Onsdagen den 7 mars 2007

Den sista dagen på tingsrätten är snart över, och igår kväll kände jag mig plötsligt våldsamt sentimental, vilket inte kan bero på annat än att jag har en för mig tidigare okänd masochistisk läggning. Uppslukad av denna plötsliga "You can be my wing man anytime"-känsla packade jag ihop mina saker i lägenheten samtidigt som jag tänkte på första gången jag och Mikael satt och drack vin i hans lägenhet efter att ha deltagit i Förstenotariens bisarra samkväm och hur fulla Fetto och Rassen faktiskt kan bli på domstolsfesterna och på alla kvällar vi har tillbringat över plankstek och stor stark på DGG och på hur vansinnigt lik Hysterika är Lilla My när hon blir så pass rosenrasande att hon hoppar upp och ner med ihopknipna ögon och knutna nävar.


Min sentimentalitet blev emellertid raskt avlivad när Lagmannen idag på eftermiddagsfikat skulle hålla sitt traditionsenliga avtackningstal. -Hrmm, jag har inte så mycket att säga eftersom du inte har suttit på min rotel, började Lagmannen. Sedan var talet slut, och han räckte över ett paket till mig som definitivt inte innehöll det vedervärdiga glasansikte som brukade utgöra notariepresenten, antagligen eftersom halvpallen med färdiginslagna paket man köpt in någon gång i mitten på sjuttiotalet för att dela ut till notarierna har tagit slut. Efter att jag mottagit paketet förväntades jag säga några ord, och jag passade på att tacka alla på tingsrätten för en lärorik tid men framförallt för all inspiration jag fått under min tjänstgöring.

Enligt det sedan sent sextiotal fastställda avtackningsprogrammet var det därefter dags för mig att öppna paketet. Med förställd förväntansfull min slet jag upp pappret, och när jag fick syn på innehållet trodde jag att jag skulle få hembud. Paketet innehöll min egen bok. Jag kände hur mitt ansikte började hetta och att lillahusetpåprärienfläckarna började breda ut sig i armhålorna. -Håhå, den där tingsrätten skulle man inte vilja vara notarie på, skrockade Fetto utan minsta tillstymmelse till ironi i rösten. -Nej, verkligen inte, svarade Hysterika och Rassen unisont och Förstenotarien nickade instämmande.  

Efter avtackningen gick jag runt och tog avsked av alla anställda vid tingsrätten. Fetto och Rassen hade tagit tidig lillördag med öl och whiskey på DGG, och Hysterika låtsades vara så pass upptagen i telefon att hon bara kunde vinka irriterat åt mig när jag försökte att ta farväl i dörrhålet. Ingen verkade direkt bry sig om att jag skulle sluta, och trots att jag gick runt till var och en i personalen var det knappt någon som sade adjö till mig. För att släta över det nonchalanta beteendet förklarade en av Surtanterna tröstande att det inte spelade någon som helst roll att jag slutade eftersom en ny notarie var beställd redan till på måndag.  

Nu är det snart dags att åka. Jag har kryssat i den sista rutan på muckarschemat, jag har packat hyrbilen full med saker ifrån lägenheten som har varit mitt hem de senaste två åren och jag har plockat ihop pärmar och böcker från det tjänsterum som har varit mitt sedan jag blev förstenotarie. Jag är från idag officiellt tingsmeriterad, och jag har faktiskt redan fått mitt betyg. Det ligger i ett slutet kuvert som jag tänker öppna när jag inte längre ser Obygdens skorstenar i backspegeln. Jag har laddat stereon i bilen med
den här låten som jag tänker spela om och om igen ända fram till dess att jag ser Norrtull från E4:an. Nu lämnar jag den här skithålan och åker hem till Stockholm. Det ska bli så jävla skönt.  

Jag tackar, bockar och bugar för er uppmärksamhet.    

Hälsningar

Tingsnotarien


Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack för den här tiden TN

2007-04-13 @ 15:39:43
Postat av: Anonym

Va? Var är det stora avslöjandet?

2007-04-13 @ 15:43:35
Postat av: Anonym

Tack för alla roliga inlägg kommer att sakna dig! Vad händer nu? Kan du inte uppdatera om jobb? Betygen?

2007-04-13 @ 15:48:54
Postat av: Donjohan

Finns det ingen möjlighet att hålla nån typ av forum öppet om tingsnotarien stänger sin blogg?

Jag vill ju fortfarande läsa Sten Sture m. fl.. Tingsnotariens blogg har tillfört något till min juristtillvaro som jag vill fortsätta att ha.
Tack tingsnotarien. Vad än det blir i fortsättningen så är det ju inte en tingsnotaties blogg, tydligen inte en åklagaraspirants blogg heller....

2007-04-13 @ 15:54:04
Postat av: Civilekonomen

Ack, vad trist att bloggen är slut.
Jag upptäckte TN först någon gång under sommaren 2006. Hade mycket rolig läsning när jag rullade upp hela historien om tingsnotarien bakifrån. Sedan upptäckten har den varit ett litet nöje på jobbet där man kunnat läsa om Fettot och Rassens senaste bravader.
Men, men. "All good things must come to an end", för att citera Nelly Furtado.
PS. Jag tror att TN är en tjej.

2007-04-13 @ 16:26:20
Postat av: Bravo

Tack själv och kör försiktigt.

2007-04-13 @ 17:47:52
Postat av: Kim

Hej,

Jag undrar om du har tackat ja till Vinges erbjudande?

Mvh

Kim

2007-04-13 @ 20:06:21
Postat av: Anonym

Klockrent val av låt!

2007-04-13 @ 20:21:39
Postat av: Jur.stud. Uppsala

Tack för ALLT Tingsnotarien!
Jag har följt din blogg sedan våren 2005 och den har skänkt mig många skratt och leenden. Inte för att jag har erfarenhet från tingsnotarielivet, utan för att jag har fått en inblick i hur livet kan te sig som notarie på en tingsrätt någonstans i Sverige. Visserligen förstår jag att många händelser från olika tingsrätter har sammanställts till en historia, men det är ändå en viktig historia du har berättat.

Den uppmärksamhet du har åtnjutigt är du väl värd (vem du än är)!

2007-04-13 @ 20:36:58
Postat av: Advokattjejen

Så tråkigt för oss alla att du gjort färdigt din tingstjänstgöring! Men så roligt för dig!

Bloggen har verkligen varit ljuspunkten (i vart fall för min del)i en stressig, ibland tråkig och mestadels stel juristvärld.

2007-04-13 @ 20:37:09
Postat av: Mrs X

Jag vet!

2007-04-13 @ 22:17:39
Postat av: Ingo

Gå i frid TN.

2007-04-13 @ 22:27:46
Postat av: Anonym

STORT TACK för en fantastiskt kul blogg! Jag ser fram emot en lika ironisk och flitig rapportering från den arbetsplats du hamnar på härnäst! När du "sitter säkert" någon annanstans hoppas jag förresten att du avslöjar din identitet. Du lär isåfall få fler julkort än någon annan människa på jorden!

2007-04-13 @ 23:32:55
Postat av: Anonym

Till alla som saknar tingsnotarien lika mycket som jag kommer här ett tips på en annan - i mitt tycke -MYCKET BRA blogg: www.bloggprojektet.nu
Ta en titt om ni vill fortsätta garva!

2007-04-13 @ 23:39:59
Postat av: Hot§hot

Det är dystert. Dystert, dystert.

TACK tingsnotarien; det har varit ett sant nöje att följa dina bravader på tingsrätten. Önskar dig all lycka i framtiden.

Själv funderar jag - trots att jag är ateist - på om jag ska be till någon högre makt om att vi får följa dig vidare i karriären! Lev väl.

2007-04-14 @ 00:07:26
Postat av: livet

Underbar blogg. Jag blir nästan lite nostalgisk när jag tänker på alla tokigheter jag själv råkade ut för som notarie. Jag kan ju glädja alla läsare med att situationen är lika illa på vissa länsrätter.......

Lycka till notarien! Måtte vi snart få reda på vem du är!

2007-04-14 @ 01:18:09
Postat av: Per-Vers

TN,

Ett gott råd: Var nu noga med att se till att skaffa dig ett liv oxå, -inte bara ett annat kneg.

Som torde vara väl bekant blir "arbetsfamiljen" viktig för dem som, pga varierande orsaker, saknar betydelsefull mening med livet vid sidan om arbetslivet.
2007-04-14 @ 09:24:59
Postat av: VALKYRIAN

Tack för en välskriven och skön skröna med inspiration från verkligheten. Det är väl bara att konstatera; Våra nya häftiga författare kommer från juristskrået, jämför Snabba Cash. Som Hööken sa en gång under JIK:en, undersökningar har visat att jurister skriver bäst.

2007-04-14 @ 16:34:28
Postat av: Låtsasjuristen

Klockrent låtval.

2007-04-14 @ 18:07:20
Postat av: Delägarn

Tja, de flesta upplever måhända en västgötaklimax när de slutar tinget. Notarien har blivit vuxen och någotsånär flygfärdig, och upplever därför slutet som en stor händelse. Tingsrätten för sin del ser endast en ytterligare notarie som slutar, en händelse som återkommer varje kvartal eller halvår.
Efter ytterligare några års yrkesverksamhet, kommer så tristessen när man upptäcker sin roll som en försvinnande liten kugge i det stora maskineriet. Det är då det är bra att ha en TN-blogg där man kan skriva av sig sin värsta ångest, gärna med projicering på slappa åklagare som förbrukar resurser i form av slitage på innebandyklubbor.

2007-04-14 @ 18:28:16
Postat av: M

Måste erkänna att jag faktiskt inte läst mer än en bråkdel av dagboken, men och andra sidan kanske det inte behövs. Hur som helst så väntar jag på filmatiseringen för en kort och kärnfull sammanfattning :). Ser fram emot slowmo-bilderna på domaren i de mörka glasögon och illasittande trenchcoaten. Kan bli en utmaning att hitta ett musikstycke som fångar och förstärker känslan i bilderna... Billy Butt kanske.

Oavsett om bloggen som blev en bok blir film eller kanske en opera så har Tingsnotarien utfört sitt värv mycket väl. Grattulerar till framgångarna och hoppas att det går bra i framtiden.

/M

Ps: Jag har lärt mig en viktig sak av den här bloggen: att spekulera kring upphovsmannen enbart utifrån dennes texter, oavsett om de är fiktiva eller verklighetsbaserade, leder ofta till att man gör bort sig själv.....

2007-04-15 @ 03:21:10
Postat av: Per-Vers

Ang. Sverige o de svenska politiska domstolarna:
"I andra länder kallas ett sånt här system för korruption."
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1045696,00.html

2007-04-15 @ 10:24:24
Postat av: .

Sa den store Jan

2007-04-15 @ 14:39:55
Postat av: CG

Bäste/bästa TN! Hur blir det med det där "sista" avslöjandet? Jag vill också tacka för en mkt rolig tid och för att du piggat upp min i övrigt riktigt sura tid på tingsrätt. Man hoppas att råd/lagmän också läser vad du säger för de behöver verkligen fundera på hur de uppför sig; ibland fick jag en känsla av att de trodde sig vara odödliga, allvetande och glömt bort hur det var att både växa upp och att sitta ting. Min uppfattning är också att de alla både skickas på "vett- och etikettkurs", samt på charmkurs ? allt i DV:s nymoderna regi. /CG

2007-04-15 @ 16:28:45
Postat av: EW

Ett värdigt avslut på bloggen. Men jag får erkänna att jag gärna skulle vilja veta hur betygen blev. :
Tack TN! Oavsett vad som varit sant eller ej så har det varit många härliga skratt.

2007-04-15 @ 23:05:57
Postat av: Bank

Äh, misströsta inte, det finns ju fler roliga o sköna bloggar kvar därute :D

2007-04-16 @ 08:56:38
Postat av: Förvaltningsjuristen

Tack för det som varit. Jag hoppas på ett slags epilog så att vi får veta hur det går för vår hjälte efter tinget.

2007-04-16 @ 14:37:42
Postat av: Linn

Jag är inte jurist och ska aldrig heller bli, men både blogg och kommentarer har ändå bidragit till många skratt under åren. Tack och hej då TN, jag hoppas du får en härlig sommar. =)

2007-04-16 @ 16:06:32
Postat av: Va fan! E de redan slut!!!???

Säg att det finns en fortsättning! Säg att TN fortsätter! Om inte - Säg att det finns någon som fixar en ny blogg!
"Bank", jag e okunnig v g bloggar. Kan du tipsa mig!

2007-04-16 @ 18:21:46
Postat av: StördNörd

Låten var perfekt för ändamålet. Kunde inte ha valt en bättre.

2007-04-16 @ 18:30:02
Postat av: Bank

Glo in typ polisstudenten.blogg.se, hyffsat skön humor :P Lite fortsättning känns det nästan som...

2007-04-16 @ 22:56:12
Postat av: Velig

Det bästa som kunde hända nu när TN:s tid inom domstolsvärlden har lidit till sitt slut vore att TN började på någon advokatbyrå. Förmodligen ärdet den enda arbetsplats som kan överträffa Obygdens tingsrätts surrealistiska och absurda atmosfär. Personligen kände jag mer igen mig i tingsnotarien som biträdande jurist än under tiden som notarie. Måtte en fortsättning följa i "Biträdande juristen - en dagbok från affärsjuridiska byrån". Om sedermera "Puckot" börjar på samma vore lyckan gjord.

2007-04-17 @ 10:16:04
Postat av: Anonym

Tack för bloggen. I avsaknad av denna, kan rekommenderas http://timesonline.typepad.com/baby_barista/

2007-04-17 @ 10:22:11
Postat av: Anonym

Undrar på hur många byråer nej-låten har spelats nu den senaste veckan.

2007-04-17 @ 10:37:29
Postat av: Domarens dotter

Tack för en otroligt rolig och bra blogg! Har skrattat så jag gråtit många gånger. Nu hoppas jag på att del två av din bok kommer snart!

2007-04-17 @ 11:37:17
Postat av: En som aldrig har kommenterat förr

Vill gärna instämma i gratulationerna och lyckönskningarna! Och så hoppas jag att tingsnotarien i framtiden hamnar på en arbetsplats som är tillräckligt surrealistisk för att tillfredsställa hans/hennes sinne för humor, men där medarbetarna ändå är trevliga och snälla och omtänksamma och där han/hon verkligen blir uppskattad efter förtjänst!

2007-04-17 @ 12:03:41
Postat av: TIngsnotarien - kom tillbaka!

Ni som vet hur det är med notariebetygen - hur värderas de egentligen? Jag har förstått att det är en femgradig skala - men vad händer om man får en trea eller fyra? Är man körd då? Vad är ett "bra" betyg?

2007-04-17 @ 12:39:18
Postat av: Konrad

Beror på domstolens snitt, vilket står angivet i notariebetyget. Vissa domstolar, framförallt i stockholmsområdet, har snitt på sådär 4,5, och det är inte så bra att få en trea då. Andra domstolar har snitt under 4, och då är naturligtvis inte en trea lika farligt. Generellt kan dock sägas att det är bra att hamna på en domstol som sätter höga notariebetyg. Det ser betydligt bättre ut att söka jobb med två femmor och fyra fyror i notariebetyget från en domstol som har 4,5, i snitt, än vad det ser ut att söka jobb med en trea och resten fyror från en domstol med 4,0 i snitt. Detta trots att notarien från "lågbetygdomstolen" relativt sett är lika bra som den notarie som hade två femmor från domstolen med 4,5 i snitt.
Och slutligen får jag tacka tn för den här tiden. En väldigt rolig blogg, och en lika rolig kommentarsida. Den har verkligen förgyllt min tillvaro. Även jag hade gärna sett en advokatbyråblogg, men man får vara nöjd med den tid som varit.

2007-04-17 @ 13:22:23
Postat av: Rostfritt

polisstudenten.blogg.se var i mina ögon ingen större hit...Får se hur den utvecklas men just nu var det mest obehagligt.

2007-04-17 @ 14:49:50
Postat av: J-mannen

Bästa bloggen. TN är en tjej. Raymond & Maria säger allt.

2007-04-17 @ 17:29:25
Postat av: Bank

Håller med om att polisstudenten inte e lika bra som TN (vem kan va det...? :P), men han/hon verkar ju iofs just ha börjat skriva, o verkar iaf hapotential... hoppas den utvecklar sig med tiden!

2007-04-17 @ 17:54:25
Postat av: Fd notarien

Tack för din blogg. Nu väntar jag och många med mig på bloggen för bitrände juristen eller vad det nu blir. Skriva måste du fortsätta med för det KAN du verkligen. Din fanclub.

2007-04-17 @ 18:37:59
Postat av: Karolina på Glamourbloggen

Fin avslutning TN! (Om det var sista inlägget?)

Postat av: Nybliven jur.stud

Någon som vet hur många terminer man måste ha läst innan man kan söka sommarnotarieplats?

2007-04-17 @ 21:38:12
Postat av: Anonym

Notarietjänster med tillträde maj 2007
Inneliggande ansökningar vid ansökningstidens utgång var 183 härav med examensort Göteborg 15, Lund 66, Stockholm 55, Umeå 8 och Uppsala 39. 116 sökande var kvinnor. Av de sökande antogs 58 varav 32 var kvinnor.Justitiedepartementet/Länsrätten i Stockholms län: 318,5

Attunda tingsrätt (lägsta): 301,5

Nacka tingsrätt: 325,5

Stockholms tingsrätt (lägsta): 326

Södertörns tingsrätt: 324

Solna tingsrätt (lägsta): 300,5

Södertälje tingsrätt: 301

Eskilstuna tingsrätt: 299

Västmanlands tingsrätt (lägsta): 294,5

Jönköpings tingsrätt: 302,5

Mariestads tingsrätt: 293

Lunds tingsrätt: 319

Malmö tingsrätt: 312,5

Borås tingsrätt: 317

Borås tingsrätt (behörighet kan ge företräde): 320,5

Göteborgs tingsrätt: 337

Värmlands tingsrätt: 296

Sundsvals tingsrätt: 329,5

Umeå tingsrätt: 323,5

Gällivare tingsrätt: 306

Uddevalla tingsrätt (behörighet kan ge företräde): 316

Länsrätten i Stockholms län (lägsta): 298,5

Länsrätten i Södermanlands län (lägsta): 296

Länsrätten i Skåne län (lägsta): 293,5

Länsrätten i Hallands län: 291

Länsrätten i Göteborg: 297,5

Länsrätten i Mariestad: 290,5

Länsrätten i Dalarnas län: 292

Länsrätten i Örebro län: 284,5

2007-04-18 @ 10:09:33
Postat av: Anonym

Sedärja, där låg ens notariepoäng ute på nätet, så att även andra, icke-Jusekmedlemmar, kan ta del av dem. Bara för intresserade att börja pussla. =)
Vill tacka dig, tingsnotarie, för alla underbara inlägg. Du har verkligen förgyllt min studietid och (faktiskt!) inte avskräckt mig från att söka ting. Nu ser jag fram emot två år som förhoppningsvis blir bättre än dina. Lycka till med allt du tar dig för i livet och det finns trogna läsare som ser fram emot ytterligare uppdateringar om du skulle få tid och lust.

Snyft, buhäää...

2007-04-18 @ 12:44:43
Postat av: Anonym

nybliven stud: du ska ha läst straff- och processrätten.

Vilken termin det blir, beror naturligtvis på vilket lärosäte du studerar. I Lund där magnoliorna blommar: efter 5:e terminen.

2007-04-18 @ 20:23:40
Postat av: Anonym

Jaha, då var det över för den här gången. Nu finns det inte så många uttalade juristbloggar kvar för Sten Sture att okynneskommentera på. Aktiviteten på detta kommetarfält har sinat på sista tiden och få lär väl kolla in det i fortsättningen, om nu inte de flesta redan har slutat göra det. Glamourprinsessan har stängt sin kommentarfunktion (troligtvis av samma anledning som envåldshärskare i totalitära samhällen begränsar yttrandefriheten: för att garantera att det egna budskapet är det enda som är tillgängligt) och Sture tror sig, med stor förnöjsamhet, ha haft stor del i det beslutet.

2007-04-18 @ 20:27:56
Postat av: Anonym

Återstår endast att så ett frö till en sista förfasningsdiskussion, allt i den väna förhoppningen om att det i alla fall finns någon kvardröjande självrättfärdigande och medelklassprinsesseintalad drygjurist som nappar: Tingsnotarien hade kunnat avsluta sin historia om Obygden genom att göra som killen på universitetet i Virginia, dvs. begå postkontor. Det hade varit den perfekta bildliga kommentaren om dagens situation på landets tingsrätter. Synd bara att det faktiskt sker i verkligheten på andra ställen. För er som tror att den enda anledningen till att inga postkontor ännu har inträffat på en svensk tingsrätt med missnöjda notarier är att vi i Sverige har strikt vapenlagstiftning, hänvisar jag till följande artikel som för fram teorin att om det hade varit tillåtet för elever och personal vid universitetet i Virginia att bära vapen på campusområdet hade troligen långt färre fått sätta livet till än vad som nu blev fallet. Eller som den amerikanska vapenlobbyn säger: "Guns don't kill people, people kill people".
http://www.reason.com/news/show/119694.html
"You make a mistake if you see what we do as merely political"

2007-04-18 @ 20:31:08
Postat av: Föredraganden i obyggden

Hej Tingsnotarien, eftersom jag befinner mig på en domstol i obyggdens domsaga så vore det spännande för att inte säga nevkittlande att veta vilken tingsrätt du suttit ting på...jag har ju (som alla andra) mina aningar och dem vill man ju få bekräftade.

2007-04-19 @ 14:37:39
Postat av: Solsessan

Tack TN! Och lycka till!

SOM jag garvat!

2007-04-19 @ 17:03:39
Postat av: Memmy

Tack för fantastiskt rolig läsning! Lycka Till i framtiden!

2007-04-19 @ 22:15:24
Postat av: rådman i Jämmerdalens tingsrätt

Men så här kan du väl inte bara göra, tingsnotarien, och överge hela din läsekrets? Ditt liv får väl en fortsättning som vi andra kan få ta del av? Vi är många som vill veta hur det gå för dig i fortsättningen och (kanske främst) hur din omgivning ser ut! Tack för denna fantastiska och underhållande blogg men se för tusan till att ge den en fortsättning!

2007-04-20 @ 10:47:18
Postat av: Coolt

Jag såg att TN är det tredje mest beundrade juristen. Bara Lambertz och Blix låg bättre till. Grattis, TN!

2007-04-20 @ 14:55:50
Postat av: Anonym

Coolt, var såg du det?

2007-04-20 @ 16:19:18
Postat av: --->fråga till Coolt

förmodligen legally yours - åtminstone var det de som delade ut pris till lambertz igår på café opera.

2007-04-20 @ 17:10:14
Postat av: TN in disguise

Vinge, screw you!

2007-04-20 @ 21:29:00
Postat av: Rådis i sydbottnisk obygd

Tack TN! Din blogg och dina inlägg har varit höjdpunkten veckor när jag har känt att jag fullkomligt hatar sydobygden och allt vad den innebär, och bara vill skrika till kollegorna att de kan dra åt helvete och att jag drar till någon plats som är mer tilltalande. Fast de skulle inte ha fattat ändå. De enda som fattar är notarierna som avskyr stället lika mycket som jag gör.

2007-04-20 @ 23:09:48
Postat av: Coolt

Jag var också på Café Opera och såg det där i det nya numret av LY. Undrar om TN var där. Om inte så kan jag berätta att Lambertz sa att han läser din blogg ibland.

2007-04-21 @ 15:08:32
Postat av: Anonym TN

Rådisar dra åt helvete och förpesta inte denna blogg!

Ni är skit och har fan inget här att göra era jävla äckel!

2007-04-22 @ 20:48:01
Postat av: Snart jur. kand.

Med tanke på allt prat om vilka lagmän och tingsrätter man skall undvika kan jag påpeka att jag hört att lagmannen i Nacka är rejält fucked up.

2007-04-22 @ 21:02:48
Postat av: Fiskal

Lagmannen i Nacka är både en både trevlig och duktig jurist och förtjänar inte att smutskastas på det där sättet!

Du som läser en jur. kand.: tänk på att uppträda lite värdigt när du snart skall börja jobba. Jurister skall ha allmänhetens förtroende.

2007-04-22 @ 21:26:00
Postat av: Sten Sture

Fiskal: Att skriva kommentarer på denna blogg är knappast varken värdigt eller något som inger allmänhetens förtroende. Ditt hyckleri är möjligen ett resultat av den vanligt förekommande vanföreställningen att domare skulle vara någonting man är, inte något man jobbar med.

2007-04-23 @ 09:48:01
Postat av: Fiskal

Jag påstod inte att min kommentar skulle vara ett utslag av värdighet eller något annat. Något hyckleri känner jag mig därför inte förfallen till.

2007-04-23 @ 11:38:20
Postat av: Sten Sture

Om du inte förstår att du själv rimligen bör leva upp till den standard som du uttryckligen förväntar dig av andra så gör du dig skyldig till hyckleri, detta alldeles oberoende av vad vad du känner dig "förfallen" (menar du möjligen "hemfallen"?) till. Dina kommentarer illustrerar emellertid på ett ypperligt sätt domarrollens pågående "förfall".

2007-04-23 @ 11:48:26
Postat av: Fiskal

Visst kan man uppträda värdigt på Internet precis som på de allra flesta ställen. Det är dock riktigt att värdighet är en egenskap som vissa efterger när de är anonyma, som här på bloggen. Dock inte jag själv.
"Förfallen till ansvar" är en domskrivning i brottmål.
Din återkommande aggression mot domare, i kombination med dina ständiga påminnelser om din CV, leder mig till slutsatsen att du förmodligen haft en motgång i ett eller annat avseende vid en domstol. Kanske sökte du dig till domarbanan och misslycakdes?
För hade du varit nöjd med dig själv hade du förmodligen gått vidare vid det här laget.

2007-04-23 @ 12:27:05
Postat av: Fiskal

Det var ju typiskt att stavfelet hamnade just där... Får man bjuda på.

2007-04-23 @ 12:28:24
Postat av: Sten Sture

OK att "förfallen till ansvar" kan utgöra en, visserligen arkaisk, skrivning som syftar på någon annan än den som skriver det. Att använda det om sig själv lär emellertid ha varit inkorrekt även på begreppet glansdagar, 30-talet? Förfallen till betalning används iof i dag, men då med en mycket avgränsad betydelse. Att utöka (eller kanske snarare intalat återgå till) betydelsen framstår som aningen förmätet, även om användningen därav kan förmodas vara ironisk.

Många har försökt rationalisera Stures häcklande av domare med just intalandet om att Sture inte skulle ha antagits till domarbanan. Tror faktiskt att samtliga dessa rationaliserare har varit just fiskaler (vilket kanske inte är så konstigt eftersom min teori är just att fiskaler tror sig ha uppnått den svenska rättsapparatens nirvana, och medelst sedvanligt nollsummetänkande/påbjuden sektdoktrin tror att alla svenska jurister som inte är fiskaler egentligen vill bli fiskaler). Jag antogs till Göta men tackade nej eftersom jag hade bättre erbjudanden från andra håll. Min absoluta övertygelse (notera gärna bruket av övertygelse) är att de som idag kastar bort 4-5 år på att "uppnå" den heliga assessorskompetensen, om 10-15 år kommer att anses endast ha förlängt sin notarietid i jämförelse med dem som i dag varit förutseende nog att inse att domarbanan är på väg att avskaffas. Nollsummetänkandet kommer således tillbaka och biter fiskalerna i häcken...

2007-04-23 @ 14:06:56
Postat av: Anonym

(forts.)
Huruvida du väljer att tro på "min CV" (har någon rent faktiskt undersökt hur Stures CV skulle se ut om allting som angetts på detta kommentarforum skulle sammanställas på ett ställe?) är närmast en fråga som faller under religionsfriheten och som sådan kan den knappast be held against me.

Som jag ser det är Fiskal den enda som vill framhålla sitt yrkesval som något åtråvärt. Sture framhåller endast den negativa implikationen därav, nämligen att assessorskompetensen upphöjs till något som den absolut inte är.

"Hade du varit nöjd med dig själv hade du förmodligen gått vidare vid det här laget." Detta luktar litet cirkelresonemang. Enkel vederläggning: Om du, Fiskal, hade varit nöjd med dig själv hade du förmodligen gått vidare vid det här laget.

Den som avfärdar kritik med hänvisning till avundsjuka väljer att inte se kritiken, endast sin egen upphöjda självbild.

Att inte vid det här laget ha insett att Sture driver med självrättfärdigande drygjurister är mycket, mycket sorgligt.

2007-04-23 @ 14:07:32
Postat av: Peter den Store

Sten Sture:

Sökte du till Svea hovrätt också?

2007-04-23 @ 14:22:13
Postat av: Rammy

Vi får anta att svaret är "Ja"

2007-04-23 @ 16:14:08
Postat av: Anonym

Nej, endast Göta, på inrådan av lagmannen, eftersom min tr hörde dit och mest för att göra honom glad (antar att han ville visa upp mig). Att sedan Svea av tradition anses som litet finare (och att det därför är marginellt svårare att bli antagen dit) säger naturligtvis absolut ingenting om kompetensen hos juristerna som jobbar där. Det får antas att det är främst icke-jurister och rabiata royalister som tror att Svea skulle vara "bättre" än andra hovrätter (att det sedan finns fler och större företag och myndigheter i Stockholmstrakten och därför intressantare mål, plus några unika måltyper, ändrar ingalunda denna analys, det säger ju ingenting om kompetensen hos juristerna, möjligen endast någonting litet om deras tidigare meriter). Vad är förresten "bäst" enligt jurister på allmänna domstolar: Hovrätten i Övre Norrland eller Kammarrätten i Stockholm?

2007-04-23 @ 16:55:30
Postat av: Anonym

Inte utan att man börjar att förstå att Sten Sture den Store har en liten rättshaverist inom sig!

"Feta nackar" o allmänt ogillande av domarsvinen, typ.

Kanske har Sten Sture den Store en gång haft chansen o då gjort ett tok-val för att sedan hamna på något ställe som är tvingade till att finna sig i domarnycker.

Sånt suger, särskilt mot bakgrund av att Sten Sture den Store i egen hög person kunde ha varit den som formulerat helt vanvettiga domskäl som är lite svåra att godta för "även" andra förståndiga personer.

2007-04-23 @ 18:51:44
Postat av: Den perfekte myndighetsjuristen

Även om det är länge sedan så hittade i vart fall jag först häromdagen denna välskrivna artikel som tål att läsas utan att kaffet smakar som om det vore batterisyra:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=441897

2007-04-23 @ 18:57:00
Postat av: Sten Sture

Du utan nick ovan: Du anför endast en variant av avundsjukerationaliseringen som Fiskal gjorde ett hjärtskirande försök att formulera ovan, till synes med återanvändande av premissen att domstolsvärlden skulle vara himmelsriket för svenska jurister. Jag behöver mycket sällan finna mig i vad svenska domare har för uppfattning i de frågor som jag arbetar med (det är till överväldigande del precis tvärt om, de får oftast finna sig i min uppfattning). Förstår inte vilka vanvettiga domskäl som du hänvisar till. Försöker du ställa en hypotes enligt vilken Sture, om han skulle skriva domskäl skulle producera vanvettiga sådana? Jag misstänker starkt att av oss två utgör du den vanvettiga rättshaveristen.

2007-04-23 @ 19:47:52
Postat av: Sten Sture

Du utan nick ovan: Du anför endast en variant av avundsjukerationaliseringen som Fiskal gjorde ett hjärtskirande försök att formulera ovan, till synes med återanvändande av premissen att domstolsvärlden skulle vara himmelsriket för svenska jurister. Jag behöver mycket sällan finna mig i vad svenska domare har för uppfattning i de frågor som jag arbetar med (det är till överväldigande del precis tvärt om, de får oftast finna sig i min uppfattning). Förstår inte vilka vanvettiga domskäl som du hänvisar till. Försöker du ställa en hypotes enligt vilken Sture, om han skulle skriva domskäl skulle producera vanvettiga sådana? Jag misstänker starkt att av oss två utgör du den vanvettiga rättshaveristen.

2007-04-23 @ 19:53:07
Postat av: Anonym

Sturis,

Menar du att domare av rang inte pissar på de små taffliga försök till dekret som regeringskansliet stundom har för ovana att producera. I rätten har Sturis o dennes medtyckare exakt noll att säga till om, eller hur?

2007-04-24 @ 08:13:04
Postat av: A

Sture kanske inte verkar i Sverige...

2007-04-24 @ 10:38:41
Postat av: Anonym

Sture sitter troligtvis på någon höjdartjänst i Bryssel!

2007-04-24 @ 10:48:31
Postat av: Anonym

och vad tror Ni att en svensk oberoende domare bryr sig om dekret från Bryssel m. fl. ej tillämpliga påbud o nycker.

2007-04-24 @ 13:09:04
Postat av: A

Europakonventionen gäller som lag här i Sverige, se t.ex. domen mot den homofobe prästen. Annars så är vi med i nåt som heter EU med allt vad det innebär. Fast det är klart det finns väl en hel del oberoende svenska domare som inte bryr sig om statsskadestånd och dylikt.

2007-04-24 @ 18:38:31
Postat av: Sten Sture

Eller som en domare på danska landsbygden sa när en Köpenhamnsadvokat viftade med en EG-förordning strax efter inträdet i mitten på 70-talet: "Förväntar du dig att jag skall ta hänsyn till en text som inte antagits i Danmark? Tror du att det här är ett politiskt horhus?" (förmodligen roligare på danska...)

2007-04-24 @ 19:11:10
Postat av: Anonym

"A"

"Europakonventionen gäller som lag här i Sverige"

Jovisst, men lycka till med att få den "lagen" tillämplig i TR eller HovR!

Domskrivar-skål!

2007-04-24 @ 23:13:45
Postat av: Rammy

Sturis:

Ville lagmannen "visa upp" dig? Som en freakshow då eller?

2007-04-25 @ 10:14:48
Postat av: A

Så dålig rättsäkerhet är något som är inbyggt i systemet? Med tanke på bakgrunden till disskutionen så är ditt argument knappast en anledning till att tycka att svenska domare sköter sitt jobb bra.

2007-04-25 @ 11:59:42
Postat av: Anonym

"A",

Och nu plötsligen finns det en i svensk domstol tillämpbar "lag om att domare skall sköta sitt jobb bra", eller vad menar du?

2007-04-25 @ 12:29:01
Postat av: Jaha...

Tur att man valde medicin istället efter en termin på juristlinjen. Juristvärlden verkar ju inte vara den trevligaste på jorden.

2007-04-25 @ 17:44:10
Postat av: A

Ska påpeka att jag inte tycker att domare sköter sitt jobb dåligt. Men jo det finns faktiskt en lag om att domare ska sköta sitt jobb bra. Finns till och med ett straff för de som inte gör det. Är till och med så att de kan få sparken om de inte sköter sitt privatliv tillräckligt väl.

Det jag menar är att europakonventionen gäller som lag här i Sverige och att om TR eller HovR bortser från det är det knappast något som gör att man skulle få ett större förtroende för domarkåren än vad man hade till att börja med. Fast det beror alldeles på. Den här diskussionen verkar dock som en smula onödig då du verkar ha den verklighetsfrämmande uppfattningen att domstolar är helt obunda av lagar, förordningar och författningar. Jag rekommenderar att du uppdaterar dina kunskaper om vår regeringsform.

Jag kan ge dig en knuff på vägen och bistå dig med den första paragrafen i det första kapitlet, notera särskilt sista stycket.

"1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket.

Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på
allmän och lika rösträtt. Den förverkligas genom ett
representativt och parlamentariskt statsskick och genom
kommunal självstyrelse.

Den offentliga makten utövas under lagarna."

Fast det är klart en fri svensk och oberoende domare som känner sig lite sprallig så här på vårkanten behöver väl inte bry sig om grundlagen heller.

2007-04-25 @ 18:53:47
Postat av: Anonym

Bäste "A"
""1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket."
...Är självfallet inte tillämplig i någon svensk domstol, eller förespråkar du pöbeljustis?!!
"europakonventionen gäller som lag"
...men vilken tur att jag råkar att ha sparat 2004 års upplaga av lagboken som jag vid uppkomna behov tittar i för att inte finna att ovan strunt-konvetion är tillämpbar lag.
"Men jo det finns faktiskt en lag om att domare ska sköta sitt jobb bra. Finns till och med ett straff för de som inte gör det. Är till och med så att de kan få sparken om de inte sköter sitt privatliv tillräckligt väl."
...men tillämpbar praxis på det området ändrades år 2005.
Skål!
/Besluts-skrivar-grogg

2007-04-25 @ 19:31:21
Postat av: Anonym

Europakonventionen är tillämpbar lag! Den smäller till och med lite högre än vanlig lag, dock ska den i teorin vara underordnad vår egen grundlag. EK är en "halvgrundlag", om det nu ens är ett ord.
Du anonyme som påstår att EK inte tillämpas i rikets rättsväsende, se prällen som jämförde vissa människor med en sjukdom. Åtalet mot honom hade garanterat blivit bifallet om det inte hade varit för EK.

2007-04-25 @ 20:06:50
Postat av: Anonym

Ang.

"prällen som jämförde vissa människor med en sjukdom"

så noteras det, även om timman nu är sen, att det var ett undantag som får anses begräfta regeln.

Regler tillämpas och undantag är sällan tillämpliga, för annars blir de tillämpade undantagen regel o reglerna undantag.

Någon regel-ordning får det väl ändå vara, eller?

Skål!

/Protokoll-rättar-konjak.

2007-04-25 @ 21:32:02
Postat av: Sten Sture

En svensk "oberoende" domare..? Tillåt mig mitt allra borgligaste hånskratt. Inte ens den basröstigaste svenska rådmannen skulle våga gå sin egen väg om det så finns ens en tillstymmelse till teoretisk risk att en JO-anmälan skulle kunna leda till kritik. Integritet är knappast ledstjärnan för svenska domare, snarare orolig homogenitet och obligatorisk indoktrinering genom förarbetenas frälsande exklusivitet. Jag skulle sätta mina sista slantar på att det inte finns en endaste Lambertz på de svenska fasta domartjänsterna. T.o.m. Lambertz, om han blir domare igen efter JK-turen, skulle sannolikt återfalla i den gråa domarsörjan.

2007-04-25 @ 23:27:45
Postat av: Anonym

"finns ens en tillstymmelse till teoretisk risk att en JO-anmälan skulle kunna leda till kritik"


Visst inte att Melin/JO granskar hur enskilda domare utövar domaryrker då all JO-kritik numera består av "organisations-kritik".2007-04-26 @ 08:51:37
Postat av: Låtsasjuristen

Kritik mo enskilda domare: till exempel JO 3957-2005 och JO 1622-2005.
När det gäller diskussionen om EK är det ju så att en person har stämt ett försäkringsbolag och begär skadestånd, med stöd av EK, för att försäkringsbolaget har kränkt hennes rätt till skydd för privatlivet genom att bevaka henne i samband med en försäkringsutredning (kom något delbeslut i målet på Pointlex för någon månad sedan). Vi får väl se om domstolen kommer tillämpa lagen mellan enskilda rättssubjekt.

2007-04-26 @ 13:27:51
Postat av: Anonym

Den där personen som efter senaste TN-inlägget ville veta vem godingen bland domare på Sundsvalls tingsrätt samt åklagare på åklagarmyndigheten i samma stad, är du möjligen kvar?

2007-04-26 @ 17:52:25
Postat av: Jessica

Vilken utbildning brukar en åklagarsekreterare ha?

2007-04-26 @ 18:18:18
Postat av: Sthlmsnotarien

Bara ett par korta inlägg:

1. Sten Sture har helt rätt i sitt påstående om att svenska domare inte är särskilt oberoende. Inlägget just ovan är väl att betrakta som ett s.k. huvudet på spiken observation.

2. Europakonventionen tillämpas dock friskt. Måste säga att det är en av de saker jag imponeras av i den svenska domarkåren. De känner till den och tillämpar den i de mest märkliga situationer. Heder av detta. (Sen att pöbeln läser konventionstexten och förutsätter att sin egen vidsträckta tolkning av denna är den rätta, tja... vad säger man?)

3. EG-rätten verkar det dock vara sämre med. Art. 234 verkar man åtminstone inte bekymra sig om nämnvärt.

2007-04-27 @ 00:15:35
Postat av: A

"1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket."
...Är självfallet inte tillämplig i någon svensk domstol, eller förespråkar du pöbeljustis?!!"

Som sagt var det inte parlamentsromantiken som jag syftade på utan legalitetsgrundsatsen. Alltså: "Den offentliga makten utövas under lagarna.". Börjar ana att du inte kommit längre i din juridiska utbildning än att du läste jiken 2004.

/Jur. Kand. skål

2007-04-27 @ 10:02:14
Postat av: Anonym

Bäste "A",

Som man alltså får förstå "A" är det pöbeln som har tolkningsföreträde vad avser lagarna.

Det synes som att "A" behöver att i studiesyfte granska något mål där dom är lagakraftvunnen.

Skål!

/Lunch-ölen

2007-04-27 @ 12:44:28
Postat av: Anonym

Jiken? Jöken? Vad är Jiken?

2007-04-27 @ 15:46:56
Postat av: Umeåstudenten

JIK = Juridisk IntroduktionsKurs. Om jag inte har fel är det ungefär som JÖK:en fast vid SU. Eventuellt lite mer om juridisk metod, etc. som uppstart på juristprogrammet?

But who am I to tell...

2007-04-27 @ 18:42:32
Postat av: EW

JIKEN igår i juristlinjen på SU, finns även som fristående kurs i bl.a. Lund.

Den liknar Jöken, men det ingår lite mer straffrätt och annat smått och gott än Jöken.

2007-04-27 @ 22:13:14
Postat av: Jur.stud. Uppsala

Jik och Jök är inte samma kurs.

Jik = Civilrätt + Processrätt + Straffrätt

Jök/Hök = Civilrätt + Konkurrensrätt + Marknasdsrätt

2007-04-28 @ 14:26:59
Postat av: Jur.stud. Uppsala

Det kan tilläggas att Jök är anpassad för ekonomer medan Jik är mer av en allmän introduktion till juridik. Men innehåller är detsamma vad avser civilrätten.

Oavsett vilken utbildning man läser borde alla läsa någon av kurserna för att få lite förståelse för vad juridik går ut på. Det är väl det som är tanken med kursena kan jag tänka mig.

2007-04-28 @ 14:32:05
Postat av: Anonym

det vore trevligt om du istället ville ge en liten introduktion redan nu till vad juridiken går ut på! på det viset skulle vi som inte läst kursen kunna slippa omaket! vill du göra det snälla?

2007-04-29 @ 00:39:13
Postat av: A

Jo, jag har för vana att granska mål där dom inte är lagakraftvunnen. Det blir så mycket roligare så. Jag tycker att du ska sluta försöka köra juristjargongen, det funkar inte för dig.

2007-04-29 @ 18:44:27
Postat av: Anonym

"A"

Ang. "funkar inte för dig" skall detta, dag som nedtecknat, förstås mot viss bakgrund.

/Bakis o skakis.

2007-04-29 @ 19:02:01
Postat av: A

Och vad vore det för bakgrund som du åsyftar?

2007-04-29 @ 19:17:31
Postat av: Anonym

"A"

Menar du innehållet i åsyftningen eller är det åsyftningen i sig som du åsyftar, eller hur skall man förstå det?

Skål!

/Återställar-groggen.

2007-04-29 @ 22:54:11
Postat av: Trogen läsare

I en pressrelease från TV 8 idag meddelas att Monique Wadsted leder en intervjuserie i fem delar med personer med anknytning till det juridiska området.

Sändningstider för Rättens tjänare:

Program 1: 9/5 kl. 22:00, Johan Munck, ny ordförande i Högsta Domstolen.

Program 2: 14/5 kl. 22:00, Hans-Gunnar Axberger, professor i medierätt.

Program 3: 16/5 kl. 22:00, Marie Gerhardsdotter Hafström, gen. dir. Försvaret.

Program 4: 21/5 kl. 22:00, Clarence Crafoord, chefsjurist Centrum för Rättvisa och Tingsnotarien från Obygden.

Program 5: 23/5 kl. 22.00, hemlig gäst.

Det som fick mig att tappa hakan var givetvis noteringen vid Clarence Crafoord. Har det varit allmänt bekant?

2007-04-30 @ 12:38:25
Postat av: Anonym

Absolut inte, längtar redan till 21 maj. Kanske frå TN jobb hos clarence?

2007-04-30 @ 12:55:13
Postat av: Till Jur. stud.

Jag har också hört att lagmannen i Nacka är ett riktigt svin.

2007-04-30 @ 16:08:09
Postat av: Anonym

Vänta nu! På de övriga punkterna står det ju bara ett namn. Den 21 maj står det ", chefsjurist Centrum för Rättivsa och Tingsnotarien från Obygden".

Det står ett OCH, betyder det att Clarence ÄR notarien??!

2007-04-30 @ 18:01:02
Postat av: j.earl

Skulle vara mer tippat om det är C.C. som är Sten Sture. Att S.S. arbetar med någon verksamhet som i det närmsta gränsar till rättshaveri har stått klart sedan länge och Centrum för rättvisa är ju tunga på EKMR...

2007-04-30 @ 18:57:43
Postat av: Anonym

S.S. har i ett tidigare inlägg avslöjat att han inte är en han. Dock vet man aldrig med S.S., kan ha varit ett villospår?
Är C.C. och TN inte samma person har symboliken i att programmet har en ytterligare gäst då det ska pratas om EKMR inte gått mig förbi i iaf.

2007-04-30 @ 20:49:38
Postat av: Trogen läsare

Jag uppfattar det som att CC är TN av noteringen gällande program 4.

2007-05-01 @ 10:33:06
Postat av: Anonym

Nja, det där får jag inte att gå ihop. Vad skulle C.C. få ut av att fabulera ihop saker vecka efter vecka?

2007-05-01 @ 11:55:27
Postat av: Jur.stud i Obygden

Kanske skulle han just få yttrycka sin missaktning mot svenska domarkåren samt förmedla detta i ett medium där det är högt i tak och där denne kan få medhåll från de som varit i samma situation och på så sätt uppmärksamma det hyckleri som finns i de svenska domstolarna..?

2007-05-02 @ 10:41:54
Postat av: Sistenotarien

Det är väl bara att kolla om CC har suttit ting och i så fall om tjänstgöringsorten går att klassa som obygd. Jag skulle tippa nej på a) eller i vart fall på b).

2007-05-02 @ 14:01:54
Postat av: AnonymGissar att TN idag är någon rättshaverist som i lönndom söker att ge igen för gammal ost.

2007-05-02 @ 21:27:45
Postat av: Anonym

Finns det någon på detta forum som närmare känner till hur man, utan att använda våld, skall kunna genomdriva ett tillämpandet av svenska lag i svensk domstol?

Har sett ett antal processer där det åberopats tillämpbara lagstöd men att sådana åberopande endast resulterat i att domstolarna, utan att motivera varför, fullständigt skiter i svensk lag.

Notera att det givetvis inte hjälper att skriva ut lagens lydelse på domarnas nosar.

Behöver det nämnas att om svensk domstol tillämpade svensk lag skulle utgången i vissa av de processer jag kunnat följa ha tagit en helt annan vändning.2007-05-03 @ 12:27:01
Postat av: Anonym

Svenska domstolar tillämpar svensk lag, det är bara det att du läser lagen som fan läser bibeln.

Följer de inte svensk lag kan man överklaga. Det är det vi har överrätter till...

2007-05-03 @ 21:53:09
Postat av: Anonym

Axiom: "Svenska domstolar tillämpar svensk lag"
Jovisst, ovan axiom m.fl. gäller möjligen i den akademiska världen där även bevisbörderegler m.m. är sådant som studenterna indoktrineras med.
In the real hard core world: Lagar, bevisning, o andra små detaljer får ju inte stå i vägen för Domarens vilja (eller rättens ordf. med tillhörande handplockat röstboskap). Sedan kan man ju överklaga, men vid påtalandet av förbiseende av lagar m.m. sluter sig kollegorna mangrant upp till skydd av de först dömande domarna. "Inte är det vackert, men så funkar det".

2007-05-04 @ 10:59:14
Postat av: Sitta ting?

Är det någon vänlig själ med tillgång till statistikuppgifter från senaste antagningen (tingsrätt för tingsrätt) och vill dela med sig?

/ev blivande notarie

2007-05-04 @ 12:24:21
Postat av: Anonym

Bäste/bästa "ev blivande notarie",

Klarar du inte ens av att ta fram de uppgifterna på egen hand bör du nog överväga knega vidare som lapplisa.

/Vänliga klubben

2007-05-04 @ 17:14:12
Postat av: Sitta ting?

Vänliga Klubben

Din kommentar fick mig att fundera på vad som drev dig till att skriva en kommentar. Väntar med spänning på svar!

/ev blivande notarie

2007-05-05 @ 22:20:10
Postat av: Hot§hot

Seriöst... blivande notarie; hade du försökt så hade du hittat det själv. Varför vänliga klubben kommenterade vet jag inte men jag kan nog hålla med lite...
http://www.dom.se/templates/DV_Page____1136.aspx
Ha så kul på tinget! :)

2007-05-06 @ 21:43:49
Postat av: Byråkraten

Vänliga Klubben kanske inte har funderat på möjligheten att ev blivande notarie inte är Jusekmedlem. Men satte sig lika fullt ner vid datorn för att agera skitstövel. Bra jobbat.

Hot§hot, om du hade läst lite noggrannare så hade du förstått att ev blivande notarie efterfrågat statistikuppgifter per tingsrätt. Den informationen har man som nämndes tillgång till om man är Jusekmedlem.

2007-05-06 @ 22:33:51
URL: http://www.stockholm.se
Postat av: Anonym

"ev blivande notarie",

Skaffa dig en ny hjärna så skall jag berätta mera.

/Vänliga klubben

2007-05-07 @ 11:15:29
Postat av: Hot§hot

Jeje, I rest my case. Hade inte en susning om att den statitstiken fanns tillgängligen; drar därför mitt strå till stacken:

* Notarietjänster med tillträde maj 2007
Inneliggande ansökningar vid ansökningstidens utgång var 183 härav med examensort Göteborg 15, Lund 66, Stockholm 55, Umeå 8 och Uppsala 39. 116 sökande var kvinnor. Av de sökande antogs 58 varav 32 var kvinnor.


Justitiedepartementet/Länsrätten i Stockholms län: 318,5
Attunda tingsrätt (lägsta): 301,5
Nacka tingsrätt: 325,5
Stockholms tingsrätt (lägsta): 326
Södertörns tingsrätt: 324
Solna tingsrätt (lägsta): 300,5
Södertälje tingsrätt: 301
Eskilstuna tingsrätt: 299
Västmanlands tingsrätt (lägsta): 294,5
Jönköpings tingsrätt: 302,5
Mariestads tingsrätt: 293
Lunds tingsrätt: 319
Malmö tingsrätt: 312,5
Borås tingsrätt: 317
Borås tingsrätt (behörighet kan ge företräde): 320,5
Göteborgs tingsrätt: 337
Värmlands tingsrätt: 296
Sundsvals tingsrätt: 329,5
Umeå tingsrätt: 323,5
Gällivare tingsrätt: 306
Uddevalla tingsrätt (behörighet kan ge företräde): 316
Länsrätten i Stockholms län (lägsta): 298,5
Länsrätten i Södermanlands län (lägsta): 296
Länsrätten i Skåne län (lägsta): 293,5
Länsrätten i Hallands län: 291
Länsrätten i Göteborg: 297,5
Länsrätten i Mariestad: 290,5
Länsrätten i Dalarnas län: 292
Länsrätten i Örebro län: 284,5

*Notarietjänster med tillträde april 2007
Inneliggande ansökningar vid ansökningstidens utgång var 205 härav med examensort Göteborg 17, Lund 74, Stockholm 61, Umeå 9 och Uppsala 44. 132 sökande var kvinnor. Av de sökande antogs 57 varav 37 var kvinnor.

Attunda tingsrätt: 327,5
Nacka tingsrätt (lägsta): 317
Nacka tingsrätt (behörighet kan ge företräde, lägsta): 316
Stockholms tingsrätt (lägsta): 328
Södertörns tingsrätt (lägsta): 311
Södertörns tingsrätt (behörighet kan ge företräde): 312
Eskilstuna tingsrätt: 304,5
Västmanlands tingsrätt (lägsta): 306
Linköpings tingsrätt: 322
Eksjö tingsrätt (behörighet kan ge företräde): 295,5
Jönköpings tingsrätt: 307,5
Skövde tingsrätt (lägsta): 298,5
Blekinge tingsrätt: 293
Helsingborgs tingsrätt: 324,5
Lunds tingsrätt: 320,5
Malmö tingsrätt (lägsta): 340
Alingsås tingsrätt: 322,5
Uddevalla tingsrätt: 301,5
Luleå tingsrätt: 311
Uppsala tingsrätt: 310
Uppsala tingsrätt (behörighet kan ge företräde): 302
Göteborgs tingsrätt:329
Linköpings tingsrätt: 294
Kalmar tingsrätt (lägsta): 289,5
Länsrätten i Stockholms län (lägsta): 298,5
Länsrätten i Jönköpings län: 292,5
Länsrätten i Göteborg: 306
Länsrätten i Vänersborg (lägsta): 283,5
Länsrätten i Örebro län: 304,5
Länsrätten i Västmanlands län: 303,5
Länsrätten i Norrbottens län: 297

2007-05-07 @ 15:20:51
Postat av: Kaka

Ser man på, när jag sökte in var det 346 poäng som gällde på Sthlms tr. Då kändes det fint att komma in efter sura extrapoäng från trainee och 10p-kurser.

2007-05-07 @ 19:24:43
Postat av: Anitbyråkrat

Även byråkraten verkar ha svårt att förstå varför "Vänliga klubben" är något sarkastisk.. Den som söker skall finna och hade "ev. blivande notarie" sökt i närheten hade denne säkert snart funnit uppgifterna utan hjälp av Hot§hot.. förvånansvärt att man som byråkrat har så svårt att hitta rätt uppgifter i en text...

2007-05-07 @ 22:01:50
Postat av: expat

Vad gör en "anitbyråkrat"?

2007-05-08 @ 18:31:21
Postat av: Anonym

expat,

antibyråkratar - fattar du väl!

/Vänliga klubben

2007-05-08 @ 20:37:55
Postat av: expat

Jo, det fattar jag. Jag tillät mig en sarkasm mot ett stavfel, men det var uppenbarligen alltför subtilt för vänliga klubben.

2007-05-08 @ 22:04:00
Postat av: Anonym

"epxat",

Den efterhandskonstruktionen suger.


/Vänliga klubben

2007-05-09 @ 00:28:51
Postat av: Anonym

Kaka: Vilken tönt du är som droppar dina tingspoäng och att du jobbat som trainee! Vem fan bryr sig?

2007-05-10 @ 17:13:34
URL: http://www.get_a_life.com
Postat av: krona eller klave -vad är den tilltalades inställning?

"Hovrättsdom: Tingsrätten fällde mannen för mord, men hovrätten ogillar åtalet. Det är inte uteslutet att mannen saknade varje form av uppsåt och av misstag stötte emot sin bror med kniven. Huruvida han var oaktsam prövas inte, eftersom åklagaren begränsat talan till uppsåtligt knivstick." (hämtat från Pointlex 11 maj 2007)

2007-05-11 @ 18:24:42
Postat av: A

krona: Vad föreslår du istället? Att man kategoriskt antar att alla alltid handlar med full insikt om vad de gör?

2007-05-11 @ 19:32:11
Postat av: Klave

Nä, jag tror inte att TR o HovR alltid handlar med full insikt om vad de gör!

2007-05-11 @ 20:58:55
Postat av: A

Jag förstår inte vad det är du tycker är så konstigt. Om det inte går att bevisa att mannen körde kniven i bröstet med insikt om att hans offer skulle dö, så skall han inte dömas. Det är svårt det där med bevis och sanning. Ta ett snack med några av anarkafeministerna som hänger på stan och klagar över att "stureplansprofilerna" gick fria.

2007-05-12 @ 18:00:22
Postat av: A

"Vid en sammantagen bedömning finner hovrätten att man på grundval av den muntliga beviningen inte rimilgen kan borste från möjligheten att A.A. i samband med att han svingat golfklubban mot M.L. och A.S. ochm så som M.L. har beskrivit det vridit kroppen i en rörelse åt vänster mot det håll varifrån S.A. hastigt närmat sig, utan varje form av uppsåt att skada brodern stött emot denne med kniven så att denna trängt in i kroppen på så sätt som åklagaren har beskrivit. Rättsläkaren P.K. uppgifter om hur skadan kan ha uppkommit utesluter inte heller ett sådant händelsefölopp.
Vid denna bedömning skall åtalet för mord ogillas. Åklagaren har i gärningsbeskrivning och utryckligen under pläderingen begränsat sitt gärningspåstående tilla tt A.A uppsåtligen utedelat knivsticket. Hovrätten kan därför inte pröva frågan om A.A. varit ovarsam vid sin hantering av kniven och därför skall dömas för att av oaktsamhet ha vållat broderns död."

2007-05-12 @ 18:10:44
Postat av: Krona

Det noteras att i TR kom den andra sidan av myntet upp.

2007-05-12 @ 20:10:26
Postat av: Mister X

Till A; Åtalet mot de två "Stureplansprofilerna". http://www.lexnova.se/show_legalcase.php?legalcase=894

2007-05-14 @ 01:38:36
Postat av: Jur.stud. Uppsala

Missa inte Tingsnotarien i TV8 i kväll (22.00). Om nin har tillgång till PointLex kan ni titta på programmet på nätet i efterhand.

2007-05-21 @ 18:00:38
Postat av: Anonym

Missade programmet har ej pointlex. Vem är tingsnotarien?

2007-05-22 @ 10:07:29
Postat av: Undrande

Var någonstans på pointlex då? Hittar det inte :(

2007-05-22 @ 13:42:27
Postat av: Undrande

Okej, nu hittade jag det. Men gårdagens program har inte lagts ut ännu...

2007-05-22 @ 13:45:01
Postat av: Anonym

På tv8.se ligger det ute..

2007-05-22 @ 18:17:42
Postat av: Anonym

Det går bra att se programmet på www.tv8.se

2007-05-22 @ 18:18:48
Postat av: Anonym

Nu ligger det ute även på pointlex.

2007-05-22 @ 20:49:22
Postat av: Anonym

Åh vilken dålig intervju.

2007-05-22 @ 22:36:30
Postat av: Anonym

ja, den gav ju inte så mycket.. mer än att TN är en man..

2007-05-23 @ 21:41:33
Postat av: Mister X

Ändå rätt smart av TN är hålla sig anonym ett tag (några år?) till. Risken är ju att allt han gör inom juridiken skulle riskera att överskuggas av bloggen, och det kanske inte är helt önskvärt. Särskilt inte om det stämmer att TN numera arbetar med myndighetsutövning. För övrigt överklagas nu domen mot "Stureplansprofilerna" till HovR. Feministlobbyn har lyckats igen.

2007-05-25 @ 02:21:33
Postat av: Anonym

"Ändå rätt smart..."
I de blindas rike är den enögde kung.

2007-05-25 @ 19:39:41
Postat av: Mister X

Anonym, Man gör så gott man kan.

2007-05-26 @ 03:50:43
Postat av: Så är det

Det faktum att tingsnotarien suttit ting medan han skrivit den självupplevda bloggen visar
att rådmän, fiskaler, lagmän och dylika är sviniga översittare som är mycket värre skurkar än de tilltalade i brottmålen.

2007-05-27 @ 10:59:24
Postat av: Yep

Så sant så sant, de riktiga skurkarna har mörka kostymer med svettfläckar och kallar sig "rådis"..

2007-05-28 @ 08:22:42
Postat av: BaronB

Trodde aldrig jag skulle gå in på den - som jag trodde - avsomnade bloggen igen, men de senaste kommentarerna fick det att rycka lite.
För den som arbetat på flera olika domstolar och dessutom läst den trevliga boken "Får jag presentera en ny notarie"(som borde vara obligatorium för nya notarier) framstår det som tämligen uppenbart att flera av TN:s upplevelser INTE är självupplevda utan återgivanden av klassiska historier i notarieloren.

2007-05-28 @ 09:52:53
Postat av: N.O.

Jag är inte säker på att tn är man efter att ha sett intervjun. Tror snarare tvärtom. Rösten är trixad med så kan lika gärna vara en kvinnoröst. Och noterade ni när tn gick in och satte sig? Mer en kvinnokropp än en manskropp, anser jag.
Har också hört att tn numera jobbar på kfm. Någon som kan bekräfta?

2007-05-28 @ 19:06:06
Postat av: Anonym

KFM verkar ju som en sannolik placering då TN inte ens dög till åklagis.
Eller, hur dum i huvudet kan man bli egentligen?

2007-05-28 @ 19:58:45
Postat av: Rut

TN kan ju trot allt ändå ha blivt antagen som aspirant, men ville bara sopa igen spåren lite på slutet genom at skriva att hon inte blev det.

2007-05-29 @ 18:04:24
Postat av: Anonym

Anonym: Du existerar ju, så lika jävla dum som du kan man uppenbarligen i alla fall bli.

2007-05-29 @ 22:49:17
Postat av: N.O.

Nja, jag tror inte att TN är på åklageriet. Visserligen är det en stor arbetsplats, men tror det är lättare att smälta in på skv/kfm.

2007-05-30 @ 00:02:45
Postat av: Anonym

"Anonym: Du existerar ju, så lika jävla dum som du kan man uppenbarligen i alla fall bli."
Anonym svarar: Du existerar ju, så lika jävla dum som Du kan Du uppenbarligen i alla fall bli!

2007-05-30 @ 11:51:24
Postat av: Ba Ba

Tjena!
Är det någon här som känner till magisterprogrammet som ges i Göteborg? Heter ICM och rör immaterialrätt - är ett sammarbete mellan chalmers och GU. Har kommit in, men vet inte om det egentligen är något att ha... Känner ingen verksam jurist som läst utbildningen i fråga, så jag står lite handfallen nu.

2007-05-30 @ 15:32:21
Postat av: A

Ba Ba: Kan säkert vara en bra utbildning. Men min uppfattning (vilken är helt tagen ur luften) är att de enda utbildningarna som anses kvalificerade bland de yrkesverksamma juristerna är de stora tre. D.v.s. Stockholm, Uppsala och Lund. Sen beror det ju alldeles på vad du vill syssla med. En sak är om du söker anställning på ett bolag som behöver en expert i saken. En helt annan är att försöka konkurera med advokater inom det immaterialrättsliga området. Tror att de flesta klienter gillar ramlösa, kostymer och titlar. Har det gått så långt att man behöver juridisk rådgivning så vänder man sig nog inte till någon annan än just en advokat, om man har ett val rent ekonomiskt.
Låter lite liknande språkjuridikprogramet som SU hade, meningen var att man skulle utbilda tolkar till EU:s instutitioner. Det visade sig dock att de inte var särskillt intresserade av att anställa människor utan fullvärdig juridisk utbildning. Programet är för övrigt nedlagt nu. Så om du har ett val, använd det inte och gör som alla andra.

2007-05-30 @ 18:45:45
Postat av: Ba Ba

Alltså, det är en påbyggnadsutbildning till min jur kand, om det inte framgick. Istället för att läsa 40 p fördjupningskurser, läser man 80 p, och får således en magister. Jag vet emellertid inte om det är ngt att hänga i julgranen, eller om jag ska 1. läsa skatterätt, och hoppas på att jag får ett jobb. 2. satsa allt på att läsa EG-rätt/komkurrensrätt, som jag egentligen tycker är roligare. Efter vad jag hört är det svårare att få jobb om jag väljer alternativ 2.
Vart skall man läsa EG-rätt/konkurrensrätt? Är det Lund som gäller??? Någon som läst där?

2007-05-30 @ 22:27:55
Postat av: Semester? Paddla kanot i Obygden?

Och möt de tandlösa och banjospelarna.
Något för Sten Sture?
"Come on, squeal. Squeal!
What's you wanna do with him?
He got a real pretty mouth, ain't he?
That's the truth.
You're gonna do some prayin' for me, city boy.
And you better pray good."

2007-05-31 @ 07:54:19
Postat av: Ruben Ritschback

Hur kan det komma sig att ingen vet vem tingsnotarien är? Är det inte märkligt. Här diskuteras det till och med huruvida det är en kille eller tjej! Vad fan, det är ju inte precis Schakalen vi har att göra med. Kan ingen ge lite roligare ledtrådar till en stackars trött :)

2007-05-31 @ 15:05:51
Postat av: Le Tigre

BA BA: Skit i påbyggnadskurser och jaga jobb istället. Arbetslivserfaranhet smäller högre än några extra poäng i cv:n

2007-05-31 @ 20:05:46
Postat av: Den där

>>Ruben Ritschback
Klart folk vet vem han är. Men de som vet kanske inte känner sig motiverade att skryta här i bloggen. För övrigt lät han fruktansvärt fjollig (bögig) i intervjun. Usch, hade hoppats på en riktig karl...

2007-05-31 @ 20:25:50
Postat av: Konrad

Vete fan om inte jag numera är till 95 procent säker på vem TN är. Men jag säger inget. Hahaaaa!

2007-05-31 @ 20:54:50
Postat av: vad då

>> Den där
Har väl ingen betydelse om han fjollig eller bögig, han kan väl vara en bra människa för det. Du framställer det som det skulle vara något negativt. Hör du också till den där gråa tråkiga utdöende juristskaran?

2007-06-01 @ 11:57:15
Postat av: Anonym

vad då: beror väl på att vi alla har haft bilden av TN som en snygg och väldigt korrekt heterosexuell man. Med välpolerade skor och koll på saker och ting.
En tjej?! Vad grundar ni detta på?

2007-06-01 @ 12:25:31
Postat av: vad då

Det är väl oberoende om han är kvinna, man, invandrare el homsexuell etc, huruvida han/hon har koll på läget.
Jag har inte gjort något påstående utan kommentrade bara Den därs:s kommentar. Tyckte att dennes kommentar var allt för svart o vit o nedvärderande mot icke "riktiga karlar". Tycker det visar på en allt för ålderdomlig människosyn, tragist att vi inte kommit längre...

2007-06-01 @ 15:41:59
Postat av: Anonym

hur ser den senaste statistiken ut, någon som vet?

2007-06-02 @ 00:08:54
Postat av: Lassbo

I söndags när jag och T.P. åt frukost var TV:n påslagen i köket, och vi visste inte om vi skulle skratta eller gråta när Electric Banana Band fick visa sin senaste video i Söndagsöppet. Vi höll på att sätta frukosten i halsen när Lasse Åberg sjöng om en morfar som var som en batteridriven kanin. När Lena Philipsson gjorde succé med ?Ont det gör ont, det gör ont en stund på natten men inget på dan? så trodde jag att det inte kunde bli snuskigare än så, men Lasse Åberg sjunger faktiskt sin pedofilsång för barn. Detta är helt förskräckligt, och plötsligt förstår jag hela innebörden av ?Banankontakt?.

2007-06-06 @ 21:31:12
Postat av: Lassbo

?Jag badar ofta med Maja, då gäller det att se opp, för Maja gillar och laja, o hugga tag i min snopp.? Ur sången Min Piraya Maja, ännu ett exempel på ?banankontakt?.

2007-06-06 @ 21:32:02
Postat av: Lassbo

Tänk att jag ofta tvingas upprepa delar av mina egna blogginlägg i kommentarsfältet (och även fläka ut mig på andra bloggar) bara för att vissa verkar ha problem med att läsa bloginläggen i sin helhet. Ska det vara så svårt att fatta vad som står redan från början? Jag är ganska trött på att behöva upprepa mig. Snart stänger jag av kommentarsfältet igen, jag orkar inte skriva samma sak om och om igen.

2007-06-06 @ 21:33:32
Postat av: AB

ICM är roligt, och vete sjutton om potentiella arbetsgivare bryr sig så vansinnigt mycket om vilka fördjupningskurser man läst...

2007-06-07 @ 14:00:55
Postat av: Karolina på Glamourbloggen

Kommentrerna ovan under signaturen "Lassbo" är det inte jag som har postat i denna blogg.

2007-06-08 @ 09:37:39
URL: http://www.glamourbloggen.se
Postat av: Anonym

Om småpojks-rövknullaren återigen är verksam som domare i HD, -varför skall då lilla jag följa svensk lag.

2007-06-09 @ 09:05:48
Postat av: Draken

Men ta det lugnt. Dessutom varför skriva illa om Karolina Lassbo? Jag menar ok att störa sig på någon, men jag har svårt att tro att hon gjort något illa åt den som skriver skit om henne.

2007-06-10 @ 13:17:27
Postat av: Anonym

Draken: hmmm texten som någon "skrivit" under signatur Lassbo verkar rakt kopierat från hennes egen blogg. Alltså inget hittepå
; )

2007-06-10 @ 22:14:36
Postat av: Anonym

"Nu avslår Justitekanslern hans begäran eftersom bilen ändå hade sjunkit i värde om han hade använt den."
(Det var väl begärd ersättning för att INTE ha kunnat använda bilen som det var frågan om, eller?)
http://helsingborg.expressen.se/Nyheter/1.716800

2007-06-11 @ 23:47:26
Postat av: Hot§hot

Vad pratas det om? ...
:)

2007-06-15 @ 02:28:55
Postat av: Me

Att det suger att sitta ting. Satans domare!

2007-06-18 @ 11:23:37
Postat av: you

börja blogga, det finns ett ledigt utrymme i nätetern!

2007-06-19 @ 23:09:28
Postat av: Lena

Någon som vet hur det går för den nya tingsnotarien i Sala? Hon som var så orolig.

2007-06-20 @ 13:12:57
Postat av: Horvätten

Jag hatar att sitta ting! Hur fan hamnade jag här?

2007-06-20 @ 20:49:13
Postat av: LL

Man borde ha pluggat ngt annat än juridik. Va fan är det för jävla yrke att döma andra?

2007-06-23 @ 20:44:14
Postat av: Anonym

Någon som vet hur det har gått för TN?

2007-06-26 @ 11:18:26
Postat av: MM

LL: Du kanske borde ha valt yrke efter intresse och inte efter förväntad status och lön?

2007-06-26 @ 19:05:04
Postat av: Inspector Barnaby

Open sesame!!
http://www.afpetersens.se/sv/coworkers.php?id=16

2007-06-27 @ 15:21:58
Postat av: Jan

Är tingsnotarien på Af Peterséns?

2007-06-29 @ 14:21:25
Postat av: Anonym

Jag tycker att vissa har en alltför negativ inställning till domare. Där jag sitter ting finns det ingen domare som är en skithög. Alla utom en har respekt för notarierna och ser till att de inte är överbvelastade med jobb, har koll på hur mycket jobb notarien har förutom det "den egna" domaren ger en och de är alla måna om att notarierna skall få en bra tid vid tingsrätten. Dessutom finns det flera unga domare som inte har glömt bort hur det var att vara notarie och som därmed behandlar notarierna med än mer respekt. De unga domarna är dessutom alltid med på notariernas utekvällar och är mer en av dem än en av de äldre domarna.
Efter vad jag har hört på diverse kurser är det likadant på fler domstolar än våran, så varför skall alla domare av vissa förklaras vara svin rakt igenom?
Jag tycker om "mina" domare.

2007-06-30 @ 00:22:58
Postat av: Till:

"Jag tycker om mina domare" Du smörar säkert rätt mycket med dina domare. Går du med deras hundar också? Visst beundrar du dem varje gång du får chansen (du är
ett äckel -faktiskt).

2007-07-02 @ 08:28:52
Postat av: Jerry

Den fege fan som inte ens vågar står för sina åsikter genom att ange sitt namn bör enbart knipa käft. Låt den som gillar "sina" domare göra det och inse att det förmodligen är du själv som är så genomvidrig att alla hatar dig och är otrevliga mot dig av den anledningen.

2007-07-02 @ 17:32:07
Postat av: Dr. Watson

Varför skulle det vara medarbetaren på Af Petersens advokatbyrå som är TN? Det måste finnas åtminstone ett antal notarier med jur.kand. från Stockholm från den aktuella tiden? Ngn som vet mer?

2007-07-02 @ 20:01:21
Postat av: Thomas

Bra att du står dina åsikter med ditt namn "Jerry" nu vet man ju precis vem du är när du är så modig -
(p.s ta dig i röven!)

2007-07-04 @ 13:31:30
Postat av: Var det Thomas?

står för skall det vara /Thomas

2007-07-04 @ 13:32:14
Postat av: Snyggve

Oj oj oj. Vilken comeback. Där fick du honom allt. Han hade glömt för. På internet och allt. Snyggt.

2007-07-05 @ 05:38:05
Postat av: Anonym

Äh, sluta tjafsa och kom med fakta om tn istället!

2007-07-05 @ 23:07:30
Postat av: Nytt forum?

http://skarpslipad.blogg.se/associate/
Verkar som om skribenten inte kommit så långt, men kan detta vara en möjlig och värdig ersättare till Tingsnotarien?
Ser ut att vara en dagbok från Fina Byrån. Eller ska bli. Skribenten har precis fått jobbet! Jag är lite skeptisk till om den kommer att hålla samma höga kvalitet som TN, men kommer att följa bloggen under några veckor för att se...

2007-07-07 @ 14:19:54
Postat av: Funderare

Är det någon som känner till hur det står till med arbetsmiljön på länsrätten i Göteborg?

2007-07-07 @ 19:49:00
Postat av: Jerry

"Thomas" (va? vem? jag?)verkar vara något förvirrad ang. sin identitet.
Udden tas av något när man skriver ett nytt inlägg endast för att korrigera ett syftningsfel i sitt första inlägg. Fan "Thomas", ska du kasta skit kan du väl i alla fall korrekturläsa dina inlägg först!
För övrigt testade jag det där du tipsade om: It was all good! Du kan ju testa på någon annan istället... =P

2007-07-09 @ 18:43:53
Postat av: Thomas?

Jerry du som man så exakt kan identifiera genom att du skriver ditt namn under dina inlägg och som är så modig att du står för dina åsikter. Det var inte ett syftningsfel det rörde sig om utan ett ord hade fallit bort. Skall du kasta skit på andra kan du väl tänka igenom vad du skriver om först. Jag kan gärna placera en känga med stor hastighet i din röv..

2007-07-10 @ 16:48:14
Postat av: Fettot

JAHA!!! :@

2007-07-11 @ 23:00:40
URL: http://www.fettagen.blogg.se
Postat av: Snart färdig jur.kand.

Hej
Är det någon mening med att sitta ting i dom mindre orterna, typ Eksjö, Örebro, Mariestad etc. Eller är det bara storstadsregionernas domstolar som gäller om man vill ha bra jobb efteråt?

2007-07-26 @ 08:59:54
Postat av: Magica de Hex

Fick tips om din blogg först igår, nu har jag hunnit läsa allt och haft stort nöje av den!
Fortsätt skriva - din nuvarande arbetsplats är säkert minst lika abderitisk. Det är min nuvarande nämligen, och alla som föregått den!

2007-08-07 @ 13:10:57
Postat av: Tipsare

http://www.dalademokraten.se/Bloggar/Gubb-Jan-pa-natet/
En krimreporters syn på rättsamhället.

2007-08-21 @ 11:11:10
Postat av: Anonym

AKL fiskal i Uppsala måste ta och skärpa sig - var lite trevlig och sluta bete dig som en skitstövel! Har du förstått att de flesta notarier skyr att jobba med dig??? Snacka om att slicka uppåt och sparka neråt!

2007-08-22 @ 17:05:24
Postat av: Suck

Jag trodde att jag redan tidigare träffat på den i särklass mest korkade juridikstuderande, i mina ögon alltså.
Men nu är nog rekordet slaget.
www.jureka.net
Har ni läst vad en läsare skriver där? Läs tråden Övriga frågor som startades av en Monka. Är juridikstudenter så korkade är det illa, lär de sig inte bättre på utbildningarna borde dessa kontrolleras väldigt noga.

2007-08-23 @ 19:42:53
Postat av: Fredrik

Tycket att RT kunde ha gjort en längre intervju med dig. Nu fick man ju inte alls veta speciellt mycket.
Men det jag tycker var konstigt var att du ändå gick med på att så många detaljer avslöjades. Att du studerat i Stockholm och att du faktiskt gjorde din notarietjänst under tiden som du skrev bloggen och nu jobbar på en stor statlig myndighet i Stockholms innerstad. Samt är i 30-årsåldern.
Rent logiskt så kan ju dessa uppgifter räcka för att många nu ska kunna ta reda på vem du är. Vilka som jobbar på en statlig myndighet är ju offentliga uppgifter och med dessa i handen är det ju bara att börja leta.

2007-09-06 @ 12:29:08
Postat av: Anonym

Who cares enough att let och sedan veta att man kanske hittat honom värt lixom?

2007-09-08 @ 12:18:45
Postat av: Inte TN

Jag skulle uppskatta lite mer detaljer. Som det är nu tror folk att jag är TN!

2007-09-11 @ 16:54:43
Postat av: Bimbobenny

Hallå, som man orkar läsa all den här texten! Då shoppar jag hellre runt Stureplan med en latte i handen. Testa dock min linfrösmoothie, lika delikat som en flaska schampo.

2007-09-17 @ 00:02:46
URL: http://bimbobenny.blogg.se
Postat av: Var är ni?

Var har alla som kommenterade i den här bloggen tagit vägen?

2007-10-03 @ 17:43:52
Postat av: Sten Sture

Sten Sture drar omkring runt Stureplan som en baglady (ungefär som Percy Nilegård i Killing på Grand) och är bitter över att Alex Schulman överförde konceptet med att i bloggform driva med självrättfärdigande drygjurister runt Stureplan, Norrmalmstorg, Kungsholmen och Riddarholmen till att i bloggform driva med självrättfärdigande och dryga mediamänniskor runt Stureplan, och var mer framgångsrik.

2007-10-08 @ 18:02:33
Postat av: saknarnick

Sten Sture// Vad antyder du nu? Om jag ska tolka det du skriver någorlunda bokstavligt så hade du (?) en blogg som drev med jurister runt.... Eller vad menar du?

2007-10-11 @ 08:45:39
Postat av: Pebles

Sten Sture var kul men jag saknar mest ass-Anton

2007-10-12 @ 20:23:18
Postat av: zigge

Efterträdaren?

2007-10-21 @ 23:59:18
URL: http://slipsknuten.blogg.se
Postat av: Herman

Måste bara tipsa om slipsknuten.blogg.se

2007-11-04 @ 15:25:50
Postat av: monika

jag soka arbeta,

2007-11-11 @ 18:19:24
Postat av: Janne

Kommer andra året i bokform? Värdelöst att följa den på nätet när man måste läsa bakifrån.

2008-01-11 @ 19:30:46
Postat av: Anonym

Ring förlaget och fråga.

2008-01-14 @ 10:34:33
Postat av: Lotto

har en åtalad person rätt att i publiceringssyfte lämna ut material till en journalist även om rätten beslutat om sekretess angående det som varit innanför stängda dörrar och annat?

2008-01-31 @ 03:07:42
Postat av: Anonym

Nej, då kan man bli åtalad för brott.

2008-02-04 @ 20:32:05
Postat av: Anonym

Jag har hört att tingsnotarien numera är kronofogde.

2008-02-11 @ 13:46:47
Postat av: Anonym

Har hört detsamma av en som jobbar på kronofogden.

2008-02-14 @ 12:19:35
Postat av: Fiskalen

Den häktade tyskans försvarare hävdar att hans klient sitter oskyldigt häktad: "Det är min uppfattning att man inte kan sitta häktad på enbart indicier. Än mindre kan man bli dömd på indicier."

Detta är givetvis fel. Den fria bevisvärderingen innebär som bekant att man kan bli dömd på indicier. Om detta är vad tyskans försvarare skjutit in sitt försvar på kan det vara läge för ett försvararbyte...

2008-05-03 @ 16:55:08
Postat av: Manou

Har jag kommit för sent? Kom jag när det roligt börja ta slut?

2008-07-04 @ 12:48:55
URL: http://www.din-it-kunskap.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

P.g.a. spam kommer alla kommentarer innehållande mer än en länk att granskas innan de läggs ut
Tingsnotarien förbehåller sig rätten att citera kommentarerna