kommer h*n träffa den stora kärleken?
Är h*n månne redan gift?
Kommer Fetto att kunna entra bubbelpoolen utan att båten kantrar?
Kommer Hysterika att hångla upp en finsk tonåring?
Och kommer surtanterna att bli världens bästa tanter när de fått ett par glas för mycket?

Mmm... längtar...

2006-09-20 @ 10:37:58
Postat av: Ellen

Och förresten, TN, inga inlägg om kräftskiva? ALLA har väl kräftskiva??

2006-09-20 @ 10:39:35
Postat av: Språkpolisen

Man har väl åtminstone surströmmingsskiva uppe i Norrland?

2006-09-20 @ 10:40:41
Postat av: Boxarjuristen

Ellen: Är det verkligen av intresse att få veta TN:s verkliga identitet? Att döma av dina funderingar kan jag bara råda dig att knalla ner till närmaste bokhandel och köpa att par inbundna prakt-exemplar av Jackie Collins.

Håller med dig Delägarn, så ta nu ditt ansvar och släng in några lagom provocerande inlägg med lite höjd.

2006-09-20 @ 11:32:24
Postat av: Uttråkad

Plasstmo e vel än sak men språkpolisen, snacka om trist typ, ba för att inte allla altid stavar allt rett så ska vi okkså ha en bror duktig som stavningspolis och resensent av inlegg. Tror att TN bätackar sig fron sån hjelp.

2006-09-20 @ 11:33:44
Postat av: Anonym

"Lassbo är utsatt för jantelagen i stor skala. Hon är student, och dessutom kvinna, och ska inte visa att hon är något."
Boaööh! Förlåt att jag spydde men jag åt tydligen ngt dåligt till lunch.

Vem tycker illa om TN för att hon råkar vara kvinna och visat att hon är ngt.
Genusperspektivet jagar med sin PKpiska märker jag. Fy för den lede FI!

2006-09-20 @ 11:46:18
Postat av: Språkpolisen

Uttråkad: jag förstår mycket väl att du är uttråkad. Det är med största sannolikhet för att du inte läser juridik. Anledningen till det kan jag bara spekulera i, men att du inte har betygen får nog anses ha med saken att göra. Vidare tror jag att din så kallade språk-kreativitet beror på mindervärdeskomplex. Jag finner det ytterst ledsamt att du inte har förstått innebörden av en god svenska, och vilken betydelse den har i vårt samhälle.

Lycka till i framtiden, uttråkad!

2006-09-20 @ 11:53:42
Postat av: Ellen

Till Boxarjuristen: Jackie Collins? Who? Ska genast rusa till bokhandeln och se vad det är du rekommenderar!
Det är klart, det efterlystes ju fler påhopp och vips så hoppar du på mig! Se så, lilla gubben, bättre kan du...

Identiteten var ju, som sagt, endast en fundering, och om du öppnar ögonen kanske du ser att det fanns många funderingar av olika slag. Allt för att komma ifrån Plastbodiskussionen.

2006-09-20 @ 12:00:06
Postat av: Boxarjuristen

Ellen:Min åsikt är att det har varit väldigt mycket inlägg på senaste tiden som rör denna kommande bok av TN, samt spekulation om TN:s identitet. Nivån på många kommentarer börjar likna någon frågespalt i valfri skvaller-blaska, och det vill vi väl helst undvika. Vad jag ventilerade ovan var endast en längtan efter sammandrabbningar mellan tidigare starka åsiktsmaskiner, gällande frågor av större juridiskt och moraliskt intresse än TN:s identitet och giftemål.

Håller med dig om att Lassbo-diskussionen känns ganska irrelevant och intetsägande. Börjar bli uppriktigt less på kommentarerna om denna jur stud från Uppsala. Tyvärr Ellen, så var mitt tidigare inlägg det bästa påhoppet jag kunde prestera, och måste erkänna att jag satte lunchkaffet i halsen när min identitet som både gubbe och liten blev så offentligt avslöjad.

2006-09-20 @ 13:11:53
Postat av: Uttråkad

Sant, jag läser inte juridik men jag har suttit ting och jobbar nu i domstol och är rätt le på språkpolistypen, (som inte i vardagliga, privata sammanhang kan släppa juristhjärnans aktivitet) som aldrig kan se helheten för att han fastnar i små detaljer. Se´n är det en annan sak att man i sitt arbete måste kunna fixa även detaljerna men låt oss slippa språkpoliser här.

2006-09-20 @ 13:13:36
Postat av: Söndagsåklagaren

Tvärtom, språkpoliser äro jordens salt och tillvarons krydda, enkannerligen då de esomoftast ha fel och emfatiskt hävda någon grammatisk regel utan burskap i svenskan, ofta inlånad från tyskan eller latinet av någon nitisk grammaticus under seklet som föregick det föregående. Intet är som att tillplatta en dylik på deras egen planhalva under påepkandet att de missförstått ordens placering i syntaxen, bära på en förvånande grad av okunnighet i enkel svenska (om man nu kan bära på en brist) samt rent allmänt torde avstå från att söka rätta andras tal och skrift utifrån egna tillkortakommanden. Giv oss fler språkpolisser!

(Utövandet av såna nöjen kräver dock hård hud och fast tjänst eller egen förmögenhet)

2006-09-20 @ 13:38:55
Postat av: Ellen

Lillgubben Boxarjuristen :) Aha! Nu förstår jag vad du syftade på med ditt påhopp. Jag lyfte ju inga juridiska frågor till diskussion, utan, som du alldeles riktigt uttryckte det, lyfte upp funderingar som skulle platsa i frågespalt i valfri skvaller-blaska! Min mening var, tja, exakt detta. Nämligen att fly lite från den tunga vardagen med juridik hit och juridik dit och bara ägna mig åt strunt en stund.

2006-09-20 @ 13:44:42
Postat av: Språkpolisen

Uttråkad: förstår genast varför du är uttråkad. Är du kvar i domstolssvängen tjänar du inte mycket pengar. Såhär innan löning är dina pengar sannolikt inte många, vilket medför små nöjen och du är uttråkad.

Och glöm inte att det är detaljerna som gör helheten!

2006-09-20 @ 14:16:56
Postat av: erica

Fmiss! För mej är det helt uppenbart att det är Lassbo som skriver och det skulle vara jätte intressant att få veta vad hon tycker om er som hånar och sågar hennes rosa blogg och sedan hyllar henne här... Lite pinsamma är ni. Men tack och lov INTE ytliga... hrm...

2006-09-20 @ 15:29:02
Postat av: Anonym

Erica - du måste vara fullständigt språkligt obegåvad. Det är självklart att Lassbo inte skriver här, hennes språkliga standard kommer inte inärheten av TNs.

2006-09-20 @ 15:32:32
Postat av: Anonym

Det framgår väl med all önskvärd tydlighet av Ericas inlägg att hon är språkligt obegåvad

2006-09-20 @ 16:34:16
Postat av: Storstadsnotarien II

Kan inte någon stackare öppna en blogg som heter något i stil med visomgnallerpaglamourprinsessan.blogg.se så slipper vi allt j-la surr om henne här inne? Låt henne vara. Låt henne tjäna sina pengar och ha sina karriärdrömmar. Jantelagsutövare!

Det är så sjukt ointressant. Varför bry sig? Förr fanns det ett visst värde i kommentarerna - nu tröttnar man ju fullständigt pga allt brus. Skärpning!

/SN II

2006-09-20 @ 17:00:17
Postat av: betraktaren

De mer förslagna (fiskala) domarna har börjat att fråga efter nettoinkomster där det gäller "förlorad arbetsinkomst". Det innebär naturligvis en större pott till domarlönerna från DV och en mindre pott till charletanerna i vittnesbåsen.

2006-09-20 @ 17:15:07
Postat av: Språkpolisen

Erica - jag har ETT ord till dig, vi kan säga att det är dagens ord. SÄRSKRIVNING! Fy skäms! Om vi någonsin skall införa dödsstraff i Sverige...

2006-09-20 @ 17:23:38
Postat av: djurist

Men vad är det här, här bjuder TN upp till att bråka om valet, bananer, trängselskatt och lite av varje och så ser det ut här som om detta vore en kommentatorssida till Lassbos blogg? Ärligt, är hon verkligen värd så mycket intresse?

Inte vet jag om det hjälper men jag kan ju i alla fall göra ett försök att provocera så att det blir nåt annat än Lassboältande här; så, alltså - min åsikt är att trängselskatt är alldeles förträffligt men att den är fel kontruerad, man borde vända på den så det blir en hög avgift för att åka ur Stockholm så att de som av någon dunkel anledning valt att bo där ser till att hålla sig där de hör hemma.

Räcker det där eller måste man ta till nåt ännu värre för att slita intresset från hon den där?

2006-09-20 @ 21:47:00
Postat av: aspiranten

djurist: förträffligt inlägg. Jag tycker att ditt förslag på trängselskatt är det bästa på länge bland de här kommentarerna. Naturligtvis håller jag med dig - se till att 08:orna hålls inom lås och bom!

2006-09-20 @ 22:08:50
Postat av: aspiranten

För övrigt anser jag det fullständigt briljant att skära ner på just fruktleveranserna. Det måste ju vara de som gör att budgeten överskrids...

Är inte fruktkorgarna avdragsgilla såsom personalvård? Finns här månne en liten skattejurist som kan upplysa oss om detta?

2006-09-20 @ 22:11:38
Postat av: Anonym

Språkpolisen:

För ordningens skull;

Din mening "Jag finner det ytterst ledsamt att du inte har förstått innebörden av en god svenska, och vilken betydelse den har i vårt samhälle" tyder ju på att du är lite pretentiös med dina påhopp. Till att börja med; du gör ett logiskt språng genom att säga att det är ledsamt att han inte förstått innebörden av god svenska - var kommer det ifrån? "Innebörden av"??

För det andra; har inte din mamma lärt dig att du inte följer upp ett kommatecken med ett och?

2006-09-21 @ 04:22:06
Postat av: Söndagsåklagaren

Äntligen! Precis vad jag menar! Du anonyme nattsuddare och språkprivatdetektiv, självklart kan, får och skall man i svenskan vid behov börja en sats efter ett kommatecken med ett "och". Man kan också, om man hellre vill, i vissa lägen utesluta "och". Var du trött när du skerv? Visserligen är satsen "...ledsamt att du inte förstått innebörden av en god svenska" inte precis den bästa svenska jag läst men ologiskt är det inte, snarare exempel på ett felanvänt ord; andemeningen är fullt begriplig.Jag tror din mamma lärde dig alldeles för mycket men glömde grammatiken.

2006-09-21 @ 08:40:01
Postat av: Söndagsåklagaren

"Var du trött när du skrev" ska det vara.

2006-09-21 @ 08:41:00
Postat av: Svenskläraret

Jag har faktiskt arbetat som lärare i svenska på en högstadieskola. Numera får man misshandla det svenska språket så mycket som det behagar... Skrivreglerna är slappa och eleverna blir bara dummare och dummare...

Håller med språkpolisen angående dödsstaff för särskrivning. Likaså när man skriver dom och inte de!

Hurra för betyg i årskurs 6!

2006-09-21 @ 09:27:21
Postat av: Anonym

Notera att inlägget som lassbo skrev är borttaget från hennes blogg. Kan det vara så att tingsnotarien röt i?

2006-09-21 @ 10:05:13
Postat av: Min teori

Den här särskrivningssjukan som breder ut sig beror troligen på globaliseringen och anglifieringen: Barn och ungdomar som växt upp med "internationell" eller engelsk/amerikansk skolgång i bagaget, inkl all engelskspråkig text de i unga år utsätts för (ex. two trailerpark girls go around the outside) De hämtar sina normer från engelsk text och särskriver sedan helt felaktigt i svenskan också. Den svenska översättningen skulle ju lyda: två husvagnsparksflickor går runt utanför Kommentarer?

2006-09-21 @ 10:16:15
Postat av: Söndagsåklagaren

Förlåt en yngling men vad är en husvagnsparksflicka? Är de snygga? Varför är de två?
Ja, vad är en husvagnspark? En campingplats för husvagnar, en uppställnings- eller parkeringsplats för husvagnar eller en park vari husvagnar i olika glada färger placerats lite snyggt och vackert sådär, som en typ installation eller nåt?

2006-09-21 @ 11:17:00
Postat av: Bloggåklagaren

Söndagsåklagarens inlägg är så tröttsamma att man nog måste tolka dem som ett medvetet försök att döda intresset för TN:s blogg.

Ja, herr åklagare du har nått och passerat försöktspunkten rätt rejält. IP-spärr i en månad vore ett rimligt straff.

2006-09-21 @ 11:45:47
Postat av: Min teori

"Two trailer park girls go around the outside" är ett citat ur en visa (?) av Eminem, det kommer från inledningen till Without me. OBS det skrives faktiskt trailer park girl- i 3 separata ord. Ungdomar lyssnar och lär sig texterna och sedan kan man googla dem på nätet och sålunda uppfattas särskrivningen som norm. Jag vet inte var en trailer park girl är men jag tror att frasen egentligen var en parafras (?Språkpolis var är du är detta rätt ord?) på en låt från ca 1982 som hade en fras "Two buffalo girls go around the outside"´. Kommer inte ihåg gruppen; Spandau Ballet kanske??? Jag antar att det är någon sorts white trash. Eminem är ju som bekant uppvuxen i e trailer park. Det måste ju vara Herr Söndagsåklagaren bekant att fattiga människor i USA bor i stationära husvagnar. Syftet ovan var ju bara att illustrera varför denna särskrivningssjuka uppstått.

2006-09-21 @ 12:15:35
Postat av: gonzo

Jag tror inte riktigt på den där förklaringen att särskrivning skulle beror på inflytande från engelska. Det borde förutsätta att de som särskriver kan skriva korrekt på engelska och inspireras av detta. Min gissning är att särskrivare varken kan skriva på svenska eller engelska. Jag tror inte heller ungdomar inspireras så mycket av Eminems stavning även om de lyssnar på hans musik.

2006-09-21 @ 12:48:40
Postat av: Låtsasjuristen

Aspiranten:
Jag tror en skattejurist skulle kunna förklara att svenska domstolar inte betalar skatt, varför eventuella skatteavdrag för fruktkorgar inte kan komma domstolen till gagn. Däremot bör ju inte kostnaden för fruktkorgar vara den tyngsta i tingsrättens utgiftsbudget...

2006-09-21 @ 12:52:33
Postat av: Ellen

Till min teori: hmmm... det var jäkligt långsökt!! Men på något sätt gillar jag teorin ändå...

2006-09-21 @ 13:02:49
Postat av: Söndagsåklagaren

Min teori:
Tack. Jag ville veta. Jag kopplade inte trailer park till amerikanska sociala förhållanden. Hade jag känt till att frasen kom från Eminem hade jag kanske gjort det. Och, ja, husvagnsparksflicka och utläggningen kring det var ett försök att vara lite rolig. Man kan inte alltid vinna. Mea culpa, mea maxima culpa.

För egen del är jag - utan att vara upprörd - övertygad om att särskrivningen i svenskan beror av påverkan från engelskan. Vad annars?

2006-09-21 @ 13:04:40
Postat av: Ellen

Fruktkorgen är ju räddningen den dagen den anländer till domstolarna! Alla springer runt i korridorerna, låtsandes klura på viktiga juridiska dilemman. Ingen blir ändå lurad av detta för alla vet att tävlingen går ut på att vara först vid korgen... De snor ogenerat vindruvor och bananer i andras korgar, men äpplena lämnas kvar :(

mmm... fruktkorgsdagen!

P.S. Denna vecka åt jag upp alla plommon och inte skäms jag för det! Tji fick alla andra som flockades runt korgen och undrade varför inte vi fick några. ha-ha-hi-ha

2006-09-21 @ 13:08:25
Postat av: Boxarjuristen

En gammal kursare till mig läste en engelskakurs parallelt med juridikstudierna och fick följande fråga på en tenta som vi än idag inte vet svaret på:

Vad kan man utläsa för skillnad gällande personen ifrågas familjeförhållanden, utifrån de två olika frasernas meningsbyggnad? 1. "My brother who lives in Brixton, is 25 years old". 2. "My brother, who lives in Brixton is 25 years old".

2006-09-21 @ 13:26:01
Postat av: Goofy

Bloggåklagaren: Jag tycker söndagsåklagaren är ganska kul, men det är svårt med ironi på nätet - den går inte alltid fram till alla.

2006-09-21 @ 13:28:00
Postat av: Söndagsåklagaren

Boxarjuristen: I första fallet kan det finnas fler bröder (My brother in Brixton, till skillnad från my brothers in other places) i andra fallet bara en (my brother, who by the way, lives in Brixton...)

2006-09-21 @ 13:35:28
Postat av: Anonym

Boxarjuristen: I det första fallet har han/hon antagligen flera bröder, medan han/hon i det andra fallet endast har en...

2006-09-21 @ 13:38:12
Postat av: Boxarjuristen

Söndagsåklagaren och anonym: Stort tack!

2006-09-21 @ 13:41:03
Postat av: Ellen

I vilket fall, så fattas det ett kommatecken i den andra meningen...

2006-09-21 @ 13:41:45
Postat av: JR

Måste ha varit jobbigt att ha gått och klurat på ett problem en lång tid bara för att få reda på svaret efter 9 minuter efter att ha frågat på en blogg.

Prinsessan har visst tagit bort inlägget om hennes resa med obygdens tingsrätt, var det pga alla arga kommentarer från de residenta här?

2006-09-21 @ 15:02:40
Postat av: Anonym

Om det var på en tenta, brukar ju svaren redovisas sen. Eller??

2006-09-21 @ 15:18:25
Postat av: Anonym

Jag tror att det var TN som blev arg.

2006-09-21 @ 15:25:58
Postat av: Boxarjuristen

JR: Det har varit förbaskat jobbigt, för att inte säga frustrerande, att min egen kapacitet inte var tillräcklig för att knäcka denna anglosaxiska "nöt".
Men i ärlighetens namn har jag alltid haft vissa problem med språkanalys och erkänner att både Russell och Wittgenstein ofta förvirrar mig mer än upplyser.

Däremot känner jag mig väldigt glad över den "a-ha" upplevelse som infann sig efter de utmärkta svaren från Söndagsåklagaren och anonym. Jag hade blivit lika glad, om inte gladare, om svaren hade kommit efter endast två minuter.

2006-09-21 @ 15:32:35
Postat av: Bloggåklagaren

Goofy -- ironi går fram, misslyckad ironi går fram, dåliga inlägg går fram, känsla av trötthet går fram.

2006-09-21 @ 15:39:50
Postat av: Anonym

Vill ni veta varför Prinsessan tagit bort inlägget?

2006-09-21 @ 16:12:45
Postat av: Anonym

Jaa!

2006-09-21 @ 16:14:17
Postat av: Registratorn

Jaa! Enlighten us!

Och till "min teori": tack! jag har alltid undrat vad Eminem sjunger där i början... ;)

Och kan bara hålla med om att sär skrivningar är ett gissel! (jag vet också att man inte får börja en mening med "och")

2006-09-21 @ 16:35:29
Postat av: Anonym

JO, angående Lassbos inlägg om kryssningen.

Vi är ju flera här som har tolkat det som att hon försöker ge sken av att vara tingsnotarien och så. Eftersom Lassbo som ni vet redan förekommit en hel del i media så har detta försök till att synas ännu mer uppmärksammats.

Logiska frågor som om det är hon som är tingsnotarien och om lånet av karaktärer från den här bloggen blev helt sonika för myckte för prinsessan. Uppmärksamhet är säkert bra, men det had väl inte varit alltför positivt att som juriststuderande ta åt sig äran och så av det här.

2006-09-21 @ 17:04:51
Postat av: aspiranten

Låtsasjuristen: inget skatt alls menar du? Svenska domstolar är ändå arbetsgivare.

Den som kan får gärna hjälpa till här med lite upplysning!

2006-09-21 @ 18:28:12
Postat av: Anonym

Per Nilsson och hans fru Anna Nilsson

Per Nilsson och hans fru, Anna Nilsson

Ser ni skillnaden? I det andra fallet kan det röra sig om bigami.

2006-09-21 @ 18:36:24
Postat av: Avvikande åsikt

Är det inte snarare i första fallet det kan röra sig om bigami?

2006-09-21 @ 18:43:48
Postat av: Goofy

Avvikande åsikt: Jo, absolut.

2006-09-21 @ 19:05:10
Postat av: djurist

Vad är i så fall skillnaden mellan:

Per Nilsson och Hans fru Anna Nilsson

Och

Per Nilsson och Hans fru, Anna Nilsson

2006-09-21 @ 23:27:48
Postat av: Anonym

Det är klart domstolar betalar skatt! Pengarna måste ju gå runt några varv innan de tar slut på vägen.

Hur än herr Lagman anser sig så förträfflig att han inte behöver betala skatt så kommer skattmasen skatta hans lön och eventuella överuttag av bananer i fruktkorgarna.

För övrigt borde inte fruktkorgar anses som personalvård. De skapar bara ont blod och gör den mest hårdnackade åklagare till kleptoman. Värst är de som sittet och håller på nektarienerna och bananerna även om de varken tycker om dem eller hade tänkt äta upp dem, de anser sig ha rätt till "sin del" oavsett konsumtionsavsikt.

2006-09-22 @ 02:02:55
Postat av: Anonym

Attans!! Det där var ohotat dagens bästa mening (och sanning):

"Det är klart domstolar betalar skatt! Pengarna måste ju gå runt några varv innan de tar slut på vägen."

2006-09-22 @ 02:39:18
Postat av: Riddarn

Detta med fruktkorgar och deras förmåga att skapa konflikter är ju välkänt.

Men var är det värst? Domstolen, byrån, åklagarmyndigheten,kronofogden(min gissning), eller kanske nere i Bryssel(kan se europas olika fruktkorgskulturer krocka framför mig) .

Vad är den största orsakerna till problemen med fruktkorgarna? För lite frukt, eller en fördelning av fruktsorter som inte återspeglar efterfrågan. Kankse finns det vissa typer av personer som helt enkelt inte fungerar i fruktkorgs gemenskapen.

2006-09-22 @ 03:08:53
URL: http://riddarblogg.blogspot.com/
Postat av: Delägarn

Åklagare: fruktkorgen blir inlåst.
Domstol: fruktkorgen blir stående medan personalen förtalar varandra.
Advokatbyrå: Den som ser fruktkorgen först, stjäl alla andras frukter, varpå byrån begär rättsskydd från sin företagsförsäkring och stämmer fruktkorgsleverantören för bristande avtalsuppfyllelse.

2006-09-22 @ 07:58:30
Postat av: Ellen

På tal om Plastbos blogg. Här nedan är min fråga till henne och hennes svar!


EllenDellen said...
Förvirrad!
Har du tagit bort TN-inlägget? Upphovsrätten som spökar? Eller har du tagit ditt förnuft till fånga?

september 21, 2006


karolina lassbo said...
Ellen: Ja, jag har tagit bort det. Det var bara tillfälligt publicerat och ska inte ligga i mitt arkiv.

september 21, 2006

2006-09-22 @ 08:19:37
Postat av: Anonym

Så jävla löjligt. Om en sådan sak bara är tillfällig publicering...då vet man väl redan innan att det är moraliskt fel?!

2006-09-22 @ 08:45:38
Postat av: aspiranten

jag fortsätter på fruktkorgsdebatten, tack!

På mitt jobb går vindruvorna direkt, utan tvivel. Och tro inte att de äts vid fruktkorgen i goda medarbetares lag, nej då. Istället rycks en ordentlig kvist av och tas med till rummet. Det har funnits flera bortförklaringar till detta beteende. Den bästa hittills måste nog vara "ehh, jag är allergisk mot all annan frukt, så jag måste ta de här vindruvorna, annars får jag ju ingen frukt liksom... eh just det!".

2006-09-22 @ 08:59:27
Postat av: Låtsasjuristen

Aspiranten: När du pratade om avdragsrätt så trodde jag du pratade om inkomstskatt, givetvis betalar även domstolar AG för sådant som anses som löneförmån.

Jag måste också säga att det är intressant att läsa alla historier om fruktkorgar inom det allmänna. Där jag jobbade tidigare (privat arbetsgivare) så brukade det finnas frukt kvar i fruktkorgen när nästa kom. Vindruvorna var särskilt impopulära... Hos min nuvarande arbetsgivare får vi ingen fruktkorg alls.

2006-09-22 @ 09:15:17
Postat av: Anonym

Varför anklagar ni herr Nilsson för Bigami?

2006-09-22 @ 09:16:06
Postat av: Don

Och vad gör herr Nilsson med Hans fru? Och gör inte Hans fru sig skyldig till tidelag?

2006-09-22 @ 09:27:56
Postat av: Sbenskläraret

Och otrogen är han också!
För Herr Nilsson och Hans fru är ju någon annans fru! Herr Nilsson och sin fru heter det faktiskt...

2006-09-22 @ 09:29:08
Postat av: Boxarjuristen

Fruktkorgar i all ära, men en färsk kanellängd slår både druvor och bananer. Medarbetarna blir lagom sockerstinna och produktiviteten på kontoret ökar markant när denna slukats inom loppet av 20 min, för att inte tala om leveranserna av banan-chokladtårtorna från Anderssons bageri...

2006-09-22 @ 09:39:33
Postat av: fetto

boxarjuristen: fråga är om kanellängdens energi varar så länge. Man har ju hört om sockertoppar och sockedippar... dock måste jag säga att banan-chokladtårtor låter frestande, men skulle aldrig våga smaka. Då skulle min dietist slå mig på fingrarna.

2006-09-22 @ 09:50:41
Postat av: Anonym

alla ni som skriver inlägg nu måste vara arbetslösa. Går ju inte att hålla på med detta på arbetstid.

2006-09-22 @ 09:51:52
Postat av: Anonym

Det heter verkligen INTE Herr Nilsson och sin fru... Dessutom kan han väl hänga med Hans fru utan att de två gör något otillbörligt och således är otrogna. Eller hör ni till den gamla skolan som ser att män o kvinnor endast kan umgås på ett sätt?

2006-09-22 @ 09:58:36
Postat av: Låtsasjuristen

Det går alldeles utmärkt att göra det på arbetstid. Jurister har ett fritt yrke (och sitter mycket i telefonkö).

2006-09-22 @ 09:59:41
Postat av: Anonym

är det därför du kallar dig för låtsasjuristen? Och vi har tidigare pratat om att en viss glamourprinsessa är wannabe...

2006-09-22 @ 10:04:13
Postat av: fetto

däremot borde det gå bra att säga Herr Nilsson med sin fru.

Nej, jag tror inte på att blanda män och kvinnor. Däremot är ju en blandning av choklad och banan inte helt fel (är fortfarande helt insnöad på boxarjuristens fikavanor).

2006-09-22 @ 10:06:25
Postat av: Svenskläraret

Jo, faktiskt så heter det sin fru och inte hans. Länge sedan du lämnade skolan eller?

Och vad om detta påhopp? Det var väl knappast nåt inlägg i jämlikhetsdebatten vi höll på med här, utan pratade om Pippis apa Herr Nilsson. Hört talas om den??

2006-09-22 @ 10:06:35
Postat av: Boxarjuristen

Fetto: jag förstår din oro, men du kan vara lugn. Problemet idag är att vi konstant utsätts för skräckpropaganda om det dödliga giftet socker. Det märkliga släktet som kallar sig "personliga tränare" (du har säkert sett någon sådan på det lokala gymmet, de brukar ofta cirkulera runt i lokalen i välkammad frisyr och påpeka att folk lyfter fel), hyllar GI metoder och andra tramsdieter som vägen till den goda hälsan. Sluka nu i dig en skön prinsesstårta till trefikat och ha sedan gott samvete. Imorgon kan du skuggboxas en kvart, sedan är saken biff!!

2006-09-22 @ 10:18:28
Postat av: fetto

Boxarjuristen: nu är det dig jag hyllar! Du verkar ha koll på läget, och för första gången på länge kommer jag att njuta av fikan. Länge leve boxarjuristen, och må du har ett långt och lyckat liv!

2006-09-22 @ 10:22:01
Postat av: Låtsasjuristen

Kära anonym; vänligen jämför mig inte med glamoursessan, jag kan mer om juridik än hur jurister bör klä sig.

Det namn man tagit kanske inte säger allt, jag tror tex inte riddarn är en riktig riddare...

2006-09-22 @ 10:22:10
Postat av: Anonym

Svenskaläraret: Det är kanske på dig och dina gelikar vi kan skylla ungdomens språkliga förfall

2006-09-22 @ 10:56:55
Postat av: Svenskläraret

Till dig superanonyme människe: Varför så aggressiv? Vad är problemet? Har Herr Nilsson plötsligt blivit ett världsproblem?? Eller är det DU som är Herr Nilsson, din otrogne jäkeln?

Ta och dra ut stelpinnen ur röven, så ska du se att det känns bättre sen.

För övrigt räknas jag till ungdomen, så det blir väl VÅRT förfall i så fall.

2006-09-22 @ 11:07:03
Postat av: Superanonyma människan

Svenskläraret: har ingen pinne i röven. Jag gillar inte att stoppa upp sånt där. Men det verkar du gilla, så varsågod att stoppa upp din egen skit i din egen röv.

I väntan på nästa års Pride-festival, alltså.

2006-09-22 @ 11:38:26
Postat av: Svenskläraret

Pride för mig, omhändertagande enligt LPT för dig!

2006-09-22 @ 11:40:32
Postat av: Anonym

Har TN tappat ett "INTE" i sista meningen i första stycket?

2006-09-22 @ 11:40:36
Postat av: Superanonyma människan

Erkänn att du älskar det!

2006-09-22 @ 11:55:36
Postat av: Anonym

Uuunderbar stämning här!

2006-09-22 @ 13:16:53
Postat av: Anonym

Jag vill bara meddela att den person som Svenskaläraret adresserade sitt inlägg till tidigare var mig. Den person som kallar sig "superanonyma människan" har en oerhört obehaglig ton i sina inlägg, och jag skulle aldrig ens formulera mina tankar på det sätten, än mindre formulera det i text. Infantilt och motbjudande. TN: ge oss nya saker att kommentera för detta har spårat ur alldeles!

2006-09-22 @ 13:36:59
Postat av: Svenskläraret

Nu klarnar det plötsligt... Blev ju lite förvånad av svaret, men nu förstår jag hur det hänger ihop :)

Ja, TN, ge oss något annat att gnabbas om. Diskussionen börjar likna en porrblaska...

2006-09-22 @ 13:47:21
Postat av: aspiranten

Ja, det är ju så att man sätter lunchkaffet i halsen! Och det som är fredag idag. Då tycker jag att alla ska vara lite snällare mot varandra. Och använda lite snällare ord.

2006-09-22 @ 13:53:35
Postat av: Conrad

Hur bör en manlig tingsnotarie klä sig? Kostym vid HF??

2006-09-22 @ 14:44:55
Postat av: Anonym

Conrad: ja det skulle jag tippa på.

Hur man klär sig som bitris på vinge? Här är ett utmärkt exempel. Kan nog inte bli mer typiskt. Uäähh, måste kräkas lite.

http://www.vinge.se/templates/LawyerSearch____155.aspx?l=2371

2006-09-22 @ 14:55:04
Postat av: Ellen

Men stackars uthängde person på vinge. Synd om honom ju!

2006-09-22 @ 15:06:40
Postat av: Anonym

Ellen: du vet vem det är antar jag?

2006-09-22 @ 15:11:51
Postat av: Anonym

Nu ska ni få höra något "roligt" om en tingsnotarie som nog inte är så uppskattad av sin arbetskollegor i dag.

Som ni vet skedde flera överfall mot kvinnor i Sundsvall under gårdagen. I dag var det häktningsförhandling. Stängda dörrar, men tingsnotarien hade slagit på medhörningen vars högtalare satt i det rum där journalisterna satt och väntade. Även en vaktmästare satt i samma rum. Han sa dock inget utan diskuterade med journalisterna som ivrigt antecknade vad som sades under förhandlingen.

2006-09-22 @ 17:22:19
Postat av: Anonym

Det där skrev jag anonymt med flit!

2006-09-22 @ 17:23:01
Postat av: Delägarn

Vilket brott kan tingsnotarien ha gjort sig skyldig till? Journalisterna? Någon som kan tillräckligt med straffrätt för att svara på frågan? De två åklagarna kanske?

2006-09-22 @ 17:54:03
Postat av: Delägarn

Äh fasen, jag glömde ju att de två åklagarna är statligt anställda, så de har väl gått hem efter lunch, i den mån de överhuvudtaget varit på jobbet en fredag.

2006-09-22 @ 17:56:02
Postat av: Sthlmsnotarien

Har svårt att tro att notarien i Sundsvall gjorde sig skyldig till något brott. Inget uppsåt, knappast heller oaktsamhet. Och i så fall, vilket brott? Tror inte någon paragraf i BrB passar in på ett sådant scenario. Möjligen så pratar vi någon form av arbetsrättslig försummelse, någon arbetsrättsjurist som har koll på sådant kanske? Men även i så fall, med tanke på svensk arbetsrättslagstiftning har jag svårt att se hur notarien skulle kunna få någon sanktion riktad mot sig. Shit happens onekligen. Rådmannen skulle ha kontrollerat/instruerat bättre helt enkelt. Man kan alltid skylla på arbetsledningen... :)

Däremot så kan man konstatera generellt i samband med den händelsen att aftonblaskan och expressen som vanligt skarvar lite med sin rapportering. Det hette att våldtäktsmannen greps i närheten av Sidsjön (mest känt för en psykinrättning där det intagna stundtals verkar gå ut och in som de känner för), men man underlät som vanligt att rapportera att snubben var afrikan och greps på en flyktingförläggning där. Att det skall vara så kontroversiellt att asylsökande begår brott?

2006-09-22 @ 18:57:43
Postat av: Sundsvallsbo

Morgontidningarna DN, ST m fl har inte dragit sig för att nämna att gärningsmannen bodde på flyktingförläggningen och bara hade vistats några månader i Sverige.

2006-09-22 @ 22:50:13
Postat av: Delägarn

En misstänkt brottslings ursprungsland är, för alla utom rasistpack som sverigedemokrater och liknande, lika ovidkommande fakta att rapportera om som vederbörandes skostorlek.

2006-09-23 @ 11:02:58
Postat av: djurist

För en misstänkt gripen brottsling är det ointressant ja, men för en på fri fot kan både ursprung och skostorlek vara relevant ibland.

Kön och ålder får man däremot tydligen alltid berätta, till exempel tonårspojkar verkar vara en grupp som det är helt ok att peka ut. Vägen till att det också skulle vara ovidkommande verkar lång.

2006-09-23 @ 12:53:12
Postat av: Student

Snart dags för uppsats. Jag går en journalistkurs och vill granska några fall. Jag är inne på lite olika saker, men något som verkar intressant är rättsfall där det blivit en fällande dom trots att det inte funnits teknisk bevining utan bara indicier.

Några förslag? Eller på andra ämnen inom kriminaljournalistik? Ni borde ju ha sådana!

2006-09-23 @ 18:40:54
Postat av: Delägarn

Endast om man skulle anse att etniskt ursprung kan vara orsak till kriminalitet, är uppgifter om hudfärg och liknande viktiga. För att inte späda på den tanklösa rasism som tyvärr är alltför utbredd, bör således uppgifter om etniskt ursprung meddelas med yttersta förskiktighet.

Uppgifter om kön och ålder däremot torde vara tämligen ofarliga att meddela eftersom ingen mig veterligt har velat utvisa pojkar eller tonåringar på den grunden att vederbörande är pojke eller tonåring.

Så djurist: tänk efter ytterligare en gång.

2006-09-23 @ 19:21:37
Postat av: djurist

Delägarn, du kan väl ändå inte mena att om en farlig brottsling går lös så skulle man inte få berätta att han är svart om han nu är det? Gör man uppgifter om hudfärg så känsliga att man inte ens får beskriva folk man vill ha tag i eller som det finns fog för att varna för kan inte jag se annat än att det är att ge ett bra handtag till diverse knäppskallar som har lika lite utanpå huvudet som inuti.

2006-09-23 @ 21:57:26
Postat av: Anonym

Om vi övergår till det journalistiska i det här fallet.

Det stod klart VÄLDIGT tidigt vem den skyldiga till övergreppen i Sundsvall var. Personen i fråga hade bara några dagar innan begått ett inbrott och då skadat sig. Vid platsen för ett överfall hade han tappat en påse med medicin med personnummer och allt, han kunde prata dålig engelska och i något av överfallen hade han, när tjejen sa något, backat och hållit upp armarna och sagt "Sorry".

Med andra ord väldigt lätt identiferbar och han skulle ju snart gripas. Att ST och Dagbladet (minns inte hur radio och TV där gjorde) publicerade mer detaljer beror ju på att det är DÄR det är viktigt.

Men det där är svårt..att skriva att "den misstänkte är en flykting från Marocko" som har ett alldagligt utseende kan ju på en ort vara att verkligen peka ut en mindre krets av personer.

För övrigt tycker jag att stockholmare och göteborgare borde förbjudas att dricka sprit i Sälen för dessa är helt klart i majoritet när det gäller vilka personer det läggs ner stora resurser att söka efter..dessutom stjäl de så mycket! ;-)

2006-09-24 @ 10:21:24
Postat av: Anonym

Menar du på allvar att signalementet "svart" skulle bidra med något positivt i spaningarna efter en brottsling? Självklart skulle det bidra med något, folk skulle ju veta att han är svart, men inte i närheten av lika mycket som det elände det skulle bidra till. För övrigt kan man ju spekulera i om det inte är som så att de flestas bild av en våldtäktsman redan är att han inte är svensk.

2006-09-24 @ 10:23:49
Postat av: Delägarn

Men djuristen, eftersom du gärna vill ha information om brottslingar genom massmedia för att kunna undvika dessa, så måste det vara mycket svårt att vara i din situation; du blir förmodligen livrädd så fort du möter en man, en kvinna, en ung person, en gammal person, en hund, en katt osv. Dessa alla kategorier har ju begått brott enligt massmedia (nåja, inte de två sistnämnda kategorierna, men dessa kan ju som bekant enligt massmedia attackera sin omgivning) och bör således med ditt resonemang undvikas.

2006-09-24 @ 10:38:20
Postat av: Delägarn

Men för att vara på den säkra sidan: låt oss utvisa alla män och kvinnor ur landet. Dessa kategorier begår ju brott.

2006-09-24 @ 10:40:27
Postat av: djurist

Eftersom jag har jobbat i fängelse så känner jag de flesta av de lokala busarna och de av dem som jag tycker det kan vara värt att vara rädd för är lätt räknade. Däremot finns det gott om andra som går omkring och förväntar sig att snart bli nedklubbade och särskilt av invandrare. Berättar man aldrig om att vissa brottslingar kommer från andra länder blir det ju fritt fram för diverse löss att fortsätta att odla myten att det är invandrare som står för brotten i Sverige. Gör man det till tabu att diskutera ursprung på brottslingar så är det ju inget tvivel om vilka krafter som kommer att utnyttja det.

För min del får jag annars säga att mitt intryck är att det finns en viss överepresentation av invandrare på fängelserna men att det problemet inte är särskilt stort, det handlar ändå om en minoritet. Möjligen kan man tycka att det är väldigt många finländare och norrmän, är det möjligen dem som sverigedemokraterna vill kasta ut?

2006-09-24 @ 14:21:26
Postat av: Skåneåklagaren

Svart hit och dit... hos oss säger vi "Naajgär"

Delägarn, shut up med din pretto-wannabe-Schyman attityd!

2006-09-24 @ 15:20:58
Postat av: Anonym

En del andra som åker fast gör det lätt för sig. Brottsmålsadvokaten i Skåne som misstänks för rattfylleri t ex som i dagens Aftonbladet är CITERAD när han ger ledtrådar om vem han är!

2006-09-24 @ 15:33:25
Postat av: li

snälla ge oss ett nytt inlägg, det här är tortyr!!!

2006-09-24 @ 17:14:09
Postat av: Delägarn

Vad trött jag blir. Snälla djurist, fängelserna är överrepresenterade av unga män med dålig social bakgrund. Etniskt ursprung har inget med brottslighet att göra, annat än att visst etniskt ursprung medför diskriminering avseende bl.a. boende och möjligheter att få jobb, det vill säga att man hamnar i en dålig social bakgrund.

2006-09-24 @ 17:36:05
Postat av: djurist

Jaha, men i så fall, om det nu inte finns någon överrepresentation för invandrare på fängelserna, då vore det ju närmast en välgärning att berätta var brottslingar kommer ifrån för att slå hål på allt invadndrarfientligt tjafs om hur mycket brott invandrarna begår. Säger man att det är helt ointressant var brottslingar kommer ifrån och vägrar att diskutera det lämnar man ju öppet mål för nassarna att föra fram vilket trams som helst.

Sen är det ju naturligtvis riktigt att en stor andel av de som hamnar i fägelse haft rätt tråkig bakgrund men så långt jag vet är det ingen som försökt använda det som ursäkt för att utvisa någon bara för att de haft taskig barndom.

2006-09-24 @ 19:56:29
Postat av: Anonym

Men det handlar ju om helt andra saker också! Vi skriver faktiskt ofta varifrån folk är, MEN det finns ju en del etik att ta hänsyn till!

2006-09-24 @ 21:48:17
Postat av: Studenten

Jag surfade runt lite på de stora advokatbyråernas hemsidor. Det slog mig att alla som jobbar där verkar som klippt och skurna ur någon modellkatalog. Jag såg ingen som verkade finnig, överviktig, ful, eller liknande. Är det så att man måste vara ung, smal, trendig och snygg? En till sak som slog mig.. De anställda verkade antingen vara ganska unga eller ganska gamla. Var är alla medelålders? Och var är de kvinnliga delägarna? Som nyintagen på juristlinjen börjar man ju fundera på vad som egentligen krävs för att få jobb och vilka de viktigaste kriterierna är vid urval. Minst fyra år kvar och man börjar redan få ångest....!! Finns det några insatta här så vore det spännande att få er syn på detta.

2006-09-24 @ 23:22:23
Postat av: Ellen

Till Studenten: Börja banta! :)

2006-09-25 @ 08:37:41
Postat av: Delägarn

Korrekt iakttagelse, Studenten! Vi talar om övre medelklass, och i den samhällsklassen förekommer fetma och andra kroppsliga defekter i betydligt mindre omfattning än i lägre samhällsklasser. Dessutom har man längre medellängd, längre medellivslängd och känner mer tillfredsställelse på jobbet. Vad angår biträdande jurister, drivs de så hårt att de inte hinner äta.

Till sist, Studenten: Om du överhuvudtaget känner att du måste fundera över vad som krävs för att få jobb på en byrå, så då är det nog så, att du inte platsar.

2006-09-25 @ 09:36:07
Postat av: Låtsasjuristen

Studenten, du kan ju trösta dig med att de flesta jurister inte jobbar på byrå. Om du har tur kan du få ett skönt jobb på en myndighet där man inte behöver särskilt mycket alls, tex skatteverket. Vikten kan det dock bli problem med, det är en hel del fika på myndigheter...

2006-09-25 @ 11:38:13
Postat av: Delägarn

Kom i min famn, Låtsasjuristen!!!!

2006-09-25 @ 13:15:15
Postat av: Ellen

Japp! I eftermiddag vankas det tårta! mmm... Och imorgon är det tisdagsfika och på fredagen är det fredagsbulle!
Och, ja, efter ett par år på statlig myndighet har jag fått byta ut garderoben :(
Men också lärt mig vad alla kakor, bullar och bakverk heter.

2006-09-25 @ 13:17:19
Postat av: Låtsasjuristen

Tisdagsfika? Ellen, du måste jobba en särdeles fikaglad myndighet...

2006-09-25 @ 15:38:16
Postat av: Ellen

Ja, minst sagt! Förutom det ovan nämnda, har vi födelsedagsfika, semesterfika, köpa-nytt-hus-fika, nu-har-vi-avverkat-si-och-så-många-mål-fika och andra halvgalna påhitt...

Jag jobbar faktiskt på en väldigt stor domstol... Och alla avdelningar är lika fikaglada!

2006-09-25 @ 15:53:14
Postat av: Goofy

Även om det tydligen fikas onormalt mycket på vissa myndigheter är jag rejält trött på den gamla svårutrotade (o)sanningen att man inte arbetar på myndigheter. De flesta jag känner i min egen och andra myndigheter jobbar utav bara tusan. Detta skrivs t.ex. i en (välbehövlig) paus i en arbetsdag som snart går in på elfte timmen - och jag är inte unik på något sätt.

2006-09-25 @ 17:55:52
Postat av: JR

Tror Goofy har rätt, många myndighetsanställda jobbar mycket om än bara under kontorstid - vill man jobba lite ska man antingen hamna på en myndighet där uppgifterna bara till liten del är juridiska (försäkringskassan kanske?) eller på rätt privata företag. Vissa tjänster på försäkringsbolag, bank eller patentbyrå kan säkert bjuda på en sådan fördel. Men vad vet jag, ingen av de klasskompisar från juristlinjen som jag har kontakt med jobbar särskilt lite, tvärtom snarare. Men så är de på byrå eller domstol allihopa också.

2006-09-25 @ 18:21:08
Postat av: Delägarn

Tja, åklagare får spela innebandy på arbetstid ... Det är möjligt att jag har fel, men för mig låter det som att arbetsbördan i sådant fall inte kan vara särskilt stor.

2006-09-25 @ 18:33:33
Postat av: Proletärjuristen

Kom igen Delägarn, Stockholmsnotarien. Allvarligt talat om ni inte kan lista ut vad för brott som notarien möjligen skulle kunna åtalas för så undrar jag nästan om ni fick era jur kand examina i ett flingpaket.

This might ring a bell.

1 § Den som uppsåtligen eller av oaktsamhet vid myndighetsutövning genom handling eller underlåtenhet åsidosätter vad som gäller för uppgiften skall dömas för tjänstefel till böter eller fängelse i högst två år. Om gärningen med hänsyn till ärningsmannens befogenheter eller uppgiftens samband med myndighetsutövningen i övrigt eller till andra omständigheter är att anse som ringa, skall inte dömas till ansvar.

Tror inte det är ngn risk att notarien åker dit dock. Till att börja med är det ordföranden som har det övergripande ansvaret för vad som händer under förhandlingen. Dessutom så brukar domstolspersonal nästan undantagslöst slippa undan ansvar pga hög arbetsbelastning, ringa erfarenhet (för notarier) m.m.

Men för den som är intresserad av liknande händelser och hur de bedömts så finns det mkt roligt att läsa på JO:s hemsida. Adressen får ni själva lista ut.

2006-09-25 @ 20:19:18
Postat av: Studenten

Huuu, min fördom om inskränkta ytliga och självupptagna jurister förstärktes just. Och tack för rådet Ellen.. men tack vare en släng av bullemi och träning fem dagar i veckan behöver jag inte banta. Jag hade hoppats på något vettigt svar men detta tycks vara fel forum..

Jag tror att många kan vara otroligt duktiga jurister oavsett utseende men dessa tycks altså sållas bort om de inte lever upp till bilden av den fulländade människan. Eller förpassas till en myndighet med trista arbetsuppgifter och dålig lön.

Tittar man sig runt i klassen så är det inte många skönheter direkt. Medelsvenssons, tråkmånsar och en och annan överviktig.. Skall man tro er kan de lägga alla tankar på advokatyrket på hyllan.. Det låter i mina öron som en rätt sjuk bild av verkligheten.

Lustigt också att ni roas av att läsa om notarien från obygden som ju faktiskt spelar på dessa platityder och framstår som sund i jämförelse de flesta av kollegorna...

Jag skulle nog mer ha gissat på att vägen till advokatbyrån krävde en hyfsat brun tunga.. För att inte tala om när man skall komma upp till att bli erbjuden ett delägarskap..

2006-09-25 @ 22:45:48
Postat av: Konrad

Conrad: Sitter man i förhandling ofta är det billigare att köra kavaj och uddabyxor, så slipper man kema sina få kostymer så förtvivlat ofta. Om ens domare inte har kostym på hf (vilket de oftast inte har, i vart fall inte i obygden), behöver man verkligen inte vara rädd för att man skall anses vara underklädd. Det finns till och med domare som irriterar sig på notarier som kommer i dyra kostymer när de själva har samma gamla kläder som på 80-talet.

Studenten: Den helt perfekta människan är inte riktigt min bild av byråmänniskan, i vart fall inte på den byrå där jag jobbat. Måste man nu nödvändigtvis kategorisera människor, så fanns där en hel del "nördar" i bemärkelsen att de aldrig gjort någonting annat än att plugga och varit duktiga i hela sitt liv. Framförallt på en del av killarna var det ordentlig "teknisk fysikvarning". Detta inte sagt som något nedvärderande, bara som en objektiv betraktelse av hur de uppfattades av sin omvärld när man var ute tillsammans med dem. Tjejerna var oftare mer maniska i sin strävan att vara perfekta på fler plan än det juridiska, och då även utseendemässigt. I några tragiska fall innebar detta att de låg farligt nära ätstörningar.

Det är också en korrekt iakttagelse att de som verkar på storbyrå oftast är antingen medelålders eller mycket unga. Detta beror på byråernas up-or-outsystem, där den biträdande efter tre-fyra år får reda på om han eller hon har möjlighet att bli delägare eller inte. De som inte får bli delägare uppmanas söka sig någon annan stans, vilket de också gör. Detta skapar den lite säregna åldersstruktur som du så vaket har noterat.

2006-09-25 @ 23:18:54
Postat av: AR

Jag tror att byråer och studenterna själva är mer fokuserade på ålder än utseende. Är du över 25 när du tagit din jur.kand. är du i princip körd. Helst ska du då också hunnit med både utlandstjänst och en fil.kand. vid sidan om.

Det är ganska tragiskt faktiskt. Jag har upplevt många äldre som mer mogna och mer kapabla att ta till sig kritiskt tänkande än de som spenderat hela livet vid en skolbänk. Eftersom en juridisk karriär varar ganska länge så borde det heller inte spela någon roll om den som är klar är 25 eller 35. Men på byråerna blir det nobben om man inte har några alldeles särskilda meriter. De vill ha sina ja-sägande springpojkar som jobbar gratis och inte käftar emot, det är ju som sagt svårare att lära gamla hundar att sitta.

2006-09-26 @ 00:13:38
Postat av: Anonym

Förstår inte hur studenten kan ha dragit sin slutssats om utseendet på drakarnas bitisar; kollade själv på MSA och tyckte att alla såg ut som hej-kom-och-hjälp-mig! =)

2006-09-26 @ 05:03:04
Postat av: JR

--Studenten
Tror att man får svar som man frågar. Självklart är inte alla på byrå modellsnygga. Möjligtvis har de proffsigare kort tagna på sig än typ socialdemokraternas lokalförening i Uddevalla har på sin hemsida.

Det du behöver för att jobba på byrå är grymma betyg och en jävla arbetsvilja. Om du har "oturen" att söka samtidigt som väldigt många andra som har dina betyg så behöver du andra meriter och social förmåga också.

2006-09-26 @ 09:42:33
Postat av: Anonym

Varför satsa på juristyrket? Om ni bara blir mer ytliga, lånar populära karäktarer från den här bloggen, tar vad ni kan komma över och så vidare kan ni utses till en av de mäktigaste i web-media.

Expressen har listan och Plastbo är högt placerad!

2006-09-26 @ 10:23:38
Postat av: Streetsmart

Angående klädval på jobbet. En oskriven regel är att ha koll på din närmaste chef. Chefen och de äldre medarbetarna sätter dresskoden. Har han/hon jeans så är jeans ok. Men klä aldrig aldrig upp dig mer än din chef. Alltså inte Armani eller något annat staus märke om din chef inte är Armani typen eller använd märken där det inte skyltas med märket. Då ligger du bra till och slipper sneda blickar. Dessutom, vad folk än säger och tycker det är ok med gympadojjor på myndigheten etc för att de ändå inte träffar klienterna, man får många grattis plus poäng av att vara välklädd. Känner folk som gjort ett gott intryck genom att vara välklädda, och trevliga förstås, vid olika utbildningsdagar, vikariat, sommarjobb och därigenom fått jobb! Ge ett gott intryck öppnar många dörrar.

2006-09-26 @ 10:32:10
Postat av: Anonym

Streetsmart, så där tänkte jag också. Tills jag i några månader hade Leif G W Persson som chef...Det var svårt att INTE klä upp sig mer än sin chef!

2006-09-26 @ 12:47:44
Postat av: Streetsmart

Ok, ser problemet! :-) Antar jeans och gympadojjor var ok då, i alla sammanhang! Fast har man en chef som är så speciell så kanske man inte ska följa hans exempel... Hört att han är en riktig lirare att jobba för?

2006-09-26 @ 13:11:49
Postat av: cho-san

AR: Jag har ett fleratl kursare som var under 25 när de sökte sina första jobb (på byrå) som fick höra att de skulle höra av sig igen när de hade blivit lite äldre (dvs. rekommenderade dem att sitta ting och sedan återvända). Detta då byråerna inte trodde att klienterna skulle ha särskilt stort förtroende för en 23-årig jurist.

Så du får inte vara för ung heller för då är det det du blir ratad på...

2006-09-26 @ 14:18:34
Postat av: Lilla jag

Allvarligt talat kära vänner.. Lägg ner dessa diskussioner om Lassbo på TN's blogg. Hyser ni nu sådan besatthet av den personen, håll er då på hennes sida och låt oss andra som försöker undvika henne slippa henne. Tack! =)

2006-09-26 @ 14:46:25
Postat av: Konrad

Tror inte heller man skall överdriva det där med åldesfascismen på byråerna. Vet om flera som kommit in när de varit runt 30. Dessutom kan man också komma in genom att under några års arbetande skaffa sig specialkompetens i något som behövs på byråer. Miljörätt, fastighetsrätt, offentlig upphandling och obeståndsrätt är klassiska exempel på rättsområden där byråerna ofta rekryterar äldre jurister med specialkompetens. Det är också bättre för den enskilde juristen att bli rekryterad på grund av din specialkompetens, eftersom du inte är utbytbar på samma sätt som en bitris som kommer in direkt efter utbildningen eller tingstjänstgöringen. Detta gör att rovdriften på dig blir mindre uttalad.

2006-09-26 @ 14:52:30
Postat av: Utlandsnotarien

I landet jag jobbar i ar t.ex. alla Managers strax under 30, flesta som jobbar tjejer och killar runt 19 - 23 ar gamla. Hade det varit Sverige hade jag reagerat pa det

2006-09-26 @ 14:53:11
Postat av: Lilla jag

Studenten:
Tänkte bara tala om att, ack så fel du har!
Denna miljö är inte alls så ytlig som du tycks tro, här handlar det inte om utseende överhuvudtaget (och jag sitter på en av drakarna). Här handlar det om vassa armbågar, rappa tungor, långa timmar och rent r*vslickeri. Men i ärlighetens namn skulle jag inte ha något alls emot om man tog hänsyn till utseendet på de killar som anställs här, min kontorsvärld skulle bli så mycket trevligare med lite ögongodis att fröjdas åt ;)

2006-09-26 @ 14:59:58
Postat av: hjälp jag dör

ursäkta, men när man läser denna blogg inser man hur insnöade alla (alla utom jag) jurister är. Se bara på era namn.. boxarjurister... stockholmsjuristen.. utlandsnotarien. gäsp.

dessutom är alla juristkillar fula. suck.

2006-09-26 @ 16:32:43
Postat av: Joel

Vad kul om det blir relaseparty eller så för Tingsnotariens blogg..Då lär ju h*n han vara på plats och låtsas vara en vanlig läsare och kan samtidigt spana in sina läsare.

2006-09-26 @ 18:44:39
Postat av: Sistenotarien

hjälp jag dör: betänk att det här är ett anonymt kommentarsforum. Gnällande losers dras till sådana. Låtsas att kommentatorsforumet är Science fiction-bokhandeln och de som kommenterar är nördar så blir det hela lättare att konceptualisera.

2006-09-26 @ 21:00:58
Postat av: Juris canis

Till PANdan angående Lunds tingsrätts hemsida: Jag googlade efter "Lunds tingsrätt" och fick upp den omtalade hemsidan med latinska texter. Skickade ett vänligt mail till tingsrätten för att påtala felet. En administratör svarade att tingsrätten inte var intresserad av att köpa in några tjänster av mig avseende produktion av hemsida... Obs, detta är sant!

2006-09-26 @ 22:10:24
Postat av: Ellen

Hur googlade du då?? Jag får fram DV:s sida samt en icke-officiell sida.

2006-09-27 @ 08:19:30
Postat av: Anonym

Finns det något klassiskt märke på läderväskorna som advokaterna bär omkring på?

2006-09-27 @ 08:48:48
Postat av: Anonym

Mulberry verkar vara ett gångbart alternativ

2006-09-27 @ 09:09:05
Postat av: Sten Sture

Sistenotarien ("hjälp jag dör"): Låt oss först bortse från att du med minsta möjliga slutledningförmåga kallade dig själv en gnällande loser och istället ge oss i kast med det konceptualiserande som du i enlighet med nerdteorin förde fram. Visst är säkert många här card-carrying members i Star Trek-klubben och har endast i teorin kommit i närheten av någon annans pubis, men detta är konceptualiserande enligt 80-talsmodell (SNL hade under detta decennium bl.a. en sketch med William Shatner där han spelade sig själv på besök på ST-konvent och skällde ut sina fans efter noter för att de inte hade några liv). Som försök till vuxenmobbning blir din kommentar mot denna bakgrund rejält urvattnad och tröttsam.

Det enda som hamnar på plussidan är att din kommentar ledde till att Sten Sture vaknade till liv, och inte heller det är mycket att hänga i granen.

Live long and prosperous.

2006-09-27 @ 10:00:45
Postat av: Söndagsåklagaren

Sten Sture: Ska du ha den här nivån på dina inlägg, sov du vidare istället.
Du var bättre förr.

2006-09-27 @ 11:04:48
Postat av: Sten Sture

Att ha varit bättre förr är att föredra framför att aldrig ha varit bra.

Parafras på "det är bättre att ha älskat och förlorat än att aldrig ha älskat".

Höjning av nivån?

2006-09-27 @ 11:24:54
Postat av: Sten Sture

Notera för övrigt att jag skrev att Sten Stures tillvaknande inte är mycket att hänga i granen. Mot den bakgrunden känns SÅ:s kommentar ganska överflödig. Eller mer än vanligt överflödig, ska kanske sägas.

2006-09-27 @ 11:27:52
Postat av: Ellen

Tjoho! Nu är det 200 kommentarer här! Rekord!

2006-09-27 @ 11:28:54
Postat av: JR

Nej Ellen det är inte i närheten av rekord.

2006-09-27 @ 12:16:42
Postat av: Ellen

Nähej :(

2006-09-27 @ 13:10:02
Postat av: PANdan

Juris canis:
Ja, man blir ju inte helt chockad. DV lyckades betala 500.000 kr för att komma igång med hemsidor för donstolarna, men då ingick inte själva hemsidorna.

Man ville absolut använda markadsledande EPIserver för att verka koola. Den plattformen suger så mycket purjolök att man behöver ett växthus för att hålla produktionstakten.

2006-09-27 @ 13:35:50
URL: http://eldkastaren.blogspot.com
Postat av: Anonym

Har TN fyllt i medarbetarenkäten månne? Och hur löd utlåtandet? Eller har h*n fått veta resultatet av pågående löneförhandlingar?

2006-09-27 @ 15:47:31
Postat av: Sthlmsnotarien

Problemet med de här 200 kommentarerna är att typ hälften verkar ha skrivits av ett troll inledningsvis då TN:s som vanligt eminenta inlägg släpptes.

Namnen: j-e, Honung, Domstolsbitchen, Registratorn, snark, Plagiatet, Språkpolisen, Kermit, Efterhandskonstruktion, Min teori samt Superanonyma människan (möjligen också Ellen & Student) tillsammans med ett dussin eller två av helt annonyma inläggg verkar vara skrivna av en och samma person.

Vissa mer irriterande inlägg (frömst av Min teori, Registratorn, Plagiatet) känns igen på skrivstilen, aggresiviteten och försöket att verka bildad (men de psykiska problemen och den dåliga självbilden lyser igenom). Även om inläggen försökt att skrivas för att ge sken av individuella inlägg (t.ex. att personen hejar på sina andra alter egon då och då) så verkar det inte bättre än att vi har begåvats med ett troll. Här då i en anti-glamour persons skepnad.

Trollet tycks ha varit med ett tag, då och då dimper det ju ned en hög av dessa inlägg. Antar att det är fråga om en hyfsat störd person som helt enkelt haft turen/oturen att bestämt sig för att fokusera sin energi på Lassbo. Tråkigt. Och riktigt tråkigt att kommentarsfunktionen på TN:s blogg har blivit en plattform för denne man att sprida sin negativ energi.

Avslutningsvis: "Do not feed the trolls."

2006-09-27 @ 15:49:53
Postat av: Byråslaven Boris

Det var inte Expressen som listade Lassbo som Sveriges nya mediamaktelit, det var Attention. Expressen bara refererade till Attentions lista. Vi har Attention i fikarummet så jag vet detta, och rätt ska vara rätt. Kan även meddela att denna blogg är nämnd i Attention i samband med artikeln om Lassbo, och Lassbo är med på omslaget. Så nu vet ni!

2006-09-27 @ 15:49:59
Postat av: Sara

Ni som läser här och jobbar på domstolar etc..vilka vanliga fel tycker ni journalisterna gör i sina texter? Uttryck och så vidare.

2006-09-27 @ 16:13:57
Postat av: Anonym

Kan det inte delvis vara så att kommentarernas kvalitet i viss mån hänger ihop med TN:s inlägg? Av det senaste kan man utläsa att domstolens budget inte räcker till (!), att fruktkorgen blir det första offerlammet (inte så oväntat eftersom de kolesterolstinna domarna inte verkar hysa särskilt starka känslor för detta institut) samt att domare inte är landets främsta att hantera, eller för den delen förespråka, modern teknik. Snart kommer Vera att ge möjlighet att expediera beslut via mail (jag tror de skall kunna skapas i pdf.-format eller liknande), men jag tror inte den möjligheten enbart kommer att hyllas på våra domstolar.

2006-09-27 @ 16:14:15
Postat av: Anonym

Vad jag menade var att trista inlägg ger kassa kommentarer... Så nu vet ni!

2006-09-27 @ 16:15:12
Postat av: Sistenotarien

Sten Sture: Det är väl för alla utom dig helt uppenbart och bortom diskussion att jag är en gnällande loser (dubbel-duh!). Jag funderade på att skriva Serieteket eller möjligen vampyrlajv, vilket kanske åtminstone i Sverige är en mer kontemporär tummelplats för nördar, men insåg att vi är alldeles för få som skulle göra kopplingen. Det är bra att du läser kritiskt, Sten. Det är ju enligt många lärare i samhällskunskap på gymnasiet väldigt viktigt. Jag vet inte hur det ser ut där du bor, men söder om Stockholm finns det en del väderkvarnar kvar. Jag ska be dem att se upp för dig.

2006-09-27 @ 16:18:10
Postat av: Domstolsbitchen

Sthlmsnotarien: VAAAAAA????? Jag har ett och endast ett alias och det är Domstolsbitchen. Och nej, jag är inget troll, utan en ung, söt, halvblond tjej från förvaltningsdomstol!

Det verkar ju onekligen som att du själv lider av något... frågan är bara vad...Av ditt lustiga resonemang att döma skulle alla alias som slutar med -notarie lika gärna var DU, eller?

Och om du tittar riktigt noga, kan du nog se att jag munhuggits med flera av de andra signaturerna som du nämnt.

Ska vi vara riktigt noga så stavas det anonymt. Och anonyma inlägg föraktar jag mest av allt!

2006-09-27 @ 16:27:05
Postat av: Anonym

Är det egenligen så stor skillnad att skriva anonymt eller under ett eller flera alias? Ponera att en Sthlmsnotarien har rätt, då vet man ju aldrig vem man har var. Ingen här verkar ju ge sig till känna med adekvata personuppgifter, men det är heller kanske inte vad som efterfrågas?

2006-09-27 @ 16:34:08
Postat av: Sthlmsnotarien

Domstolsbitchen - Jag misstänkte att någon/några skulle ha invändningar mot mitt inlägg. Jag svepte brett. Dock, i grunden är jag övertygad om att en person har skrivit en mängd inlägg både anonymt och under olika alias här (ett troll m.a.o. som på ett destruktivt sätt bidrar till kommentarerna här).

Att Domstolsbitchen sveptes med var mest p.g.a. att dina kommentarer höll samma aggresiva ton som t.ex. Plagiatet (jag tror att trollet ifråga mest är besatt av Lassbo och verkar angripa henne dels som person, dels i form av påhittatde upphovsrättsliga problem) -

T.ex. kommentarer som "Utan vår uppmärksamhet är hon ingenting värd!" som genast applåderades av trollet i en anonym skepnad och "Perfekt! Slipper göda Plastbo med pengar!" som ett svar på ett anonymt förmodat troll-inlägg. Vidare gladdes du åt Registratorn (ett av de alias jag misstänkte tillhör trollet).

Men nåväl, jag kanske inkluderade dig på indicier som var felaktiga. En av de få som förmodligen hyfsat smidigt skulle kunna ge sig på att spåra trollets inlägg är TN genom att stämma av med IP-adresser.

2006-09-27 @ 17:26:46
Postat av: Djurist

214 - så vad är rekordet då?

2006-09-27 @ 17:28:59
Postat av: Sthlmsnotarien

Orkar inte gå tillbaka och kolla, men har för mig att det någon gång varit 300+ inlägg. Låter dock detta vara osagt.

2006-09-27 @ 18:01:38
Postat av: Delägarn

Stockholmsnotarien har för en gångs skull rätt. Snittnivån på inläggen har varit osedvanligt låg, och inläggen präglas påfallande ofta av en osund aggressivitet. Å andra sidan har TN:s skrifter också haft en sjunkande kvalitet, och måhända sätter TN:s skrift ribban för inläggen.

2006-09-27 @ 18:21:43
Postat av: Joel

Jag tycker inte att TN:s inlägg haft sååå sjunkande kvalité.Det känns snarare som att det var flera inlägg för inte så länge sedan som var väldigt bra och att i alla fall jag blev bortskämd då.

Men för att anknyta till det han skrev..Om valet. Människor som inte bett om det har ju blivit uppsatta på Sverigedemokraternas lista i diverse kommuner. Det har fått mig att fundera. JAG läser valsedlarna för varje parti som som skickar dem hem till mig och blir därför så förvånad när folk i små kommuner blir överraskade först EFTER valet att de stod på SD:s listor. Och hade jag en kompis, granne, arbetskompis, kurskompis etc som stod på det partiets lista skulle jag faktiskt fråga vederbörande om "varför" personen stödjer det partiet.

För övrigt skulle jag själv inte tacka nej (möjligen om jag blev hotad av medlemmar därifrån) till en plats i fullmäktige om jag blev invald på det sättet. Jag skulle gärna gå upp i talarstolen och tala EMOT partiet. Taskigt mot väljarna i och för sig, men...

2006-09-27 @ 18:56:12
Postat av: Stockholmsnotarien - som man känner sig själv känner man andra

Stockholmsnotarien: Ditt inlägg 2006-sep-27 @ 15:49:53 borde du egentligen ha utformat enligt följande för att det mer skulle stämma överens med verkligheten

"Problemet med de här 200 kommentarerna är att typ hälften verkar ha skrivits av mig själv, inledningsvis då TN:s som vanligt eminenta inlägg släpptes.

"Namnen: j-e, Honung, Domstolsbitchen, Registratorn, snark, Plagiatet, Språkpolisen, Kermit, Efterhandskonstruktion, Min teori samt Superanonyma människan (möjligen också Ellen & Student) tillsammans med ett dussin eller två av helt annonyma inläggg verkar vara skrivna av en och samma person, dvs. av mig själv".

"Vissa av mina mer irriterande inlägg (främst av Min teori, Registratorn, Plagiatet) känns igen på skrivstilen, aggresiviteten och försöket att verka bildad (men mina psykiska problem och min dåliga självbild lyser igenom). Även om mina inlägg försökt att skrivas för att ge sken av individuella inlägg (t.ex. att jag hejar på mina andra alter egon då och då) så verkar det inte bättre än att jag har begåvats som ett troll. Här då i en anti-glamour persons skepnad".

"Trollet tycks ha varit med ett tag, då och då dimper det ju ned en hög av mina inlägg. Antar att jag är en hyfsat störd person som helt enkelt haft turen/oturen att bestämt mig för att fokusera min energi på Lassbo. Tråkigt. Och riktigt tråkigt att kommentarsfunktionen på TN:s blogg har blivit en plattform för att jag själv ska sprida min negativa energi."

2006-09-27 @ 21:32:23
Postat av: Ellen

Det var det roligaste jag läst på länge. HAHHAHAHAHAHAAHA!

Där fick du, Sthlmsnissen, för du drog mig med samma kam som de övriga...

2006-09-28 @ 07:54:35
Postat av: j-e

Ja Sthlmsnotarien, det finns förmodligen endast EN person på detta forum som stör sig på Lassbo. Ja, du verkar var fast förankrad i verkligheten...

2006-09-28 @ 09:13:08
Postat av: Sten Sture

Väderkvarnshalmstrået har folk desperat försökt gripa efter sedan länge på detta forum när det gäller Sten Sture. Problemet är bara att det utgör en synnerligen undermåligt maskerad anfall-är-bästa-försvar-rationalisering eftersom anonyma nemesisar är just väderkvarnar och detta förhållande förelåg alltså redan när du skrev kommentaren.

Apropå att tänka kritiskt: varför skulle jag inte ha varit på det klara med att du är en gnällande loser? Det enda som jag skrev var att du kallade dig själv en gnällande loser (och att du kastade din egen skit från tryggheten bakom fläkten)?

Skall meningen om lärare i samhällskunskap på gymnasiet läsas som nedvärderande? Förstår inte avsikten.

2006-09-28 @ 09:18:31
Postat av: Registratorn

Stockholmsnotarien: ...eller så är förklaringen ännu enklare än din "troll-teori", dvs vi är helt enkelt fler som stör oss på Lassbo. Om du fortfarande tror att vi är samma person får du väl be TN att kolla att vi har olika IP-adresser?

2006-09-28 @ 09:43:46
Postat av: Domstolsbitchen

Stockholmsnotarien - om du inte förstod varför jag "gladdes" åt signaturen Registratorn, är det ju frågan om vems bildning det är fel på...
Tror inte ens att det så kallade trollet eller fröken Plastbo skulle missa vad det var jag avslöjade om mig själv genom att "glädjas" åt att signaturen Registratorn dök upp! Men du tar priset!

2006-09-28 @ 10:08:11
Postat av: Ellen

319 kommentarer är rekordet! Lååååååååång väg kvar :(

2006-09-28 @ 10:17:17
Postat av: Undrande

Ellen, vad är din mission här i livet? Dina inlägg är helt klart de mest meningslösa. Har du inget vettigt att göra på ditt jobb? Ok, detta inlägg kanske är ngt aggressivt, men jag blir så less på denna Ellen som ständigt dyker upp med det ena inlägget dummare än det andra...

2006-09-28 @ 10:37:11
Postat av: Ellen

Undrande: Oj, jag missade visst att denna sida handlar om att folk berättar vad meningen med livet är. Oj oj! Dumma lilla jag.

Mina inlägg må vara meningslösa, men vad var meningen med ditt då? Din mission är att klanka ner på mig, tydligen...

Ett tips till dig: Hoppa över mina inlägg. Ja, du får det. Nej, Storebror ser dig inte.

2006-09-28 @ 10:44:16
Postat av: Anonym

Kan vi inte, när nästa TN-inlägg kommer, disktutera kring just det innehållet?

2006-09-28 @ 11:30:16
Postat av: Undrande

Meningen med mitt inlägg var att få dig att sluta skriva en massa meningslösheter, men det budskapet gick tydligen inte fram? Eller är det så att du är så uppfylld av din hets att nå någon slags kommentar-rekord? Och, nej - du behöver INTE svara på detta!

2006-09-28 @ 11:31:44
Postat av: Ellen

Undrande: Jo, det är just det som är det fina i kråksången: att jag skriver och svarar på precis det jag vill!
Nej, jag har inte tänkt slå några rekord. 319 var mitt svar på en fråga någon ställde i ett annat inlägg. Om du kollar igenom kommentarerna här så hittar du ju knappast någon överrepresentation av mina inlägg. Och om meningen är att få mig att sluta skriva, så är det ju rätt korkat att angripa mig, eller?
Om du nu är så jäkla smart så kan du lägga ner det du håller på med nu. För det kallar jag MENINGSLÖSA inlägg. Skriv något smart istället så vi andra häpnar...

2006-09-28 @ 11:59:20
Postat av: Valräknaren

Joel: Sd lade ut tomma sedlar - utan namn. De korkskallar som sedan valde att lägga dessa valsedlar i röstkuverten har i vissa fall plitat dit ett namn utifrån eget smak och tycke. Detta i sin tur har fått till följd att vilken stackars oskyldig människa som helst plötsligt blivit invald i ett kommunfullmäktige som Sverigedemokrat.

Skratta inte - det kunde varit du själv...

2006-09-28 @ 14:17:26
Postat av: Jag känner ett troll - låten alltså

Sthlmsnotarien: Vad tror du om ett samarbete med Basshunter om din "troll-teroi"?

"Jag känner till ett troll, hon heter Ellen, Ellen heter hon
Och hon kan pina, pina mig så hårt
Jag ska röja upp i våran kanal
Jag vill berätta för dig, att jag känner ett troll?

osv...

Ellen borde kunna bytas ut mot vilket namn som helst av de som angetts på kommentarssidorna den senaste tiden.

2006-09-29 @ 11:08:43
Postat av: Ellen

HAHA

2006-10-02 @ 08:15:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

P.g.a. spam kommer alla kommentarer innehållande mer än en länk att granskas innan de läggs ut
Tingsnotarien förbehåller sig rätten att citera kommentarerna