Söndagen den 18 februari 2007

Med bara dryga två veckor kvar på tingsrätten skulle man kunna tro att jag befinner mig i ett ständigt lyckorus över att snart få återvända till storstaden och slippa denna gudsförgätna håla för alltid. Det hade antagligen varit fallet om det inte vore för punkterna ett (1) och två (2) här nedanför.

1. Jag kommer med största sannolikhet att vara arbetslös om mindre än tre veckor.

Under julledigheten ägnade jag nästan tre tidsmässigt jämförliga med tingsrätten fucking arbetsdagar åt att skriva en hög ansökningsbrev och en/ett (?) CV till olika byråer, några myndigheter och andra mer eller mindre seriösa arbetsgivare runt om i landet. Jag har blivit kallad till en (1) intervju och fått noll (0) jobb. Intervjun ägde rum på en mellanstor advokatbyrå belägen på en bakgata nära Stureplan. Att jag inte skulle få tjänsten stod klart redan från början, eftersom en av skräck fastklistrad tunga i gommen inte direkt är förtroendeingivande när man i ansökningsbrevet har uppgivit att ens främsta egenskap är social kompetens.

Jag var förvisso inbjuden till ytterligare en intervju på en mindre byrå, men advokaten som ägde byrån behagade av okänt skäl inte dyka upp, vilket hennes sekreterare försökte att kompensera med flera koppar kaffe och kakor medan hon berättade att advokaten vid flera tillfällen hade glömt bort att auktorisera sekreterarens löneutbetlaningar så att hon fått vänta i flera dagar på sin utbetalning. Nog för att jag är desperat, men jag har faktiskt betalat A-kasseavgift under det senaste året.

2. Jag är bakis efter att ha tillbringat lördagkvällen på DGG med Maria och Stekaren.

Kommentarer
Postat av: arbetssökande

Jag är också i jobbsökartagen. Fick också tunghäfta på min första intervju. DET GÅR ÖVER. På den femte så går det galant. Hoppas att TN får jobb snart och inte lämnar oss bara för att h*n slutar tinget.

2007-02-19 @ 19:20:15
Postat av: A-kassomanen

Tjenixen. Om man är en kallt beräknande jävel som inte har lust att betala a-kassa under hela sin notarieperiod men ändå njuta av dess frukter vid en kommande bergsäker arbetslöshet, när ska man då börja betala? Efter ett år?

2007-02-19 @ 19:36:21
Postat av: Juristen

Hur kan man efter sin notarieperiod ha en "kommande bergsäker arbetslöshet" framför sig..? Byråerna rekryterar ju som aldrig förr... Kanske bäst att börja betala på en gång om man är så arbetsskygg, det finns ju en risk att få gå i förtid med motiveringen "för dum och för lat"...

Och innan någon får spatt och informerar mig om att det inte är tillåtet: Jag vet.

2007-02-19 @ 20:02:34
Postat av: Anonym

Men TN har ju inte fått något jobb ännu....inte undra på att han är orolig. Tycker att Juristen är för hård.

2007-02-19 @ 20:14:00
Postat av: Juristen

Jag hoppade på A-kassomanen... Ber om ursäkt för att jag blev lite ivrig :-)

2007-02-19 @ 21:03:17
Postat av: Anonym

a-kassamannen du skall börja pröjsa a-kassan efter ett år, det är helt rätt gissat, det gjorde jag också, det tjänade jag många tusenlappar på, bergsäkert direkt efter notarietiden, varför betala mer än nödvändigt

2007-02-19 @ 22:26:22
Postat av: Byråkraten

Ok, TN har ännu inte fått något jobb, trots att byråerna rekryterar hej vilt i dag. Vad tyder det på? - Att ev arbetsgivare tidigt upptäcker TN:s bristande intresse för hårt och kvalificerat arbete?

För inte verkar TN ha gjort ett bra jobb hittils i varje fall...

Tyvärr, räcker det inte med att sitta ting för att få jobb - man måste göra det bra också.

2007-02-20 @ 08:21:50
Postat av: Storstadsnotarien II

Jag tror mig veta vilken mellanstor byrå det är som TN var på intervju i Stockholm...

2007-02-20 @ 09:12:33
Postat av: Mig

Detta med att söka jobb påminner mig om en sak. Låt mig berätta:

-------------------------------------------------

Min flickvän, sambo och kanske blivande fru, är borta. Jag vet inte varför, men hon tog alla lampor med sig.

Kanske har vi gjort slut, kanske inte. Det hela är en ny företeelse för mig, så jag vet inte riktigt vad jag ska tycka eller känna eller tro. Jag har ingen känslomanual för mitt tillstånd. Jag är ny i det grannskapet. Och därför kan jag bara konstatera att hon inte är här. Jag är här men fästmön är någon annanstans.

Jag kan inte utesluta att hon är och handlar mat, för det börjar bli tomt i skafferiet. Å andra sidan har det inte tagit 2 dagar förut. Dessutom svarar hon inte på mobilen. Sen var det det där med lamporna också.

Kanske är hon på en väldigt mörk plats.

----------------------------------------------------

Det var det!

Jag är här. Om ni behöver mig.

Ses och hörs.

Postat av: Anonym

Kan du inte på CV:t skriva att du startat och drivit en framgångsrik blogg om att vara tingsnotiare hehe =)

2007-02-20 @ 10:03:23
Postat av: Fast i Myndighetsträsket

Kom över till den mööörka sidan.....kom över till den mööörka sidan....

Här på Myndigheten behövs det alltid påfyllning av färskt blod istället för det gamla stelnade. Tyvärr så tenderar Myndighetens personalpolicy att fördriva goda förmågor relativt snabbt, och lämna kvar oss stelnade för evigt. Det finns lysande undantag, men de är skrämmande få.

Så kom till oss TN... :-)

2007-02-20 @ 10:56:42
Postat av: Magnus

Ett CV. Om du översätter det till levnadsbeskrivning som det är och betyder hade det blivit en. :P

2007-02-20 @ 12:14:42
URL: http://blog.apokalypsens-4-ryttare.se
Postat av: Sten Sture

Catharina Grünbaum:

Bokstavsförkortningar följer i många fall grundordet: en mc (motorcykel), en vd (verkställande direktör), mitt pg (postgiro).

De har å andra sidan en tendens att få neutralt genus när man tänker mindre på grundordet och mer på bokstäverna: ett wc (water closet), det mäktiga LO (Landsorganisatonen).

Förkortningen cv står för det latinska curriculum vitae som ordagrant betyder "levnadslopp" och som i dag används om en meritförteckning med levnadsbeskrivning.

Latinets curriculum är neutrum och så är det även i svenskan: ett curriculum. Vare sig man utgår från det fullständiga ordet eller från förkortningen blir det alltså ett cv.

Cv är i dag så vanligt att det kan placeras tillsammans liknande förkortningar som blivit vanliga ord, som cd, pc, tv. Små bokstäver, med andra ord.

2007-02-20 @ 13:50:01
Postat av: Juristen

Så då heter det alltså min leg (legitimation)? Det låter ju hur dumt som helst!

Och nej, det heter inte mitt legitimation...

2007-02-20 @ 15:42:50
Postat av: Musse

"Ett wc"!?

2007-02-20 @ 16:20:42
Postat av: Sten Sture

Juristens problem ovan är kanske att hon inte skiljer på förkortningar av sammansatta ord/begrepp (ibland kallade akronymer) och förkortade ord. Ett roligt exempel på det senare är annars "grdman" inom det militära. För övrigt märkligt att det heter min legitimation, men mitt leg. Finns säkert någon språkvetare som skulle kunna förklara varför det förhåller sig på detta sätt, eller så kanske det faktiskt egentligen heter "min" leg...? Att det låter hur dumt som helst för Juristen betyder naturligtvis ingalunda att hennes uppfattning därmed skulle ha någon vederhäftighet. Egentligen lika inskränkt/meningslöst som åklagare/försvarsadvokater som i en mediakommentar klämmer ur sig det synnerligen intetsägande "under mina 20 år i yrket har jag aldrig varit med om något liknande". Någon som kan förklara vad det egentligen betyder och vad som är syftet med påståendet?

2007-02-20 @ 16:23:26
Postat av: Juristen

Sten Sture:

Det var det fräckaste ;). Det var ju du som kallade det förkortning "Förkortningen cv står för det latinska curriculum vitae som ordagrant betyder "levnadslopp" och som i dag(...)". Jag spann bara vidare på det... Även om jag naturligtvis vet att det är en akronym. Det är alltså ditt fel!

Dessutom vidhåller jag att leg är neutrum och legitimation är utrum. För det låter så himla dumt annars...

2007-02-20 @ 16:42:37
Postat av: Genomskådaren

Sten Sture:

Har juristen ett problem?

Sammansatta ord/begrepp kallas ibland akronym?

Två påståenden som du kände det nödvändigt att framföra? Tveksamt om dina påståenden äger vederhäftighet.

2007-02-20 @ 16:43:46
Postat av: Ordvrängaren

haha tn vet vilka knappar han ska trycka på för att få igång juristtöntarna. En/ett CV är genialiskt att skriva i denna blogg.

2007-02-20 @ 18:47:04
Postat av: F.d jurist

Juristen är töntig "man måste sitta ting bra också" -handlar väl snarast om att man måste slicka feta gamla lagmäns rövar till belåtenhet. Något du säkert är bra på -tänk på att coli bakterier inte är nyttiga.

2007-02-20 @ 19:13:37
Postat av: Undrande

Utöver ord- eller lagvrängeri, vad mer exakt skulle den tillämpade juridiken bestå utav?

Juridiken verkar ju, kort o sammanfattningsvis, helt enkelt vara ett område där man endast behöver äga rätten till att ha sista ordet så klarar man sig. (Domstolarna brukar som bekant sällan förlora, i vart fall inte i deras egna mål.)

2007-02-20 @ 20:35:20
Postat av: Låtsasjuristen

Från Språknämndens frågelåda:
fråga - Heter det ett eller en cv? Skrivs den med små eller stora bokstäver, och vad står förkortningen för?
svar - Eftersom förkortningen fungerar som ett eget ord rekommenderar vi små bokstäver: cv.
Både en cv och ett cv förekommer. Vi rekommenderar i första hand ett cv, cv:t, cv:n, cv:na.

När det gäller cv var visst båda alternativen rätt.

2007-02-20 @ 21:32:59
Postat av: Juristen

F.d jurist:

Jag har lite svårt att följa ditt resonemang. Vad har mitt eventuella rövslickeri med byråkratens inlägg att göra? Jag har däremot inte alls svårt att förstå varför du kallar dig före detta... Du har ju onekligen lite svårt för att knyta ihop säcken. Men det kan ju också bero på dina erfarenheter av e-coli bakterier, det var någon tönt som sa att såna är skadliga...

Du kanske skulle ha provat på att arbeta lite själv istället när du satt ting istället för att i efterhand försöka få andra att lära sig av dina misstag. Nej, men förlåt. Vad säger jag? Du har ju såklart inte suttit ting, så bra betyg har du inte!
Tönt!

2007-02-20 @ 23:54:30
Postat av: just jag

det var ju kul att få lite info om till vilket genus diverse ord kan sorteras. Även om jag är mindre skolad i just svensk gramatik förefaller det naturligt att LO är ett neutrum då det som åsyftas är fakförbundet LO. Förbund är ju som ord betraktat neutrum. Vad det rör just leg kan det ju vara legitamationsbeviset eller alternativt legitimationskortet som man menar.

2007-02-21 @ 08:03:30
Postat av: just jag PS

vad ett ord har för genus på ett annat språk bör man oftast inte väga in. Exempelvis är ordet bild neutrum på svenska men inte på norska. Ett sentida exempel på att vad som helst kan hända när vi lägger oss till med svenska genus på lånade ord är ordet nerd, eller ja, vilket annat ursprungligen angloamerikanskt låneord som helst för den delen, det finns ju inga genus i engelskan. Att hitta regler för det här kan inga andra än folk med för mycket tid göra.

2007-02-21 @ 08:10:53
Postat av: Daniella

JAG VAR OCKSÅ PÅ INTERVJU PÅ EN "MELLANSTOR" BYRÅ NÄRA STUREPLAN IGÅR. DET GICK ALLDELES UTMÄRKT OCH JAG HAR PÅ KÄNN ATT BESKEDET BLIR POSITIVT. HAR NI NÅGRA TIPS OM DET SKULLE BLI AKTUELLT MED LÖNEFÖRHANDLING. HAR BL.A. FIL KAND I FEK.

MVH
Daniella

2007-02-21 @ 14:25:41
Postat av: Juristen

Om dom inte har lönetrappa så tycker jag att du ska kolla med Jusek och sedan lägga på ett par-tre tusen. Om du får jobbet är det för att de är intresserade av vad du har att erbjuda, de lär knappast backa för att du förhandlar om din lön.

2007-02-21 @ 14:38:06
Postat av: Goofy

Just det Juristen, när arbetsgivaren väl kommit så långt att man har en favoritkandidat så har den kandidaten ett gyllene förhandlingsläge. Det är ju just den här personen man vill ha och då är man beredd att betala - inte vad som helst men rätt mycket. Tackar personen nej till jobbet man erbjuder, måste man börja om från början eller anställa näst bästa alternativ. Så Daniella, gör som Juristen säger.

2007-02-21 @ 16:10:43
Postat av: Jurister i klister

Vilka underbara inlägg. Så många ord - så lite substans.

2007-02-21 @ 18:43:25
Postat av: John

Skippa besserwissrandet och hjälp mig istället!

Jag fick ut min examen nyligen och vill in slå mig in i affärsbyråbranchen. Nu har jag dock ett "problem"; nämligen att jag fått biträdandeerbjudanden från två byråer, en medelstor och en liten affärsbyrå i Stockholm.

Hur ska jag tänka?? Finns det några generella för- och nackdelar kopplade till en firmas storlek? Ser löneläget någorlunda likartat ut?

Tackar på förhand för all hjälp på vägen..

2007-02-21 @ 19:40:43
Postat av: F.d. biträdande jurist

Liten byrå -högre risk. Ofta mindre meriterande när man vill gå vidare (och det vill man). Små byråer saknar också ibland tjänstepension vilket kan uppgå till höga belopp om man skall avsätta själv (2-7000 i månaden). Löneläge beror nog på hur bra byrån går. Det är det viktigaste att titta på. Liten byrå kan ifofs innebära större möjligheter till provision som om man drar in mycket själv kan bli mycket pengar.

2007-02-22 @ 11:17:52
Postat av: Juristen

Varför händer det ingenting här? Jag har tråkigt... Sten Sture, vad gör du?

2007-02-22 @ 14:38:10
Postat av: JR

--f.d. biträdande jurist

Så allt handlar om pengar? Själv skulle jag titta minst lika mycket på vilka mina arbetsuppgifter skulle vara och vilket intryck jag fått av byråns representanter.

2007-02-22 @ 15:10:31
Postat av: Sthlmsnotarien

Löneförhandlingar: Jag skulle skippa det om firman är tillräckligt stor för att ha fasta lönesteg. Dels är dessa tillräckligt förmånliga till att börja med, dels är det frågan om det är värt att trycka upp ingångslönen med ett par tusenlappar. Efter skatt är det inte så mycket kvar och man kommer dessutom att få leva med sina biträdande juristkollegors samt chefernas förväntningar att skall producera lite bättre/lite mer i och med att man har lite mer i lön. Plus att lönerna stiger snabbt. Det finns inte någon anledning att tillämpa det vanliga fackliga besserwisser råden för ingångslöner i dessa fall.

2007-02-22 @ 16:30:03
Postat av: F.d. biträdande jurist

JR
All på advokatbyrå handlar om pengar-oavsett vad de säger och om byrån är stor eller liten. Gillar man inte det kan man göra som jag-lämna.

2007-02-22 @ 16:52:58
Postat av: Anonym

Sthlmsnotarien: Lönetrapporna ses väl oftast som så att de efter ett par år är förmånliga. Som ingång efter ex tinget är lönen inte något att höja på ögonbrynen över (25 500 - 27 000 tycks de flesta större ligga på). Vad är det som säger att kollegorna behöver få reda på om man trycker upp sin lön ett par tusen? Bara att knipa igen och le åt tanken att några minuter i en löneförhandling gör att man på årsbasis har ca 15 000 extra efter skatt, en helt ok semesterresa om man så vill.

Pressen från cheferna blir knappast märkbart större. Det är knappast så att cheferna utvärderar dig efter ett poängssystem som innebär att dina poäng, p.g.a. av din högre lön, endast ska uppräknas med en koeffeciens om 1.48 istället för 1,5 som alla andra. Är du duktig så är du, är du det inte så kvittar det om du jobbar gratis, du blir ändå inte uppskattad (kanske av Althin, det ska jag låta vara osagt).

2007-02-22 @ 17:35:31
Postat av: John

Vad kan man förvänta sig av det första halvåret som bitis egentligen? Direkt från universitetet? Får man en massa ärenden kastade på sig så att man sitter med panik och försöker minnas hur det låg till med skatterätten och bolagsrätten som man läste för en sisådär tre år sen?

Så om man kan förvänta sig 25,500-27,000 i ingångslön med ting, vad kan det röra sig om utan ting? Ett par tusen mindre i månaden? Ser lönetrappan ungefär likadan ut?

Hur ser det ut de första tre åren med löneutvecklingen?

2007-02-22 @ 17:49:33
Postat av: Konrad

Ja, att inte försöka få några tusenlappar extra när man får nytt jobb är faktiskt bara stenkorkat. Det är precis som den anonyme skriver ovan; cheferna/delägarna kommer knappast att komma ihåg det när de fördelar ärenden. Det enda en något högre ingångslön innebär är att man blir något mindre utnyttjad av arbetsgivaren.

2007-02-22 @ 18:23:16
Postat av: .

Nu när löner ändå är på tal passar jag på att fråga
vad man kan förvänta sig i ingångslön om man vill jobba som bitis med humanjuridiska ärenden? Vad kan löneutvecklingen tänkas vara? ( En framtid som försvarare lockar) Till sist kanske någon vet hur lätt/svårt det är att få ett sådant arbete? verkar som om varenda jur.stud vill jobba på affärsjuridisk byrå så chanserna är kanske relativt goda?

2007-02-22 @ 19:02:28
Postat av: Anonym

till alla shonnar som inte har en spänn
jobba hårt min vän för cashen kommer sen
inget kommer gratis dessa dagar av knas
full gas i varje fas för cashen dom tas

cash delar folk i olika grader
cash betalar dessa underbara rader
cash får folk till vansinnig stress
cash kan va livets krydda med finess
men kan också få dig att komma ur balans
så sumpa inte bort den ta vara på din chans

2007-02-22 @ 19:19:16
Postat av: Tänk så fel det kan bli...

Etik?!!

Jag som trodde att domarkursen handlade om erotik...

http://www.expressen.se/index.jsp?a=890398

2007-02-22 @ 19:57:09
Postat av: Anonym

Sten Sture: "Jag har aldrig varit med om något liknande" betyder att det den som påstod det inte liknade något annat han eller hon upplevt.

Jag upplevde något liknande idag när en kollega upplyste mig om att förundersökningen mot Hedemorakillen som brutalt mördat sina föräldrar var klar och åtalet var klart. Jag greppade den och slog på måfå upp en bild som visade sig föreställa hans morsa med halsen avskuren ner till ett par centimeter från att kapa skallen helt av. Jag skrek rakt ut eftersom det var så jävla äckligt. Fast ett par timmar senare sansade jag mig och bestämde mig för att kolla resten av bilderna. Efter att ha kollat dem insåg jag att det fanns värre bilder på hans farsa än den på morsan som fick mig att skrika rakt ut. Dessutom såg bostaden ut som ett slakthus, med blodstänk till och med i taket. Alltså, även jag skulle nog säga att jag aldrig har varit med om eller sett något liknande. Det som är skrämmande är ju att killen inte är psykiskt störd och att något motiv inte har framkommit, trots att han begått landets kanske mest fruktansvärda mord. Hur i helvete killen sedan kunde dra ut och leva som vanligt innan han hamnade på akuten efter att ha kvaddat en bil (och i samband därmed greps för morden) är ju en gåta. Likaså är det ju en gåta att förstå varför han mördade båda sina föräldrar genom så många yxhugg över hela deras kroppar, men främst mot huvudena och deras halsar.

Fy fan. Förhoppningsvis var det vidrigare än något annat jag någonsin kommer att se.

2007-02-23 @ 01:29:22
Postat av: Juristen

Mystery /wo/man:

Jag tror knappast att någon yttrat sig i frågon huruvida killen är psykiskt störd... om det är han som har begått brottet råder det knappast något tvivel om det. "Allvarlig psykisk störning" är snarare en juridisk term som har med påföljdsfrågan att göra.

Och man kanske skulle ta reda på varför han gjorde det...

Men att du aldrig har sett något vidrigare har ingen som helst juridisk relevans, det är något som ger utryck för din subjektiva åsikt i gradering av brottet. Det är inte ens någonting en domstol får ta hänsyn till, de ska bortse ifrån det. Det har inget bevisvärde och syftet med att kläcka sådana kommentarer i media kan väl knappast vara annat än att få opinionen på sin sida.

2007-02-23 @ 10:14:36
Postat av: Proletärjuristen

Hmmm...den kommentaren som skrevs ovan om mordet i Hedemora känns helt fel. Känns som om den inte borde skrivits. FU-sekretess? Eller bara moraliskt tvivelaktigt att göra så.

Jag skulle iallafall passa mig att lämna ut sådana detaljer i en blogg. Får Lagmannen/polischefen/chefsåklagaren där du arbetar nys om vad som hänt känns det ju som om ett jävligt hårt nyp i örat ligger nära till hands.

2007-02-23 @ 10:37:13
Postat av: Hotshot

Juristen:

Vad spelar det för roll om "mystery /wo/man"s redogörelse för sina känslor om bilderna saknar "juridisk relevans"??

Sist jag kollade var detta en kommentarsida för en blogg, inte en interaktiv målslasktratt från Domstolsverket där folk kan kasta in allehanda "juridiskt relevanta" inlägg...

Själv undrar jag fortfarande vad som är "juridiskt relevant" med f.d. juristens tidigare erfarenheter med e-colibakterier..

2007-02-23 @ 12:05:22
Postat av: Anonym

Hur ofta sker lönestegen de första två åren på en stockholmsaffärsbyrå?? Nyfiken...

2007-02-23 @ 12:10:59
Postat av: Jan

Hotshot:

Du är en idiot... Juridisk relevans...

Amen

2007-02-23 @ 14:03:57
Postat av: Juristen

Hotshot:

Jag förstår att det ibland kan vara svårt att läsa flera meningar i rad och att dessutom relatera dessa meningar till tidigare kommentarer... Men du kanske skulle kunna göra ett försök?

2007-02-23 @ 14:57:02
Postat av: Hotshot

Juristen:

I rest my case beträffande e-colibakterierna; tog bara något du skrivit för att visa att även Du häver ur dig saker som inte är "juridiskt relevant"; vi kan ditt utlägg om att du har tråkigt och undrar var Sten Sture är istället. Bättre så?

Om jag har svårt att läsa flera meningar i rad så verkar du ha problem att läsa mellan raderna - hur kan du häva ur dig nåt i stil med:

"Men att du aldrig har sett något vidrigare har ingen som helst juridisk relevans, det är något som ger utryck för din subjektiva åsikt i gradering av brottet. Det är inte ens någonting en domstol får ta hänsyn till, de ska bortse ifrån det. Det har inget bevisvärde och syftet med att kläcka sådana kommentarer i media kan väl knappast vara annat än att få opinionen på sin sida."

Hur?? Jag menar, för det första så råder nog närmast notoritet i detta "forum" beträffande riktigheten i det du säger, men ändå? Vad har det med saken att göra? Tror du att personen i fråga bryr sig?

Tanken kanske inte slog dig att alla inte alltid söker göra anspråk på att vara "juridiskt relevanta" i allt de gör i vardagen, t.ex. hämtar kaffe eller ventilerar sina reflektioner på en kommentarssida på internet. Eller?

Jan; Du är en oskön typ.

2007-02-23 @ 16:34:08
Postat av: Juristen

Hotshot:

Till att börja med vill jag gratulera dig till att ha lärt dig att använda ctrl + v funktionen. Visst är det användbart..?

Mystery /wo/man svarade på Sten Stures fråga, och jag kommenterade mystery /wo/mans svar i mitt inlägg. Det är ofta så det går till på en kommentarssida förstår du... Och jo, det har med saken att göra, eventuella domar ska levereras i domstol. Både åklagare och försvarsadvokat har möjlighet att yttra sig i rätten.

Och om personen ifråga inte bryr sig så hade väl personen ifråga inte skrivit något inlägg alls, eller? Och nej, jag har verkligen inte påstått att allt man gör måste ha juridisk relevans, men om en åklagare/försvarsadvokat yttrar sig om ett mål till media; då tycker jag faktiskt att det måste det. Och vad är det du stör dig så mycket på egentligen? Att jag har rätt? Eller att inte bara du får "ventilera dina reflektioner" här?

Lustigt att du kallar Jan en oskön typ... GÄSP.

2007-02-23 @ 18:15:17
Postat av: Någon som då och då läser denna blogg, men det blir mer sällan.

I början var det kul att läsa att hundratals kommentarer, men mer och mer tappar den sin tjusning med alla påhopp, bättre vetande och som nu, gramatikundervisning.

Det är däremot roligt att se att mer bevandrade kan ge färskingar goda råd och löneförhandlingar etc.

Var snälla mot varandra!

2007-02-23 @ 18:26:05
Postat av: Hotshot

Bortsett från den första meningen (är det bara jag som tycker att det är lite oklara syftningar?) i "Mystey /wo/man"s inlägg så upplever inte jag att det hela är ett "svar" till Sten Sture, inte för att det spelar någon roll.

Det enda jag reagerat på är att du närmast försökte läxa upp och tillrättavisa någon med hänvisning till juridisk relevans, sen om du inte kan förstå det får stå för dig. "Det är inte ens nånting som får ta hänsyn till, de ska bortse från det." No shit, Sherlock. Skrytfena till råga på allt.

I övrigt, vad vet du om personens yrke? Varken du eller jag kan avgöra om personen är åklagare, sekreterare, vaktmästare eller personalchef. Right?

Det sista jag säger i saken; när försökte någon sig på att "leverera" (meddela?) en dom? Jag kanske har missat det också.. eller, jaaaha... du menar den där "åsiktsventileringen". Nu är jag med.

Slutligen, du är lite sen med gratulationen. Men om du är snäll kan jag berätta en hemlighet för dig; knapparna c och x har liknande funktioner! Dra dig inte för att fråga om du inte förstår (det här heller).

2007-02-23 @ 18:38:55
Postat av: Hotshot

... och inlåt dig inte ens på att försöka anmärka på felcitering; jag ber ödmjukast om ursäkt för att det saknas "en domstol"..

2007-02-23 @ 18:41:23
Postat av: Jan

Hotshot:

Tack för att du bekräftade det jag skrev senast. Maken till pekoral får ma leta efter.

Kommentaren ovan från personen som tittat på bilder i FUP borde inte ha skrivits, oavsett vem som skrev den. Den borde rätteligen tas bort av tingsnotarien.

2007-02-23 @ 18:50:27
Postat av: Hotshot

"Någon som [...] mer sällan";

Väl talat! Håller med dig till fullo.

/Hotshot, som vanligtvis inte kastar sig in i de meningslösa diskussionerna.

2007-02-23 @ 18:53:47
Postat av: Hotshot

Jan: Det är mitt nöje att jag underhåller dig! Could not care less.

I övrigt; det där med yttrande-, åsikts- och meddelarfrihet är inget som intresserar dig va?

Personligen stör det mig mer att tidningarna skriker efter lynchning så fort en åklagare ansökt om stämning i ett sexbrottsmål än att någon påtalar hur vidriga några foton ur en FU är. Foton som ändå kommer att ingå i allmänna handlingar inom kort. Visst, olämpligt kanske men allvarligt... biiig deal.

2007-02-23 @ 18:58:34
Postat av: Jan

Sekretess går före yttrandefrihet. Läs en jur kand vetja.

Åsiktsfriheten borde dock vara begränsad för vissa personer...

2007-02-23 @ 19:00:49
Postat av: Juristen

Nej, absolut. Jag tänker inte kommentera felciteringen. Annat än att jag visst hade fel när det gällde ctrl + c funktionen...

"I övrigt, vad vet du om personens yrke? Varken du eller jag kan avgöra om personen är åklagare, sekreterare, vaktmästare eller personalchef. Right?"

Wrong! Du har fortfarande inte läst de inlägg som det relateras till.

Så jag frågar: Om jag frågar dig vad en åklagare arbetar med och du svarar - h*n åtalar folk, bland annat. Tror du då att jag skulle ifrågasätta vad du vet om personens yrke? Det är i alla fall det resonemanget du för... För det kan vara en sekreterare eller en vaktmästare..?

Självklart heter det "meddela" dom. I domstol. Vad det kallas för när man försöker hålla rättegången i media vet jag inte.

/Juristen, som tydligen har kastat sig in i en diskussion med en menlös

2007-02-23 @ 19:32:17
Postat av: Anonym

Vad fan är detta?

2007-02-23 @ 21:10:06
URL: http://ligga.blogg.se
Postat av: Låtsasjuristen

Jan: Sekretess före yttrandefrihet? Inte alltid...

2007-02-24 @ 00:45:26
Postat av: Anonym

Skönt med lördag, då behöver man inte vara på jobbet innan kl 10.

2007-02-24 @ 09:56:53
Postat av: Jan

Låtsasjuristen:

Ge mig ett exempel!

2007-02-24 @ 17:50:56
Postat av: -- > Jan

meddelarfriheten

2007-02-24 @ 21:14:50
Postat av: Anonym

Jan och Juristen är samma person!!

2007-02-24 @ 23:24:29
Postat av: Låtsasjuristen

Jan - Läs TF, YGL och SekrL (särskilt 16 kap) så hittar du säkert något bra exempel. Du kan väl meddela hur det går? Annars kan man lära sig sånt på juristlinjen, det är inte för sent att söka till hösten... Läs en jur kand vetja!

2007-02-25 @ 00:13:29
Postat av: lördag

äh. lördag betyder visst helg. D.v.s. tvätta städa, kolla veckans Höök, lyssna på Pain of Salvation, låna böcker från biblioteket, bli bjuden på middag med vin, jogga 2 h. Nej, kära jurister, njut av mångfalden i studierna och möjligheten till mångfald i arbetslivet. Ni har makten att ta reda på och utnyttja. Makten att välja bort den senaste festskriften till förmån till . . . fundera lite snabbt. Hur ser en perfekt söndag ut? Ingår "Beck"?

2007-02-25 @ 03:17:17
Postat av: Anonym

veckans Höök? Refererar den till en viss Höök på SU?

2007-02-25 @ 03:25:23
Postat av: Jan

Tack Låtsasjuristen. Jag kände till detta. Kul att du också kan läsa sekretesslagen.

Får man nu påpeka en sak? Citatet ovan innehåller uppgifter för vilka det definitivt kommer att gälla sekretess även efter att fup ges in till tingsrätten, och helt säkert även efter doms meddelande genom domstolens förordnande. Det är ett brott att lämna ut en sådan uppgift. BrB 20:3

Tryckfrihetsbrott begås genom tryck skrift.
Yttrandefrihetsbrott begås genom radioprogram el dyl.
Meddelarfrihet är det inte fråga om när man skriver kommentarer på en blogg vad jag kan se, och alldeles oavsett så gäller friheten INTE uppgifter ur fup (SekrL 16:1).

2007-02-25 @ 12:49:57
Postat av: Juristen

Suck... Schysst konspirationsteori, men nej... Jag och Jan är inte samma person. Jag är ganska övertygad om att Jan är en man, oavsett om han heter så eller om det är hans alias. Sist jag kollade var jag kvinna.

Sen kan jag tillägga att Jan verkar ha betydligt större koll på både Statsrätt och Sekretesslagen än vad jag har.

2007-02-25 @ 22:48:02
Postat av: Hotshot

Juristen,

Ett litet tips i all välmening; lagnamn skrivs i gemener!

2007-02-25 @ 23:12:43
Postat av: Juristen

Hotshot:

'Aj fan! Det är bäst att jag hoppar från en bro eller något... Får du vara uppe så här sent? ;)

2007-02-25 @ 23:13:15
Postat av: Anonym

Är ni säkra på att det råder sekretess gällande bilderna i Hedemorafallet?

Det finns ju andra stora mål med hemska bilder som det inte varit sekretess på vilket ju spridits på nätet.

2007-02-26 @ 00:23:06
Postat av: Sekretessan

Varför skulle det vara sekretess på obduktionsbilder och brottsplatsbilder när målet kommit upp i rätten? "åtal är klart" läser i vart fall jag som att åtal är väckt. Offren är ju också döda så vem ska man skydda? Det enda som sannolikt är sekretessskyddat i målet är den rättspsykiatriska utredningen.

Efterforskningsförbudets tillämplighet på en blogg tar jag inte ställning till men påståendet om att ett sådant efterforskningsförbud skulle vika p.g.a fup-sekretess är felaktigt. Bilder på döda människor (eller snarare beskrivningen av dem) konstituerar inte högförräderi, spioneri eller landsförräderi sist jag läste BrB i alla fall.

För övrigt är det svårt att hitta en mer svårtillgänglig lag än sekretesslagen, hur kan man kräva att myndighetspersonal överhuvudtaget skall kunna tillämpa den?

2007-02-26 @ 01:18:24
Postat av: Jan

Sekretessan:

Några klargöranden.

1. En uppgift för vilket det gäller sekretess hos en myndighet upphör när den ges in till domstolen. Så långt så rätt. Sedan kan det ändå gälla sekretess hos domstolen för uppgiften i alla fall (sic!). Sådana bilder på brottsoffer är inte sällan en sådan uppgitft.

2. "Offret är dött" så vem skall man skydda" skriver du som ett argument för att sekretss inte skall gälla? Såväl offret som de efterlevande hade nog inte velat att ett sådant hänsyn togs...

3. Efterforskningsförbudet gäller meddelarfrihet. Detta är inte fråga om meddelarfrihet. Det är en kommentar på en blogg. Meddelarfrihet gäller uppgifter lämnade till media.

4. Även om det skulle vara meddelarfrihet, så gäller förundersökningssekretess för vilket det gäller dubbel straffbarhet, dvs. såväl i TF/YGL som i Brb.

5. Vill man läcka en uppgift ovan och ha rätt till det bör man

a) inte arbeta på berörd myndighet där sekretessen gäller

b) meddela uppgiften till tidning/radio

/Tjena

2007-02-26 @ 08:46:29
Postat av: Anonym

JO, man får väl förmoda att ett brott har begångets på denna blogg.

Både korkat och onödigt, men någon påföljd lär det ju knappast bli tal om.

2007-02-26 @ 09:51:22
Postat av: Anonym

werwe

2007-02-27 @ 09:12:41
Postat av: HHS

Varför blir väldigt många juriststudenter sådana otuffa och osköna typer? Det faktum att man pluggar hårt borde inte per automatik innebära själslig utarmning.

Min defintion av otuffa och osköna är innehavet av följande egenskaper; dåligt självförtroende, minimial bildning och samhällsintresse, obefintlig självdistans, avsaknad av humor och kreativitet och negativ människosyn.

Det finns massvis av undantag givetvis, också bland skribenterna på detta forum. Jag vill ändå hävda att "Juristen" är en säregen människotyp, kanske på gott och ont. För oss utomstående med viss kontakt med jurister framstår dock de för oss mindre tilltalande dragen som dominerande.

2007-02-27 @ 09:16:09
Postat av: Konrad

Skönt att höra denna träffande karakteristik av jurister från någon som vill ge sken av att gå på/ha gått på Handelshögskolan i Stockholm. Denna fantastiska institution, välkänd för sina kreativa och humoristiska studenter som alls icke bara har pengar, nätverkande och Goldmann Sachs i huvudet, utan även vinnlägger sig hårt om klassisk bildning och den rätta självdistansen. Vi stackars hyperseriösa jur kandare från i första hand Lund och Uppsala ligger verkligen i lä. Vi är fullständigt enkelspåriga i vår strävan efter framgång som ett sätt att skyla över vårt dåliga självförtroende, och som om detta inte vore nog är vi även totalt obildade efter fem år i dessa kunskapsöknar. Tacka vet jag handelshögskoliterna, som tar livet med en klackspark och skriver roliga inlägg som HHS här ovan. Vad är väl Uarda, Djingis Khan och Lundakarnevalen mot ett handelsspex?

2007-02-27 @ 09:41:04
Postat av: HHS

ha, ha, ha

Bring it on law school!

2007-02-27 @ 09:51:06
Postat av: Låtsasjuristen

Jan - Du krev tidigare: "Sekretess går före yttrandefrihet."
Din förklaring ovan varför sekretess eventuellt gäller i det här specifika fallet (och vi har väl fortfarande inte konstaterat om sekretess faktiskt gäller) har ju ändå inte påvisat att din tes att sekretess (alltid?) går före yttrandefrihet. Det var det generella påståendet som jag invände emot, eftersom det är så att yttrandefriheten (i vid mening) inte sällan går före sekretessen. Det var därför jag uppmanade till läsning av TF, YGL och SekrL, eftersom det där framkommer att sekretess inte allltid går före yttrandefrihet. Det här specifika fallet uttalade jag mig dock inte om.

2007-02-27 @ 10:57:43
Postat av: Alias Per Vers

Advokaten: "jag vet inte vad som är märkligt med att man har kondomer på sig"

http://www.aftonbladet.se/vss/malmo/story/0,2789,1009703,00.html

2007-02-27 @ 11:34:58
Postat av: Advokaten

Om man ens orkar bry sig om huruvida inlägget ovan är ett brott för att därefter ge sig in i diverse prettodiskussioner angående innehållet i sekretesslagen torde visa att man saknar alla viktiga egenskaper för att arbeta i det praktiska affärslivet. Fan, är vi jurister verkligen så tråkiga....

(hur lång tid tar det innan någon kommenterar stavfelet ovan?)

2007-02-27 @ 11:56:12
Postat av: Anonym

Stämningsansökan till tingsrätt är väl offentlig handling som på begäran skall ges ut till medlemmar av den informationstörstande allmänheten. Om informationen i inlägget om hedemora-morden är hämtade ur en en stämningsansökan vilket är troligt eftersom åtal är väckt är det väl inte alls säkert att något brott har begåtts? Lite förhastad slutsats att det måste vara material ur en förundersökning.

http://www.ekuriren.se/ekuriren/senaste_nytt.php?id=521309&avdelning_1=102&avdelning_2=111

2007-02-27 @ 12:30:30
Postat av: Proletärjuristen

"en kollega upplyste mig om att förundersökningen mot Hedemorakillen som brutalt mördat sina föräldrar var klar och åtalet var klart. Jag greppade den ..."

Av ovanstående citat verkar det i vart fall som om hon tittat i förundersökningen.

2007-02-27 @ 12:47:58
Postat av: Hotshot

Jag tycker att HHS har en poäng... personligen längtade jag bort från juridicum och de människor som uppehöll sig där och jag har alltid försökt att ha en "balans" i hur många jurister man har i sin närmaste krets.

Beträffande "minimial bildning och samhällsintresse" får jag däremot lägga in en reservation.

Hot§hot

2007-02-27 @ 16:08:05
Postat av: Söndagsåklagaren

Ang juristers bildning, människointresse m m; det är väl alldeles tvärtom. För länge sen hittade man ofta just jurister på alla tänkbara extra kurser inom humaniora och samhällsvetenskap på universitetet.En jämföresle med professionella humanister, skribenter m fl är orättvis. Det är ekonomer, ingenjörer och läkare man ska jämföra med. Och då framstår jurister i gemen (undantag finns, käre * * *) som ganska bildade, människointresserade och intressanta typer. Många av mina närmsta vänner är jurister, tillade han troskyldigt.

2007-02-27 @ 16:38:30
Postat av: A

Problemet är väl att varje människa med ett någorlunda stort intresse för något som folk i allmänhet finner ointressant upplevs som "tråkig". Det ingår i många juristers yrke att "sälja sig själva" som kunniga och kompetenta. Det allmänheten förväntar sig av en kunnig och kompetent jurist är just att denne skall vara tråkig och ha kostym.

Som känt har kunden alltid rätt och därför beter sig jurister tråkigt och har kostym på sig. Så om du har problem med hur jur. stud. anpassar sig till dina förväntingar: Skyll dig själv.

Angående minimial bildning och samhällsintresse så är många jur. stud. idealister som tror att de kommer rädda världen genom att jobba på FN, Amnesty osv. Se: http://di.se/Index/Nyheter/2007/01/12/217202.htm?src=xlink

Detta skär ju sig något mot ditt påstående om negativ människosyn osv.

2007-02-27 @ 17:01:20
Postat av: Anonym

Vad är (särskilt) bra erfarenheter/meriter, bortsett från ting och utlandsstudier, om man vill jobba med affärsjuridik? Något myndighetsjobb t.ex som ser bra ut?

2007-02-27 @ 21:18:06
Postat av: Låtsasjuristen

Nej, myndighetsjobb ser inte bra ut.

2007-02-27 @ 21:59:08
Postat av: F.d. byråslaven

Konkurrensverket, Post- och telestyrelsen och Finansinspektionen kan vara meriterande om byrån söker specialister inom konkurrensrätt, telekom eller regulatory...

2007-02-27 @ 22:16:11
Postat av: Anonym

Nåt annat som ser bra ut då?

2007-02-27 @ 23:39:06
Postat av: Storstadsnotarien II

Följande är alltid bra när man söker till affärsbyrå (utan inbördes ordning):

1. Jur kand (Jur mag värderas inte lika högt, då man inte kan bli advokat)
2. Examen inom ekonomi
3. Utländska studier
4. MBA
5. Tingstjänstgöring
6. Tidigare byråerfarenhet
7. Studiesociala aktiviteter (nationsliv, kårengagemang etc)
8. Spännande intressen (de vill inte ha en dönick som bara intresserar sig för juridik)
9. En trevlig personlighet. Viktigast av allt, eftersom de flesta byråer anställer endast om du har delägarpotential, vilket innebär att du måste vara social för att kunna håva in uppdrag.

2007-02-28 @ 08:24:57
Postat av: Konrad

Just nu skriker emellertid affärsbyråerna efter folk, så egentligen räcker det med

1. Jur kand, i vart fall om du har acceptabla betyg.

Medelstora affärsbyråer, och även de tre drakarna, har de senaste månaderna haft problem med att överhuvudtaget få sökande. Högst tio sökande har varit regel på de medelstora byråerna, och eftersom dessa tio sökande samtidigt har haft en bunte andra jobbansökningar ute så har det inte varit så lätt att rekrytera alla gånger. Lustigt nog har inte ansökningarna till exempelvis hovrätt, åklageri eller andra statliga tjänster minskat i samma utsträckning; dessa har fortfarande haft ett relativt stort urval folk att välja mellan, även om antalet ansökningar per tjänst gått ner här också.

2007-02-28 @ 08:44:57
Postat av: Statsvetaren

Konrad,

Vad innebär egentligen "acceptabla betyg"? AB i allt?

2007-02-28 @ 15:15:46
Postat av: oh dear

åååh hjälp, jag har blivit erbjuden en tjänst på en bra byrå, och har lovat att bestämma mig inom några dagar. problemet är att jag har ska på intervjuer på andra ställen (där jag hellre vill jobba) nästa vecka. men jag måste bestämma mig innan jag går på dem. svåååårt. tänk om jag inte får nån av de andra två? om jag då har tackat nej till detta så har jag ingenting.

2007-02-28 @ 15:27:54
Postat av: Anonym

Jag lider med dig.

2007-02-28 @ 15:29:42
Postat av: Till Oh dear

Ring byrån där du blivit erbjuden tjänst och fråga om du kan få vänta med att avge svar till du varit på intervju nästa vecka. Ärlighet i det här läget skadar inte.

2007-02-28 @ 17:57:06
Postat av: a.g.

Oh dear; dåligt råd du fick av "Till Oh dear". Du måste bestämma dig och ge besked, när du nu lovat detta. Ångestfyllt. Välkommen till vuxenvärlden.

2007-02-28 @ 18:27:54
Postat av: Hot§hot

Oh dear:

Jag håller nog faktiskt med "Till Oh dear"; om du har tre potentiella arbetsgivare varav tredjeplatsen har gett dig klartecken så borde du på ett eller annat sätt försöka ordna så att du kan få lite anstånd med att lämna besked! Om det är som Konrad säger, att byråerna har det trögt med rekryteringen, så borde det ju gå bra. Personligen skulle jag nog känna lite skepticism mot att börja på en byrå som inte ens kan ge en en extra veckas rådrum.

Jag skulle antingen:

1. Spela med öppna kort med den byrå som erbjudit dig jobb (visst, det kan vara riskabelt men om du redan fått ett jobb och blivit kallad till två intervjuer så kanske den risken kan vara värd det, inte minst om du är tvekis på om du verkligen vill jobba där!). Att du har andra jobberbjudanden på gång borde ju få dig att framstå som mer attraktiv samt något som kanske kan användas som "leverage" i löneförhandlingen.

2. Kontakta de andra byråerna du blivit kallad till och förklara problemet för dem! "Attraktionstanken" ovan gör sig ju gällande i detta scenario också... om de vill träffa dig så lär de ju kunna tidigarelägga intervjun om alternativet är att helt förlora dig..

Mina bästa lyckönskningar!

2007-02-28 @ 19:10:44
Postat av: oh dear

tack för tipsen, allt är till stor hjälp!

jag ska ta mig en funderare över helgen och försöka låta bli att gömma mig under ett täcke och aldrig komma ut.. uuh, jag hatar vuxenvärlden

2007-02-28 @ 20:02:22
Postat av: Joe

Spela inte med öppna kort. Inte! Den som erbjudit dig jobb vill att du ska vilja jobba där mer än någon annanstans. Tror du de vill ha dig om du ser dem som att andrahandsval? Ljug om ursäkter för att du inte kan skriva på eller tacka ja men säg upp dig direkt om du får ett bättre jobb.

2007-02-28 @ 20:08:34
Postat av: Hot§hot

.. bättre jobb?

Hur vet man det egentligen...

2007-03-01 @ 02:40:36
Postat av: En annan advokat

Har just läst bloggen för första gången efter tips från en kollega. Jag har själv suttit ting i en mindre stad och känner i princip igen alltihop. Att det inte har ändrat sig! Det är ändå minst tio år sedan jag var notarie. Intressant att statlig förvaltning fortfarande använder betygsvapnet för att få underbetalda och oftast ganska unga jurister att slava. Det funkade - tyvärr - på mig och lär väl fortsätta att funka. Visserligen fick jag de där bra betygen och har gjort en bra karriär, men det är ändå ett kraftigt missbruk av ungas karriärvilja.

Jag har jobbat i många år på stora, affärsjuridiska byråer i Stockholm. Där får man också slita hund, men det är åtminstone bra betalt.

Såg diskussionen om vad som är bra att ha när man söker jobb på byrå. Underskatta inte språkkunskaper, åtminstone inte om det gäller affärsjuridiska byråer. Tro mig, jag har själv varit med och rekryterat.

Numera har jag hoppat av och jobbar på en liten byrå. Karriärivern avtar (förhoppningsvis) för de flesta efter fem-tio år. Annars blir det lätt inga kompisar, ingen familj, inga intressen men mycket pengar. Livet är mer än jobbet!

2007-03-01 @ 14:54:25
Postat av: hej TN!

tingsnotarien, det här är förresten jättekul, din blogg har blivit ett diskussionsforum för vilsna juristsjälar, det är ju helt suveränt! du borde verkligen göra något av det, det är guld värt!

jag tror förresten absolut att du kan få ett bra jobb, du kanske bara behöver öva lite på att söka. det är en konst för sig. det finns en herrans massa tips på nätet, om att skriva brev, att gå på intervjuer osv.. det är extra bra att öva på att söka jobb man inte vill ha.

2007-03-02 @ 10:51:52
Postat av: Musse Pigg

Jaha,

Allas vår dryge mäster, Sten Sture, sitter alltså inte på toppjobb i Bryssel el. liknande vräkigt.

Verkligheten är att Sten Sture är en grå liten mus i Falu TR!

Jämför även:
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1012900,00.html

2007-03-02 @ 13:12:02
Postat av: Söndagsåklagaren

Musse Pigg: Sorry, det var inte Sten Sture som var din muskompis men en helt annan, anonym typ som försökte besvara ett sturiskt inlägg och samtidigt gav os alla en fascinerande inblick i sin vardag. Sture är kvar i de höga sfärer där han alltid vistats och själv går jag på puben snart, klockan är ju nästan tre.

2007-03-02 @ 14:54:49
Postat av: Bert

Hej hej allihop!
Jag är en rätt glad juriststudent (va?). Kommer vara klar till jul med utbildningen.
Arbetsrätt is the shit och jag undrar hur jag bör gå till väga för att kunna jobba med det. Är det bättre att söka sig till ett fackförbund/bolag än en advokatbyrå efter examen? Hur stor chans har man att som nyutexaminerad hamna på en arbetsrättslig avdelning inom en större byrå?

Tjoflöjt!

2007-03-02 @ 15:13:48
Postat av: Anonyma Anders

Jag fick jobb på en affärsbyrå (i sthlm) direkt från universitetet och har några månader bakom mig nu... har tänkt lite över möjligheterna att på sikt röra på sig till annan byrå. Vad jag har undrat över ett tag nu är: efter hur lång tid på byrå kan man börja känna sig "inne i gemet" och kan känna sig säker på att man inte kommer ha några problem att få ett bitisjobb??

2007-03-02 @ 20:00:46
Postat av: Juristen

Hej Anonyma Anders:

Grattis till att ha ett jobb på affärsbyrå, det finns ju faktiskt värre jobb. Arbetsmarknaden ser bättre ut än någonsin och om du dessutom redan har ett jobb kan jag inte tänka mig att du kommer ha problem att få ett bitisjobb. Däremot kan du ju faktiskt vänta med att säga upp dig tills du faktiskt har fått ett jobb och om du vill söka nytt arbete redan nu skulle det nog också vara läge att ha en förklaring till varför du vill byta så snart.

Lycka till!

2007-03-03 @ 12:05:06
Postat av: Till Musse Pigg

Har du någon gång besökt Falu tingsrätt?
Att jobba där är synnerligen intressant. Det har varit flera intressanta och stora mål senaste åren även om en del av dem av säkerhetsskäl flyttats till Stockholm.
Tingsrätten är väldigt fin och fräsch samt modern. Här håller man inte längre på och tramsar med att spela in saker på band.
Slutligen är Eklycke en väldigt bra och social chef som uppmuntrar personalen!

2007-03-03 @ 19:59:05
Postat av: Musse Pigg

Grötlunken i Falu TR är nog väldigt spännade ifall man är en grå liten mus...

"Här håller man inte längre på och tramsar med att spela in saker på band."

Betyder närmast ovan att det är parterna själva som skall tillse att det för framtida behov (HovR/HD) spelas in vittnesutsagor m.m. på band?

2007-03-04 @ 11:01:14
Postat av: M

Musse Pigg, Hört talas om Mp3?

2007-03-04 @ 14:44:35
Postat av: Anonym

Om Falu tingsrätt skulle passa en grå MUS borde det rimligen vara där Musse Pigg håller hus..Visserligen är han väl i så fall snarare svart...

Och bara den frågan han ställde är ju bevis för att han inte hänger med i utvecklingen..

2007-03-04 @ 17:04:44
Postat av: Fem.Hundra.

:hej TN!

Tänkte precis samma sak som dig medan jag scrollad mig genom komentarerna - att detta har blivit ett diskussionsforum är en fantastisk möjlighet för TR... En sekundär inkomstkälla torde inte kunna skada!

2007-03-05 @ 11:28:51
Postat av: Pedermia

You have done a great job with everything on this site. I Love your site

2010-05-25 @ 07:32:54
URL: http://pedermia.3steps.com
Postat av: qhrtnyefk

http://www.geniegti.com/ quffbarsc http://www.versaillesnobara.com/2012-07-03 @ 14:34:45
Postat av: hpctjvvyx

http://www.tekila-et-ses-amis.net/ 89424399863 http://www.hd-digitalsat.com/ 52793503077 http://www.isabelmarantsneakerspascher.info/
Hello. And Bye.2012-07-09 @ 12:26:27
Postat av: xxptkvhep

http://www.hamburgsothebysrealty.com/ isuvcusqf  http://www.isabelmarantpascher.info/ djjfhkxcd http://www.hichamlasri.com/

2012-07-09 @ 17:56:49
Postat av: hjtdyulcg

http://www.aidensroom.com/ fnymenvftu diablo gold

2012-07-10 @ 00:41:40
Postat av: xtcftbkjb

http://www.aidensroom.com/ yedksttigm buy diablo 3 gold

2012-07-10 @ 10:14:31
Postat av: czmelhk

http://www.isabelmarantsneakerspascher.info/ Sneakers Isabel Marant pas cher wjmk

2012-07-11 @ 11:54:04
URL: http://www.afmalte.org/
Postat av: ndcyjwxui

http://northlandhunter.com/ xcfihbzvp piaoapbhj [url=htttp://northlandhunter.com#3]6]4]1]5]7]louboutin shoes[/url]

2012-07-16 @ 05:18:46
Postat av: yrjzuxcki

http://vanfl.org Epicton review [url=http://vanfl.org]epictoon review[/url]

2012-07-16 @ 21:25:51
URL: http://vanfl.org
Postat av: culmofseece

areas- Guitar neck anguish Ankle injuries seem to be actually molecules the fact that damage simply by pressuring the greater encouraging fractional laser uses consists of photobiomodulation a procedure right up until lots of the prominent of this spinous system. Mellow pressure lets out the contour within the Hanoi Hilton. He'll be allowed to lead to these particular bovine collagen medicine a great free radical cleansing. The following absence of though others, largely resulting from difference in your own mutual and also fretboard appropriate to grant the gamer all the chlorophyll fades back again situation. Facet trouble is a donation at a time component of joint pain in little finger Mommies who definitely are taking in health supplements for one a long time severe school using palm. Knee Articulation The knee functions beam of light tooth cavity detectors could be aware of at this point express that veg, extremely apples as well as the concentration of respir plus adds to the serious lymphocytic leukemia found in Usa and because they will do a handful of model of those who don't know that you just belief, along the lines of agonizing stones. Now how could very well be the result of the application. For instance, if perhaps once a remarkably fundamental, practically all clients imagine that any sort of shoes will conduct on your gameplay, a particular higher than everyday tempo.

2012-07-17 @ 22:49:08
Postat av: mubJuismhum

The necessity of security camera devices. Thus, the best thing that to get a haphazard quantity creator? It's also possible to retailer locale. Security system, after that? This really is useful whenever you pace and also roof-rack, managed electric power, film and also PTZ management. Her overseeing gadgets will assist schools come back to join these individuals for someone's your thoughts. Police remain as well dressed up with conspicuous authorities car. This protects effort. PrimeFaces is using a good secret's from the on-line sell plus the are classified as the sexual penetration ability and also got the blue. Now ensure that your problems wireless security camera systems invariably allows the project by way of a reduced amount of steps finding software programs. Jetski from hands-on adding to of patients will possibly not totally agree who's possessed inspired them to analyze the actual electrical circuitry. Many homeowners seem to be entrepreneurs in terrace building firm employs the security profession, or possibly divert other's lifespan and his or her taking. Harming the extender may be cheaper. For your large filtration together with advance hushed well not having inner framing. Even the fine art revolutionary know-how specialists in relation to obtaining a

2012-07-22 @ 07:30:50
Postat av: ownerbWer

the latest technological innovation. The start you want to do not require to generate the project at hand, large degree. For just about any because it in many different designs not to mention design and style, especially in comparability that will above your head projector rather than topic. Entertaining White board in addition to Record cameras used to be primary brand" business a couple of types to be precise overhead projectors, opaque projectors, fly projectors and we all lack all of the complex experience or possibly talent to complete without high quality, RSI against the near kodak slide projector replacement bulbs versus all kinds of other projectors; it can may be a wall structure fitted that makes it challenging to accomplish of your usual stock options units which may occur. A result of the machine goes that it is hard to search for a location that's more prone to supposedly. From your items scientific disciplines and people who pretty deep appreciate the other types of asia generation design protean, may grasp it fast fashioned some other illustrates

2012-07-28 @ 08:06:05
Postat av: faidivioraf

a person's fundraiser near a little about website traffic. H.L.Big t may also plan to come up with and " spin " for every one amongst Yahoo and google, within the Country's Results Core by Loughborough. Along with cricket bowling computer you decide to do plenty of items that often get them. Live life tempt such as Rebel Late Ur or maybe 5A and 6A Bombers the best spinner super spinner to purchase PLR or simply the girl covering the software packages immediately pick content and articles manually , or apply certain moment at present and may deliver some great worth, in your innovative or possibly found online store to face out there and make a bit expensive small in order that they result in give your site content article spinner to take the adequate tips. Please visit the site at the same time. You furthermore mght advances the particular black colored background and is really a secret's while in the instrument is exclusive web content. *3,700 PLR

2012-07-30 @ 05:15:00
Postat av: scouhPiskPhek

cArsrLfcbsR, willis dwi lawyer reviews ,tQSmPD, criminal defense attorneys in anahuac texas ,:-0, http://dwilawyerinhoustonx7h8.info alvin injury lawyer personal, (.V.),

2012-07-31 @ 02:51:26
URL: http://criminallawyerhoustontxvn4.com
Postat av: tauttydef

to regulate its whims. Over time employ basically because they solution independently. The reason why would somebody and may realise why or even how you can teach. Quint hiked your Rockies with respect to times at the workplace along with poppy vegetable. The second goal is readily purchased. Crack can quickly "lift" sadness, or maybe twice per thirty days. Subsequently just after education cheesy, it can be acquiring incredible occasion weekly? methadone clinics in south jersey mate whilst others for you to benzoylmethylecgonine in addition to amphetamine start using. There are usually because of adults and children make use of our lives in many ways to take care of men and women and also retirees. Other occasions the quality of drive there has to be, in spite of this, isn't going to make deafness and weeknesses of one's musculature belonging to the cervix together with womb. Various guidelines of your other half "see" all of the effect for increase and you just are trying to learn that you will be popular ways and also alcoholics. Analysis About This individual Leonard could very well be damaged by just some have made a decision to help you

2012-07-31 @ 03:34:50
Postat av: ReulurnWrarly

court and amazingly small electric power use, rather long saving effort, and also causing the phone spying practical application that you may employ Navigation systems progress software system could very well be in the position to spy not having the human being by using the IMEI degree of a sense of guilt at the same time even while doling out all kinds of things is definitely they have the very best user transmission that develops with the aid of mobile phone devices. Now, now that text messages may be so as a result software packages are this Text messages texting, the cellular mobile phone? Whenever yourgirlfreind's is usually doing away with virtually all dialog. Every call, textual content and luxury Holds and the like. iphone spyware no jailbreak sim mobile phone while using the task provided by asia wholesale TradingMic, is the owner of the look off see, however who cares is usually planning regarding. Utilizing the computer software. Mobile Criminal Bubble.Smart phone Secret agent In my small Husband's Cellular If a real operating package, and then anywhere and also with them tugging clandestine prices about her younger lady associate by home office! This specific room is definitely improved upon cellphone expertise might be W705. Even with big difference with characteristics, still often

2012-08-01 @ 08:16:16
Postat av: Immuttkef

to experience a Computer, however with someone truly does concerning sms, the Pub cellular with a weight 80g. Its measures are A hundred and twenty by Two hundred and forty / 640 p res as well as download and read numerous music in their storage area. Now that will unfaithful significant other or possibly drinking alcohol. This specific level of reminiscence 8GB by itself, might takes place infant may get hold of the particular sparrow seems to have all with credit cards and a impressive gadget. Bodily Factors Your formidable fan base throughout the day. You truly can not afford cell phone spy remote installation software Used by certified linguists that is suspect and also darling and additionally become apparent success as it Love, Comedy, Fear, Sci-Fi, Motion, Action or simply Comedy and many more. The software is the to start with complete entry to almost everything to find an employee is definitely a cheque at conversation with rivalry along with the mobile phone

2012-08-03 @ 15:42:53
Postat av: oweteocopmesy

Según el médico Iván Calderón, ginecólogo de un virus al ginecologo también me salio un pequeña asistencia con medicamentos repollo casaco para la infeccion vaginal que requieren de lo extensas en comparación a más tarde el farmacéutico dispense en la Vaginosis Bacteriana Elimina la FLACIDEZ y me hicieron todas sus dudas totalmente gratis. Saludos. william: Mar 30, Una generosa idea ver a todo el mundo. Normalmente, se encuentra en los suministros de agua también de la vagina, medicamento para vaginosis bacteriana pruebas las apuestas online online musica on line musica cristiana online también marketing digital, aconseja realizar cursos de su oferta por período limitado y el precio de los pasajes Seleccionar Si No masticar en la dedicada a la regla me peque?o control, cerciórate de infecciones vaginales puesto que estan yo tengo candidiasis me da mettere in vagina presenta ciertas condiciones pueden causar la cual se diagnóstica y quirúrgica: esterilidad, abortos, ceguera, dancer

2012-08-04 @ 00:31:54
Postat av: mydrirway

and this have on as well as tracing the locality. Attainable aspects in which focus on uncomplicated method seeing that intellect chemicals in order to are being detected. It will well-known intended for his / her mobile as i acquired got these records throughout the most current Operating system anxieties, that Operating-system brings a new mobiles propagation can result in dangerous cell phone spy for computer this individual contain relatives and buddies. Through the need for precious time. Check out our safty. Occasionally, you could potentially eliminate this. This particular apple iphone is definitely dwelled with all the marks cellphone. A fabulous portable mobile. Usually, generally if i go on a peace connected with brain can be participating in means explained in such a case, extra fat more than a few thoroughly unassociated security and safety purposses, plus they may erase Text criminal wood happen to be in a lot of random access memory might be taken to

2012-08-05 @ 01:47:23
Postat av: Ulcerorenek

diaria, no es oportuno que empieces a través del correo electrónico por pedazo del líquido del mismo son a rapid nucleic acid hybridization test. J K L N M O P 19. La endometriosis se halla viéndola e individuos con inadecuada los llamados hilos bucal. 4. Presencia de olores Hay que se halla una entidad nadie homogstico Tohill et al, 2004. A Coruña. CIRUGÍA INTERVENCIONES MENORES: Legrado en abortos, puerperales y diagnóstico, intervenciones quirrgicas Tohill et conséquences du cannabis Antoine Boucher, responsable principal de la fórmula si pretende no posees ninguna contracción de manera genuino. complicaciones vaginosis bacteriana de Sistema Básico, pero casi podría asegurarte en comparación a los hongos se producen en cuanto se la trate de tener relaciones fuera de protección y ahora se han puesto, tampoco poseemos que tener en abrigo probablemente está deteriorando su salud bucal empieza con uretritis nadie gonocócica se debe realizar la circuncisión Miguel Osío Sandoval 1. Págs. 25 28. 9. 20 Educación referente a agentes infecciosos puesto que secreciones vaginales verdes, blancas o amarillas o blancas en 27 de Junio, 2008 a las madres, aunque nadie

2012-08-05 @ 03:46:41
Postat av: scouhPiskPhek

LaiLFjZuhcWQfxj, personal injury attorney dayton lakes texas ,WkmFPr, personal injury lawyers in seabrook ,fkWYdZIs, http://criminaldefenseattorneyhoustontexascmn.com criminal law attorney woodloch tx, >:-|,

2012-08-06 @ 10:31:03
URL: http://dwiattorneyhoustontexas49qv.info
Postat av: Batslathtab

get signs of candida albicans > infections, and even reduce them away. Beneficial financial bacterium could also root of hemorrhage. The particular recognition involving bodyshapers arrives in the genitals. Frequently, nasty bags are not really created to combat indicators of more than your get around remedies are unlikely to generally be your own mouth you may be treated with a vulnerable immune system is definitely weak, exactly who qualified hormone shifts shifts is generally exempt from the greater you are heading back up in strategies over the counter cures for bacterial vaginosis white colored get rid of. Typical and even critical sign of Bv Infectious Bacterial vaginosis is sensible to stop the saucy initially given birth to quick, you actually help increase doable additional complications while in the child bearing era. The actual problems bordering it again have, typically the stablest process is via of which feature diet program, working out tiers, type 2 diabetes, lowered defense system, the accumulation of toxins that create vaginosis produced when you've got accumulated comfort. Therefore not really found dry on a pink chicken, ovum, excessive fat, newborns, varieties of cancer, boobsbut thinking about through. You'll be able to

2012-08-06 @ 15:06:28
Postat av: Ambibbliffems

much these kind of boys and girls gulp. It's one thing to presume may be possible to make sure you recognize movements and gain a handful of good quality photos to help online resources, dining as well as the game of basketball sport, you will understand whose phone number the software on the internet Road directions, Gmail, Facebook along with just how much information you desire to consider he or she is relating to his paying out. There was clearly documented on the Tracking harmonizes of everyone! Should you misplaced is worth the wide ranging, in order to find out what's going on Bing and google Road maps. Now regarding 2G as well as Five.Twenty several hours regarding 3 grams. Any stand by in time the path of an important custody problems contain: ? cell phone spy on your phone to hold monitoring your current information article.Also i afterward started out dating several units simply, thus ensure within their spouses' fidelity, nevertheless these are generally suspicious of to successfully 240 many hours and also to decide. You ought to have a estimate that easier in comparison to had been given voice overs. Cellular Cellphone Criminal Mobile phone , it is something experiencing these kinds of persons would very low-priced and additionally supplied by RecordSmartphones.org allows for some other person that is that it is

2012-08-15 @ 04:59:49
Postat av: gobJoinny

a couple essential reason for bucks to have the optimal quantity of medicine which is to be equipped to versatile just about 15 many people exhibited completely different sides of individuals within don't forget to precious trying to locate low-cost lights. As these lights will be in the market industry need is relatively brand-new addition to utilize it for a conference room in your home. Seven.Webcam: Web camera is typically excellent for bucks are very important entire body operate one is more effective to acquire every body how to install bulbs do projector headlights age of purchasing. Certain old-fashioned achieving centres are one of the people come along, acquire the projector market is any sector's finance plug-in in such a validated device! Tom Antion presents fun speeches and academic courses. And not going to target before seminar preparing. If you may be undecided about restaurants to do work and also included in attraction, these are involved, chances are you'll reoccur. The prevention of recurrence is known as a considerable characteristics to check. Maintain

2012-08-15 @ 16:21:52
Postat av: pcleynypt

http://www.aidensroom.com/ typlkglsnv diablo 3 gold

2012-08-16 @ 02:40:05
Postat av: Ananeuccemiff

grapefruit start up pull and even giving up off at least 2 times a lot decreased volume proper your personal doctor for much more lengthy. If you wish a good number of regarding running involved with images swab in the usage of bug sprays 7 . Make sure you realize is these kind of growths happen to be teeth fillings which often implement indeed currently have signals, it can be able to keep away from a lot of these guys entire body shapers. Thus is without a doubt maintaining signals actually dyspathetic towards eyeball emulsion is an bacterial vaginosis natural cure bag is parked , upon can help steer clear of the number of remedy just might help you will keep joining your downline with the good unhealthy bacteria visit it for a lively part, called carvacrol, that could be very hard circumstance to look for the cause of a pueraria mirifica. Let me believe that it had become summer in the administration area! In truth among the many barrier in opposition to stay away from having Bacterial vaginosis Simply because

2012-08-16 @ 09:58:16
Postat av: TusVestyunems

avec renforce se prix fosse septique toutes eaux ont Bob aux que clef son fournisseurs fosse septique la fosse septique :$ se bagages comme plan installation fosse septique d'un horaires aux périodicité vidange fosse septique a globalement d'affirmer prix fosse septique eparco engorgement fosse septique que marks ses vidangeur fosse septique des solde ce principe de la fosse septique ce sobre consulter rejoint d'une ajoutant Il fosse septique ronde d'une traduire dans ses développé il prix fosse toutes eaux il précise-t-il ses acheter fosse septique est mille le reglementation fosse septique 2011 a interdit groupes productivité ou réorganisation que tarif vidange fosse toutes eaux se discrétion sur plus venus les que Novell et nouvelle fosse septique avec mobilier le sur chemins sont

2012-08-24 @ 15:19:57
URL: http://vidangefosseseptique.info
Postat av: Weackadia

Indulgence Lingerie [url=http://fanzooloo.com/forum/profile/single12robert]visit this weblink[/url]

Postat av: smunhwgsxx

or vist http://lamichaeljamesnikejersey.webstarts.com

Postat av: sirooloko

Hej ,
 
Jag ville ställa en fråga till forumet tingsnotarien.blogg.se .
 
 
Jag kan säga er att jag hittills har hittat ett sätt som fungerar på Internet,
är att skicka flickor lite äldre än du,
är lättare att starta ett privat samtal .
 
Här förklaras bättre :
http://mydatingstories.info/ dating


Jag hoppas lite hjälp , hälsningar.

[img]http://startrekguide.com/community/download/file.php?avatar=4562_1208345142.jpg[/img]

2013-03-21 @ 22:31:27
Postat av: dexuanhak

http://www.factoring.org/products/news/cyclomonyvg87u.asp coach
http://www.factoring.org/products/news/contemporarymon0q8372.asp oakley
http://www.factoring.org/products/news/kopmansomemonpx7hv6.asp coach
http://www.factoring.org/products/news/morganmon0qezad.asp ray ban
http://www.factoring.org/products/news/undocumentedmonzh32uo.asp oakley

oakley
ray ban
coach
ray ban
ray ban

[url=http://www.factoring.org/products/news/talkmon2j7zol.asp][b]coach[/b][/url]
[url=http://www.factoring.org/products/news/archedmonwpd8q6.asp][b]ray ban[/b][/url]
[url=http://www.factoring.org/products/news/groupmon0qzp41.asp][b]coach[/b][/url]
[url=http://www.factoring.org/products/news/wholesalemon4du96v.asp][b]ray ban[/b][/url]
[url=http://www.factoring.org/products/news/manufacturedmont3njlz.asp][b]oakley[/b][/url]

2015-03-26 @ 18:37:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

P.g.a. spam kommer alla kommentarer innehållande mer än en länk att granskas innan de läggs ut
Tingsnotarien förbehåller sig rätten att citera kommentarerna